hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > اصفهان > پروژه‌های گوگردزُدایی از گازوییل در پالایشگاه‌های کشور اجرا می‌شود

پروژه‌های گوگردزُدایی از گازوییل در پالایشگاه‌های کشور اجرا می‌شود

مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد معیار مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد گفت: پروژه‌های گوگردزُدایی از گازوییل با توجه به اهمیت کیفیت این سوخت، در همه پالایشگاه‌های کشور اجرا می‌شود.

محمدسجاد گازُر روز سه‌شنبه در بازدید از پالایشگاه اصفهان و نمونه‌برداری از بنزین و گازوییل تولیدی این واحد صنعتی افزود: برنامه ۲ ساله‌ای برای بهبود کیفیت گازوییل در پالایشگاه‌های کشور مطرح شده و امید است با همکاری وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه برنامه زمانبندی آن بخوبی تدوین و اجرا شود.

وی با بیان‌اینکه سازمان ملی استاندارد در ۲ سال اخیر ورود جدی به بحث سوخت و انرژی داشته است، اظهار کرد: در ۱۸ ماه گذشته، نخستین بار برای نمونه‌گیری از محصولات پالایشگاه‌های کشور از جمله بنزین، گازوییل و مازوت بر اساس وظایف قانونی و اجرای قانون «هوای پاک» انجام شد.

گازُر افزود: سازمان ملی استاندارد موضوع اجباری کردن استاندارد گاز طبیعی و گازوییل را پیگیری کرد و مقرر شد این کار برای گاز طبیعی تا سال ۱۴۰۴ و برای گازوییل تا سال ۱۴۰۵ انجام شود.

وی با بیان‌اینکه مذاکره‌هایی نیز با شرکت ملی پخش و پالایش فراورده‌های نفتی در باره به روز کردن استاندارد مازوت و کاهش میزان گوگرد در آن صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: هدف سازمان ملی استاندارد از اجرای این طرح‌ها و برنامه‌ها، بهبود کیفیت و استانداردسازی محصولات نفتی تولید داخل کشور است،

گازُر به بازدید خود از پالایشگاه شازند در یک ماه اخیر اشاره و اضافه کرد: این واحد نخستین پالایشگاه در کشور است که نشان ملی استاندارد برای بنزین را دریافت کرد و وظیفه ما این است که این کار در همه پالایشگاه‌های کشور طی شود.

وی با بیان‌اینکه پالایشگاه اصفهان بزرگترین تولیدکننده گازوییل در کشور است، خاطرنشان کرد: مقدار گُوگرد در گازوییل تولیدی این واحد در نمونه‌گیری که پارسال از آن انجام شد ۶ هزار و۵۰۰ ppm(قسمت در میلیون) بود اما امسال به ما اعلام شد که با اجرای طرح‌های بهبود، میزان گوگرد در محصول این پالایشگاه کاهش یافته که خبر مَسرت‌بخشی است.

مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد معیار مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد گفت: ما امروز با حضور در پالایشگاه اصفهان از گازوییل تولید شده در این واحد نمونه‌گیری کردیم و نتایج آن را اعلام می‌کنیم.

گازُر با بیان‌اینکه سازمان ملی استاندارد برای بحث مازوت نیز طرح‌هایی در نظر دارد، افزود: طبق آیین‌نامه مُصوب هیات وزیران، میزان تولید مازوت تا سال ۱۴۰۷ باید به حد استاندارد برسد و حتی برخی پالایشگاه‌ها طرح‌هایی در نظر دارند تا مازوت تولید نکنند.

مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد معیار مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: اجرای این قبیل طرح‌ها هزینه‌بَر است اما این نکته را هم نباید فراموش کرد که امنیت انرژی فقط تامین آن نیست بلکه کیفیت هم مطرح است.

گازُر اظهار امیدواری کرد که با مجموعه اقدامات انجام شده در کشور و همراهی دستگاه های اجرایی و نهادهای مختلف، مشکلات ناشی از آلودگی هوا و همچنین ناترازی سوخت به حداقل برسد.

تولید روزانه ۲۳ میلیون لیتر گازوییل «یورو ۵» در اصفهان

معاون تولید پالایشگاه اصفهان نیز در این بازدید گفت: حدود ۲۵ درصد از سوخت مورد نیاز کشور از جمله بنزین و گازوییل در این پالایشگاه تولید می‌شود.

اصغر صابری با بیان اینکه ۱۷ استان در زمینه سوخت به این پالایشگاه وابسته هستند، افزود: بنزین «یوررو ۵» مطابق با استانداردهای روز اروپا از ۱۰ سال گذشته در این واحد صنعتی تولید می‌شود.

وی با اشاره به تولید روزانه ۲۳ میلیون لیتر گازوییل «یورو ۵» در این پالایشگاه اظهار کرد: امیدواریم حجم بیشتر این سوخت که جزو پاکترین گازوییل‌های تولیدی در کشور است در سطح کلانشهر اصفهان که با مشکل آلودگی هوا مواجه است، توزیع شود.

صابری خاطرنشان کرد: گازوییل تولیدی این پالایشگاه تا پارسال حدود هشت هزار ppm گوگرد داشت اما با اجرای ۲ پروژه بزرگ که مهر سال گذشته افتتاح شد، اکنون میزان گوگرد در گازوییل تولیدی پالایشگاه اصفهان به کمتر از ۱۰ ppm کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: گازوییل معمولی در زمان حاضر در این پالایشگاه تولید نمی‌شود مگر در شرایط خاص که اگر هم تولید شود میزان گوگرد در آن در حد ۵۰۰ تا یکهزار ppm خواهد بود.

صابری با بیان اینکه مازوت(نفت کوره) تولید شده در این پالایشگاه حدود سه درصد گوگرد دارد، گفت: این پالایشگاه مصرف‌کننده مازوت نیست بلکه این محصول به شرکت پخش فراورده‌های نفتی برای استفاده در مکان‌های مشخص شده تحویل می‌شود.

معاون تولید پالایشگاه اصفهان افزود: با اجرای طرح «RFCC» تا سال ۱۴۰۴، دیگر مازوت در این پالایشگاه تولید نمی‌شود بلکه این سوخت سنگین به بنزین، گازوییل و نفت سفید تبدیل خواهد شد.

پالایشگاه اصفهان با حدود ۳۰ نوع فراورده نفتی اصلی و ویژه در منطقه‌ای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.

روزانه ۱۴ میلیون لیتر بنزین «یورو ۵» و ۲۳ میلیون لیتر گازوییل «یورو ۵» در این پالایشگاه تولید می‌شود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد