به گزارش اکوایران؛ دادههای اعلام شده از سوی کمیسیون توسعه و تجارت صمت نشان میدهد، از ابتدای سالجاری تا پایان بهمن ماه در مجموع بیش از ۵ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار محصول شیلاتی، دامی، لبنی، زراعی، گلخانهای، فرآوری شده و کنسروی به بیش از ۱۳۰ کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۲۳ درصد ارزآوری بیشتری برای کشور داشته است.
دادههای اعلام شده نشان میدهد، سهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی کشور، نسبت به کل صادرات ۴۴ میلیارد و ۸۹۰ میلیون و ۱۲۵ هزار دلاری کشور، نزدیک به ۱۲.۵ درصد بوده است.
کشورهای مقصد کالاهای صادراتی
با توجه به دادههای اعلام شده این پرسش مطرح میشود که کدام کشور بیشترین سهم از محصولات کشاوزی را داشته است؟ در این خصوص سید روح الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون امور بینالملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران میگوید: «عراق» با خرید یک میلیارد و ۷۸۴ میلیون و ۹۳۰ هزار دلار در جایگاه نخست قرار گرفته و ۳۲ درصد از صادرات محصولات غذایی و کشاورزی کشورمان را به خود اختصاص داده است. «امارات» هم با خرید ۶۷۵ میلیون و ۷۸۳ هزار دلاربا سهم ۱۲ درصدی از صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در جایگاه دوم قرار دارد و پس از آن «روسیه» با خرید ۴۶۴ میلیون و ۵۷۲ هزار دلار و سهم ۸.۳ درصدی از کل صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ایران در ۱۱ ماهه امسال را به خود اختصاص داده که عملاً این ۳ کشور مقصد بیش از ۵۰ درصد محصولات کشاورزی و غذایی کشورمان در این مدت بودند.
با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت «پاکستان» با خرید ۴۴۷ میلیون و ۷۷۴ هزار دلار، «افغانستان» با ۳۸۳ میلیون و ۴۹۱ هزار دلار، «هند» با ۲۵۷ میلیون و ۹۷۰ هزار دلار، «ترکیه» با ۲۱۶ میلیون و ۶۷ هزار دلار، «چین» با ۲۱۵ میلیون و ۹۷۰ هزار دلار، «ترکمنستان» با ۱۰۴ میلیون و ۹۳۷ هزار دلار و «آذربایجان» با خرید ۹۸ میلیون و ۸۹۸ هزار دلار، مقاصد چهارم تا دهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در این مدت بودند.
10 مقصد آخر صادرات محصولات غذایی
سخنگوی کمیسیون امور بینالملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص مقاصد یازدهم تا بیستم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی گفت: «آلمان» با خرید ۸۷ میلیون و ۹۰۶ هزار دلار محصولات دامی، شیلاتی، کشاورزی و غذایی، مقصد یازدهم و بعد از آن «قزاقستان» با ۸۲ میلیون و ۶۷۴ هزار دلار، «ازبکستان» با ۶۹ میلیون و۲۸۴ هزار دلار، «عمان» با ۶۲ میلیون و ۶۲ هزار دلار، «کویت» با ۴۸ میلیون و ۵۹۷ هزار دلار، «اسپانیا» با ۴۴ میلیون و ۳۹۰ هزار دلار، «قرقیزستان» با ۴۲ میلیون و ۶۸۱ هزار دلار، «ارمنستان» با ۴۰ میلیون و ۴۷۷ هزار دلار، «تاجیکستان» با ۳۳ میلیون و ۹۶ هزار دلار و هلند با ۱۸ میلیون و ۳۹۰ هزار دلار، مقاصد دوازدهم تا بیستم صادراتی محصولات دامی، شیلاتی، لبنی زراعی، غذایی و فرآوری خوراکی کشور از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه بودند.
منبع: ecoiran-59410