به گزارش شبکه شرق، شهرستانهای منطقه بلوچستان در جنوب استان سیستان و بلوچستان درگیر سیلاب هستند و ادارهکل هواشناسی استان با صدور هشدار سطح قرمز جدید از تداوم بارشهای سیلآسا در این منطقه خبر داده است.
ادارهکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان «شنبه، پنجم اسفندماه» با صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی وزش باد در سطح استان از روز یکشنبه ششم اسفندماه به مدت سه روز هشدار داد و این پیشبینی به درستی به وقوع پیوست.
سهشنبه «هشتم اسفندماه» نیز ادارهکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با صدور هشدار هواشناسی جوی جدید سطح نارنجی از پیشبینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان خبر داد؛ بارشهایی که عمده شهرستانهای منطقه بلوچستان در جنوب استان سیستان و بلوچستان را درگیر سیلاب کرد.
روز گذشته اما بار دیگر ادارهکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به صدور بالاترین سطح هشدار هواشناسی جوی یعنی هشدار هواشناسی جوی سطح قرمز توسط این ادارهکل از پیشبینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در استان خبر داد.
محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: تا صبح جمعه 11 اسفندماه، در شهرستانهای دشتیاری، چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، سرباز، راسک، جنوب مهرستان، سراوان و سیب و سوران رخداد رگبار شدید و رعد برق و احتمال بارش تگرگ و تندباد لحظهای پیشبینی میشود.
او بیان کرد: توصیه میشود از اسکان و تردد در حاشیه مسیلها و رودخانه در زمان بارندگی خودداری و از محصولات کشاورزی محافظت شود، در ترددهای دریایی احتیاط و مدیریت سدها انجام شود و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: در شبانهروز گذشته از 39 ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی گزارش باران مخابره شده که از شارک از توابع شهرستان قصرقند 59 میلیمتر، توتان 50.5، نگور 47، زاهدان 4.2 و خاش 3.4 میلیمتر باران گزارش شد.
حیدری بیان کرد: با ورود سامانه بارشی جدید تا صبح جمعه در سطح استان افزایش ابر، بارش باران، برخی نقاط رگبار و رعدوبرق با احتمال تگرگ، تندباد لحظهای، کاهش موقتی و محسوس دما و ارتفاعات نیمه شمالی بارش برف و پدیده مه انتظار می رود. بارشها در نیمه جنوبی استان از شدت بیشتری برخوردار بوده و در بعضی ساعات رگبار شدید باران و رعدوبرق در این نواحی رخ خواهد داد به طوری که سیلاب شهری و روستایی و طغیان رودخانهها، خسارت به محصولات کشاورزی، وقوع صاعقه، سرریز شدن بیشتر سدها، تشدید خسارت به تاسیسات و زیرساختها دور از انتظار نیست.
خسارت 14 هزار میلیاردی سیل سیستان و بلوچستان به زیرساختها
مجید محبی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در پی فعالیت سامانه بارشی از ابتدای هفته تاکنون و بارندگی روزهای اخیر و جاری شدن سیلاب در منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان، مطابق برآورد اولیه 14 هزار میلیارد ریال خسارت به زیرساختهای منطقه وارد شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه عمده خسارات به راهها و بخش کشاورزی وارد شده، افزود: تاکنون تعدادی پل تخریب شده و مسیرهای مواصلاتی آسیب دیدهاند اما در مجموع با تلاش راهداران و تیم های امدادی در حال حاضر همه محورهای مواصلاتی اصلی سطح استان باز است.
او با اشاره به اینکه بسیاری از محورهای روستایی در پی طغیان رودخانهها مسدود هستند، گفت: با توجه به پیشبینی فعالیت سامانه بارشی جدید از عصر امروز در جنوب استان و صدور هشدار هواشناسی جوی سطح قرمز، همه تیم های امدادی در حال حاضر در آمادهباش هستند و توصیه اکید داریم مردم از ترددهای غیرضروری در محورهای مواصلاتی خودداری کنند.
تخریب 37 اصله پایه شبکه برق نیکشهر بر اثر سیل سیستان و بلوچستان
مدیر امور برق شهرستان نیکشهر گفت: باد و باران در این شهرستان، در روزهای اخیر باعث تخریب 37 اصله پایه شبکه برق شد.
اللهبخش بلوچی، مدیر امور برق شهرستان نیکشهر اظهار داشت: طی این شرایط جوی یک دستگاه ترانسفورماتور و یک دستگاه بوستر نیز دچار خسارت شد. میزان اعتبار برآورد شده خسارت به شبکه توزیع برق این شهرستان بیش از 42 میلیارد ریال است.
مدیر امور برق شهرستان نیکشهر تصریح کرد: پس از وقوع این شرایط جوی تمامی پرسنل امور برق این شهرستان به حالت آماده باش قرار گرفتند و در کمترین فرصت نسبت به اصلاح شبکه برق مناطق آسیب دیده اقدام کردند. طی این مدت 620 مورد خاموشی فشار ضعیف ثبت، اصلاح و مجدد پایدار شد.
