یک اتفاق عجیب دانشمندان را متعجب کرده است؛ بر روی یک قورباغه زنده قارچ جوانه زده است. اما سوال اینجا است، قارچی که معمولا بر روی جانوران مرده سبز میشود چگونه بر روی یک جانور زنده جوانه زده است؟
به گزارش خبرآنلاین، متخصص رودخانهها و تالابها در صندوق جهانی طبیعت (WWF) به همراه دوستانش در حال پیاده روی در منطقه گهات غربی هندوستان بودند که با قورباغه پشت طلایی روبهرو شدند؛ این گونه قورباغه که به طور دقیقتر به افتخار نام کاشف آن، سی آر نارایان رائو هرپتولوژیست هندی، «Rao"s Intermediate» نام گذاری شده است، در سال ۱۹۳۷ کشف شد.
آنها تقریبا حوالی ظهر با حدود ۴۰ قورباقه از این گونه در نزدیکی دریاچه روبهرو شدند. ظاهرا این پنج نفر مشغول جستوجوی گونه و ارتباط با زالوها بودند متوجه شدند یکی از قورباغهها چیزی غیرعادی دارد، قارچی که از کنارش رشد میکند. قارچها معمولاً بر روی قارچها یا هر موجود زنده دیگری رشد نمیکنند. آنها فقط در سریالهای تخیلی مانند The Last of Us بر روی زامبیها رشد میکنند، بنابراین این جانور بسیار غیرعادی بود.
این بیماری تأثیر قابل توجهی داشته است و بیش از ۷۰۰ گونه از دوزیستان را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. مطالعات اخیر سطوح پایینی از این قارچ را در مناطقی با تراکم جمعیتی بالا از قورباغهها که به عنوان کانونهای قورباغه شناخته میشوند، در سرتاسر هند پیدا کرده است. این نشان میدهد که حتی اگر این بیماری ممکن است در حال حاضر آسیب گستردهای ایجاد نکند، میتواند به طور بالقوه تهدیدی برای جمعیت دوزیستان در آینده باشد.
با این حال، شایان ذکر است که موارد نادری وجود داشته است که رشد قارچ روی حیوانات مشاهده شده است. این پدیده که به عنوان مایکوفاژی یا میکوز شناخته میشود، زمانی رخ میدهد که هاگهای قارچ روی پوست یا خز حیوان فرود میآیند و شرایط مناسبی برای رشد پیدا میکنند. گزارشهایی مانند این نمونه مهم هستند و شاید این نمونه عجیب باعث شود زمانی که مردم بیرون میروند با دقت بیشتری نگاه کنند.
منبع: fararu-709507