به گزارش اکوایران؛ صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس خبرگان در مورد دستمزد کارگران گفت که با تورم بالای ۴۰ درصدی اگر ۲۵ تا ۳۰ درصد هم به حقوق اضافه کنند، باز هم نیمی از آنچه از قدرت خرید در سال کم شده، جبران نشده است. بنابراین گلایه کارگران حق است و باید به کارگران حق بدهیم. در کنار کمبود حقوق بحث طولِ زمان بازنشستگی هم مطرح کردند، که به اعتقاد من طرح آن در این موقعیت و مقام حتما صحیح نبوده است.
آملی لاریجانی گفته که اگر هم میخواهیم استدلال آنها را مطرح کنیم، استدلال آنها این است که صندوقهای بازنشستگی مشکل دارند و باید خود را اصلاح کنند. این هم حرف درستی است و در دنیا وضعیتِ صندوقهای بازنشستگی، بحث زمان بازنشستگی را تعیین میکنند اما اشکال عمده به دولتها وارد است، اینکه آنها سوءتدبیر داشتهاند. دولتها هر زمان پول کم آوردهاند دست در جیبِ صندوقها کردهاند؛ چرا؟
براساس اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، این صندوقها اموال کسانی است که از حقوق آنها گرفته شده و در صندوق گذاشته شده و باید بر آن نظارت دقیق میشد تا بهرهوری تام داشته باشند. تا در زمان بازنشسته شدن سرمایهای برای بازنشستگان باشند. حالا یکباره میخواهند با این فشار اصلاحات انجام دهند که حتما به نظر ما صحیح نیست.
آملی لاریجانی همچنین گفت که البته ما این صحبتها را در جلسهای گفتیم و وزارت رفاه هم به این صحبتها واکنش نشان داد. من تعجب میکنم عرض من کاملا مشخص بود؛ بر این قانون هم اشکال ماهوی و هم شکلی وارد است. به خصوص اینکه در چنین موقعیتی با این فشار مضاعفی که بر روی کارگران و کارمندان است به یکباره تصمیم گرفتند صندوقها را اصلاح کنند. بنابراین من فکر میکنم برخی از مشکلاتی در مورد معیشت حتما درست است و مزایای کارگری دچار مشکل است و علیالقاعده باید در شورایی که الان هم وجود دارد، موضوع باید به نحو عادلانهای بررسی شود.
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ظاهرا اصلاح صندوقها حق است و افراد دلسوز هم از اصلاح صحبت میکنند، اما اگر یکباره بخواهند این کار را انجام دهند، مشکلات دیگری به وجود میآید که کارفرماها هم نمیتوانند آن را اداره کنند.
آملی لاریجانی تاکید کرده که بین حقوق کارگری و بقای تولید باید تعادل وجود داشته باشد. اینکه بگوییم حقوق ۶۰درصد اضافه شود، که البته با این تورم فزاینده، ۶۰درصد هم کم است و خیلی زیاد نیست اما باید توجه کنیم که اگر این کار به تعطیلیِ کارگاههای تولیدی منجر شود به ضرر کارگران است. یعنی اگر یکباره ۶۰ درصد بخواهند اضافه کنند مانند زمانی که ۵۷ درصد اضافه کردند، با فشاری که به کارگاههای تولیدی میآید، این کار مشکلساز میشود.
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورا باید هم روی عقلانیتی حقوق کارگران را در حد معقول و هم بتواند بقای تولید را به طوری که کارگر بتواند کار کند، حفظ کند. پس فکر میکنم گلایهی کارگران درست است.
منبع: ecoiran-57874