hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > چرایی مخالف دوست داران طبیعت خراسان شمالی با انتقال کوشکی به منطقه توران

چرایی مخالف دوست داران طبیعت خراسان شمالی با انتقال کوشکی به منطقه توران

منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم یکی از مناطق مستعد و زیستگاه های اصلی یوزپلنگ آسیایی در ایران و منطقه خاورمیانه است که همیشه بعد از گذشت مدتی خبر ثبت یوزپلنگ آسیایی به گوش می رسد.


کوشکی یکی از یوزپلنگ های نر بوده که در منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم برای مدتی زندگی کرد و بعد از گذشت مدتی به همراه یکی دیگر از یوزپلنگ ها که ماده بوده از منطقه حفاظت شده توران در استان سمنان به تهران برای انجام لقاح در محیط بسته و اسارت منتقل شد.
بررسی و آزمایش های لازم انجام اما پروژه با شکست مواجه شد و دوباره سه یوزپلنگ دلبر، کوشکی و ایران به استان سمنان منتقل شدند ولی فعالان محیط زیست خراسان شمالی نسبت به انتقال کوشکی به منطقه توران در استان سمنان گلایه مند هستند.
سایت میاندشت جاجرم یکی از مهمترین مراکز زادآوری و زنده یوزپلنگ آسیایی
دکتر محسن شهریاری مدیر کل پیشین حفاظت محیط زیست خراسان شمالی و یکی از فعالان محیط زیست در گفت و گو با ایسنا، گفت: منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم حداقل طی 10 سال گذشته یکی از مراکزی بوده که به عنوان مرکز زادآوری و زنده یوزپلنگ محسوب می شود.
وی افزود: حدود 10 سال گذشته در منطقه میاندشت جاجرم سایتی برای یوزپلنگ ساخته شد و یک قلاده یوز با نام"کوشکی" به این منطقه منتقل شد که هنوز این سایت می تواند بهترین مکان برای امر تولید مثل یوزپلنگ در شرایط نیمه اسارت باشد.
شهریاری ادامه داد: مساحت این سایت 250 هکتار است که در آن امکانات بسیار خوب همچون آبشخور، منبع آب و ... نیز در نظر گرفته شده است و از سوی دیگر این منطقه به لحاظ فراوانی طعمه همچون موش، خرگوش و آهو از وضعیت بسیار خوبی نسبت به منطقه توران در استان سمنان برخوردار است.
قابلیت بسیار بالای میاندشت جاجرم نسبت به منطقه توران برای پرورش یوزپلنگ
کشمیری مدیر عامل جمعیت دوستداران طبیعت سبز کره زمین در خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه خراسان شمالی یکی از زیستگاه های اصلی یوزپلنگ آسیایی است و تاکنون تعدادی از این گونه حیوانی در حال انقراض نیز در منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم مشاهده شده است، گفت: بطوریکه منطقه حفاظت شده جاجرم زیستگاه یوزپلنگ کوشکی بوده که برای انجام تکثیر در فضای اسارت به تهران منتقل شد.
وی با اشاره به چندین سال گذشته و رهاسازی این گونه حیوانی با حضور دکتر جوادی رئیس سازمان وقت محیط زیست، اظهارکرد: در آن زمان هزینه های خیلی زیادی برای آماده سازی زیستگاه این قلاده یوز در منطقه مذکور انجام و سطح زیادی فنس کشی شد تا این گونه حیوانی در فضای نیمه اسارت بتواند زندگی کند.
کشمیری افزود: علاوه بر آن نیروهای انسانی نیز در این زمینه پرورش پیدا کرد، بنابراین هزینه های زیادی برای ایجاد این سایت در حدود 10 سال گذشته در استان انجام و از سوی دیگر منطقه حفاظت شده جاجرم قابلیت بسیار بالایی نسبت به منطقه توران جاجرم هم به لحاظ مساحت و هم طعمه های موجود دارد.
وی تاکید کرد: هزینه های بسیار زیادی برای ایجاد سایت یوزپلنگ در میاندشت انجام شده است و باید مسئولان به هزینه های انجام شده در این مکان نیز توجه ویژه داشته باشند.
خراسان شمالی بهترین فرصت خود برای جذب گردشگر را از دست داد
هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز تاکیدکرد: خراسان شمالی متاسفانه یکی از بهترین فرصت های خود را برای جذب گردشگر از دست داد.
وی افزود: مساحتی از زمین در منطقه میاندشت جاجرم برای زندگی یوز به صورت نیمه اسارت آماده و فنس کشی شد و این قابلیت می تواند یکی از پتانسیل های خوب برای جذب گردشگر باشد.
اقوامی ادامه داد: اما متاسفانه سه قلاده یوز با نام های کوشکی، دلبر و ایران به منطقه توران در استان سمنان منتقل شد با  این استدلال که به استان تهران نزدیک است و ....
وی تاکید کرد: به هیچ عنوان با انتقال کوشکی به منطقه توران در استان سمنان موافق نیستیم.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو