اورانیوم دریاچه سیگار (Cigar Lake) کانادا بالاترین خلوص در جهان را دارد. از سال ۲۰۱۴، این سایت ۴۷,۶۲۷ تن از این فلز رادیواکتیو را استخراج کرده است که به طور طبیعی در زمین وجود دارد. این سایت، بزرگترین معدن اورانیوم روی کره زمین است. برای درک بهتر، تصور کنید که مقداری از سوخت این اورانیوم به اندازه یک تخم مرغ می تواند به اندازه ۸۸ تن زغال سنگ برق تولید کند. با توجه به ذخایر عظیم اورانیوم، کانادا از سال ۱۹۴۵ بیشترین اورانیوم را در سراسر جهان تولید کرده است. اینفوگرافیک زیر مجموع اورانیوم تولید شده را بر اساس کشور در تاریخ معاصر با داده های انجمن هسته ای جهانی نشان می دهد.
برترین کشورهای تولید کننده اورانیوم
از سال ۱۹۴۵، در مجموع ۳.۵ میلیون تن اورانیوم در سطح جهان تولید شده است. کانادا و ایالات متحده با هم بیش از ۲۹ درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داده اند و ۹۳۲,۰۰۰ تن در چند دهه گذشته استخراج کرده اند.
در طول جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی بیش از ۳۷۷,۰۰۰ تن اورانیوم را برای مقاصد مختلف از جمله رآکتورهای هسته ای و سوخت دریایی استخراج کرد.
به دلیل تقاضای رآکتورهای هسته ای، تولید اورانیوم از دهه ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ به شدت افزایش یافت. با این کار ساخت اولین نسل از نیروگاه های هسته ای آغاز شد. امروزه حدود ۴۳۶ رآکتور هسته ای در حال فعالیت هستند.
از زمان جنگ در اوکراین، اورانیوم با توجه به نقش آن در سلاح های هسته ای توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. اوکراین دارای ۱۵ رآکتور هسته ای وابسته به اورانیوم روسیه بود، اما این کشور به سرعت با کانادا قرارداد امضا کرد.
مانند اوکراین، رآکتورهای هستهای فنلاند در معرض خطر بودند، زیرا راکتورهای ساخت روسیه آنها به دانش شرکتهای روسی متکی بودند.
در حالی که اورانیوم برای مقاصد دفاعی استفاده می شود، به دلیل ردپای کربن کم آن، نقش کلیدی در تولید برق نیز دارد. در ایالات متحده، حدود ۱۹ درصد از برق از نیروگاه های هسته ای و حدود ۱۰ درصد از برق جهان از منابع انرژی هسته ای تامین می شود.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-172924