بلوچی با بیان اینکه در حال حاضر شبکه برق این منطقه پایدار است، افزود: شهروندان در صورت بروز هرگونه خسارت به شبکه توزیع برق مراتب را از طریق سامانه 121 یا اپلیکیشن برق من ثبت و پیگیری کنند.
۳۳ روستای قصرقند در محاصره سیل سیستان و بلوچستان؛ ۲ سد بزرگ سرریز شد
فرماندار قصرقند با اشاره به اینکه ۳۳ روستای این شهرستان همچنان در محاصره سیلاب است، از سرریز شدن ۲ سد بزرگ قصرقند در پی بارشهای روزهای اخیر خبر داد.
احمدرضا هاشمزهی با اشاره به تداوم بارندگی در این شهرستان، گفت: فعالیت سامانه بارشی بار دیگر از روز گذشته در جنوب استان سیستان و بلوچستان آغاز و موجب طغیان دوباره رودخانه بزرگ «کاجو» شده است.
فرماندار قصرقند گفت: ارتباط 33 روستای حوزه این رودخانه در بخش مرکزی و بخش ساربوک که از چند روز گذشته قطع شده بود همچنان مسدود است.
او افزود: با تمهیدات که اندیشیده شد خوشبختانه روز گذشته چهار صندوق اخذ رای انتخابات دوره مجلس شورای اسلامی بوسیله خودروهای شاسی بلند و لودر به مناطق بالادست رودخانه منتقل شده و مشکلی برای انتخابات نخواهیم داشت.
فرماندار قصرقند گفت: بارش های اخیر در شهرستان قصرقند موجب تخریب بسیاری از خانههای خشتی و گلی و اراضی کشاورزی شهرستان شده است. دو سد بزرگ زیردان و شی کلگ شهرستان قصرقند بر اثر بارندگیها و سیلاب اخیر سر ریز شده است.
۱۲۱ روستای چابهار در محاصره سیل
موج جدید بارشها از صبح امروز منطقه بلوچستان به ویژه شهرستانهای چابهار، دشتیاری، نیکشهر و قصرقند را فرا گرفته و موجب جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانههای فصلی و مسدود شدن برخی محورهای مواصلاتی شده است.
موج جدید بارشها از صبح امروز منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستانهای چابهار، دشتیاری، نیکشهر و قصرقند را فرا گرفته و موجب جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانههای فصلی و مسدود شدن برخی محورهای مواصلاتی اصلی و عمده محورهای مواصلاتی روستایی شده است.
رحیم بخش بلیدهای معاون عمرانی فرمانداری نیکشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: به دلیل تخریب محور در کیلومتر 38 محور نیکشهر- چابهار حدفاصل کرین دوک یک لاین محور اصلی نیکشهر- چابهار مسدود است و اکیپ راهداری شهرستان در تلاش است تا بازگشایی محور در سریعترین زمان ممکن انجام شود.
او افزود: در حال حاضر تردد از آکس محور در حال انجام است اما به دلیل افزایش سیلاب احتمال مسدود شدن کامل محور وجود دارد.
معاون فرماندار نیکشهر از رانندگان درخواست کرد به دلیل بارندگی شدید در منطقه و احتمال ریزش کوه و تخریب مسیرهای ارتباطی جوانب احتیاط را رعایت و از تردد غیرضروری اجتناب کنند.
دادکریم بلوچ، معاون عمرانی فرمانداری چابهاراظهار داشت: در پی بارندگی شبانه روز گذشته، 121روستا در بخش پیرسهراب و بخش پلان شهرستان چابهار کاملاً در محاصره آب هستند و راههای دسترسی به این روستاها قطع است.
او افزود: بر اثر شدت بارشها آب به داخل منازل 6 روستا نفوذ کرده و نیاز به کمکهای امدادی فوری دارند. سد زیردان هم سریز کرده و آب در پائین دست سد با حجم بسیار بالا در جریان است.
معاون عمرانی فرماندار چابهار گفت: بارش شدید باران هماکنون در مسیر شهرستان دشتیاری و چابهار تردد را دشوار کرده است.
مهران محمودی، فرماندار گلشن در سراوان اظهار داشت: موج جدید بارش باران از صبح امروز آغاز شده و به علت طغیان رودخانه، محور گلشن- سراوان مسدود شده است.
او افزود: پرسنل مجموعه راهداری و حمل و نقل جادهای در حال حاضر در تلاش هستند تا مسیر جایگزین برای تردد مردم مهیا کنند.
زیر آب رفتن جاده راسک به چابهار در پی بارندگی و سیل سیستان و بلوچستان
جاده راسک به چابهار در پی بارندگی و سیل سیستان و بلوچستان زیر آب رفت.
منبع: sharghdaily-921109