hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > خورشید به زمین آمد؛ ثبت یک رکورد جهانی با راکتور اتمی

خورشید به زمین آمد؛ ثبت یک رکورد جهانی با راکتور اتمی

در فرآیند همجوشی هسته‌ای اتم‌های سبک را برای ایجاد اتم‌های سنگین‌تر در دمای عظیم ۱۸۰ میلیون درجه فارنهایت، ترکیب می‌کنند؛ این همان پدیده‌ای است که به قلب ستارگانی مانند خورشید نیرو می‌دهد. در این فرآیند مقدار خیره‌کننده‌ای انرژی آزاد می‌شود و این چند برابر بیشتر از آنچه که با شکافت هسته‌ای در نیروگاه‌های هسته‌ای کنونی حاصل می‌شود است.

رآکتور آزمایشی همجوشی هسته‌ای مستقر در بریتانیا در آزمایشات نهایی خود یک رکورد جهانی جدید برای «قدرت همجوشی» به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از نیوزویک، Joint European Torus (JET) یکی از بزرگترین و قدرتمندترین ماشین‌های همجوشی جهان است که در مرکز انرژی فیوژن کولهام در آکسفوردشایر مستقر است. در فرآیند همجوشی هسته‌ای اتم‌های سبک را برای ایجاد اتم‌های سنگین‌تر در دمای عظیم ۱۸۰ میلیون درجه فارنهایت، ترکیب می‌کنند؛ این همان پدیده‌ای است که به قلب ستارگانی مانند خورشید نیرو می‌دهد. در این فرآیند مقدار خیره‌کننده‌ای انرژی آزاد می‌شود و این چند برابر بیشتر از آنچه که با شکافت هسته‌ای در نیروگاه‌های هسته‌ای کنونی حاصل می‌شود است.

JET متعلق به نوعی از راکتور‌های همجوشی است که به نام «توکامک» شناخته می‌شود، توکامک یک دستگاه دوناتی شکل با بار الکتریکی است که توسط آهنربا‌های قدرتمند محصور می‌شود و در آن سوخت هیدروژن تحت فشار و دما‌های شدید به پلاسما تبدیل می‌شود. JET آزمایشات نهایی خود را در دسامبر سال گذشته به پایان رساند. با این حال، قبلا نشان داده بود که توانایی تولید انرژی از همجوشی هسته‌ای را دارد.

راکتور اتمی

این اتفاق فراتر از ثبت یک رکورد جدید است، در واقع دانشمندان به چیزی دست یافتند که هرگز اتفاق نیفتاده بود و درک جهان را از فیزیک همجوشی عمیق‌تر کردند. آن‌ها نه تنها نشان دادند که چگونه گرمای شدید جریان پلاسما را روان می‌کند، بلکه در JET نشان دادند که چگونه می‌توان لبه پلاسما را به حالت پایدار رساند که از رسیدن انرژی به دیواره جلوگیری شود.

همجوشی هسته‌ای به عنوان منبع سبز انرژی در نظر گرفته می‌شود، زیرا منجر به انتشار گاز گلخانه‌ای دی اکسید کربن در جو نمی‌شود. با این حال هنوز نمی‌توان به عنوان راه حلی برای بحران آب و هوایی به آن تکیه کرد چرا که ما در حال حاضر با ویرانی ناشی از تغییرات آب و هوایی در مقیاس جهانی مواجه هستیم.

بر اساس گفته دانشمندان، در کوتاه مدت، ما باید از فناوری‌های کم کربن موجود مانند انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم، در حالی که در بلندمدت روی همجوشی سرمایه‌گذاری می‌کنیم تا بتوانیم آن را راه حلی برای این موضوع بدانیم. در واقع ما باید از تمام توان خود در بحران آب و هوا استفاده کنیم و برای آن مهم است که استراتژی‌های کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشیم.

منبع: fararu-708186

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو