عیسی رضایی گفت: با مطالعات انجامشده میزان اعتبار و ظرفیتها بهزودی مشخص و گنبد نمکی قم تبدیل به سایت گردشگری میشود تا در اختیار علاقهمندان به طبیعتگردی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: گنبد نمکی قم تنها گنبد نمکی متقارن ایران محسوب میشود، زیبایی و تنوع رنگ و قندیلهایی که در این گنبد وجود دارد تاکنون گردشگرهای زیادی را به این شهر کشانده است، چراکه یکی از 20 گنبد نمکی پرجاذبه طبیعی کشورمان محسوب میشود.
رضایی گفت: یکی از دغدغههای ما در زمینه حضور گردشگری، ماندگاری کم گردشگران است، درحالیکه اگر جاذبههای گردشگری گنبد نمکی معرفی شود بیشک گردشگران زیادی از اقصی نقاط دنیا به قم خواهند آمد.
وی با تأکید بر لزوم محافظت از این ظرفیت گردشگری قم گفت: باید میراث فرهنگی قم مدیریت گنبد نمکی را بر عهده بگیرد تا با سرمایهگذاری بخش خصوصی، بتوان به نحو مطلوب از این مکان بهرهبرداری کرد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه استاندار قم نیز نگاه مثبتی به استفاده از این ظرفیت در جهت توسعه رونق گردشگری دارد تا این جاذبه گردشگری منحصربهفرد به اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان واگذار شود.
گنبد نمکی در فاصله 20 کیلومتری غرب شهر قم در محور قم - جعفریه بهعنوان یکی از بزرگترین و زیباترین گنبدهای نمکی ایران شناختهشده است. بلورهای نمک گنبد بهصورت تیغههای مشخص و کنگره مانند دیده میشود، بخش شمالی گنبد تا طول سه کیلومتر ادامه دارد، روی نمک لایههایی از مارن قرمز، ژیپس و رس قرمز قرار گرفته است.
جمکران، خلجستان (نایه)، دیرگچین، دستجرد، طرلاب، کریمه (سایت عوارضی)، دره قاهان، پلنگ دره، روستای کرمجکان، بخش کهک، حوض سلطان و طایقان ازجمله 12 منطقه نمونه گردشگری استان قم است. همچنین خانههای تاریخی، مقابر گنبد سبز، کاروانسراهای مختلف، دریاچه نمک حوض سلطان و چندین آثار تاریخی دیگر از جاذبههای گردشگری قم به شمار میآید.