محبوبه علیزاده فلوشیپ کنترل عفونتهای بیمارستانی، درباره درباره استفاده از دستکش پارچه ایی در روزهای کرونایی گفت: یک نکته مهم در پیشگیری از انتقال بیماریهای مسری به ویژه در محیطهای وابسته به مراکز درمانی، استفاده از وسایل محافظت فردی مانند دستکش و ماسک است. این وسایل باید یک بار مصرف باشند و بلافاصله بعد از آلوده شدن به روش بهداشتی دفع شوند.
این فلوشیپ کنترل عفونتهای بیمارستانی افزود: در سایر محیطها مانند محیطهای اجتماعی در فضای باز، اگر تهویه طبیعی وجود داشته باشد و فاصله حدود دو متری بین افراد رعایت شود، استفاده از ماسک توصیه نمیشود.
علیزاده تاکید کرد: اگر افراد به دستکش و ماسک یک بار مصرف و با کیفیت مناسب دسترسی ندارند، بهترین توصیه رعایت دقیق بهداشت دست و آداب سرفه و عطسه است.
او افزود: استفاده از دستکش پارچه ای، به دلایل زیر توصیه نمیشود:
دستکشهای پارچهای بعد از آلوده شدن، بلافاصله دور انداخته نمیشوند؛ افراد پس از استفاده آنها را در جیب یا کیف خود قرار میدهند و این ممکن است آلودگی را به سایر وسایلشان منتقل کند.
جنس اغلب آنها به گونهای است که نمیتواند مانع ورود و خروج ویروس شود؛ بنابراین استفاده از آنها با ایجاد اطمینان کاذب، سبب کاهش دفعات شستشوی دستها شده و باعث انتشار بیشتر ویروس میشوند.
علیزاده اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشت که استفاده از دستکش یک بار مصرف نیز، در مقابل ویروس کرونا برای فرد مصونیت کامل ایجاد نمیکند. بسته به جنس دستکش (لاتکس، نیتربل، وینیل یا پلاستکی) ویروس میتواند به درجات مختلف از دستکش عبور کرده و دستها را به ویروس آلوده کند؛ بنابراین لازم است بلافاصله پس از ورود به خانه و خارج کردن و دور انداختن دستکش ها، دستان خود را با آب و صابون بشویید.
او در پایان گفت: هنگام شست و شوی دستها همه بخشهای آن، از جمله مچها و بین انگشتان که اغلب در شست و شو نادیده گرفته میشوند، باید به خوبی شسته شوند. ویروس کرونا میتواند از طریق دستهای آلوده، طی تماس دست با صورت حتی با وجود استفاده از دستکش، به دهان و بینی انتقال یافته و فرد را به ویروس آلوده کند.
آیا دستکش پارچهای برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر است؟
یک فلوشیپ کنترل عفونتهای بیمارستانی درباره استفاده از دستکش پارچه ایی در روزهای کرونایی توضیح داد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران