hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > محدودیت شدید برای واردات کالاهای بازار آی‌تی

محدودیت شدید برای واردات کالاهای بازار آی‌تی

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران از محدودیت ورود کالاهای فناوری و سنگ‌اندازی‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک ایران پیش‌روی تجار آی‌تی خبر داد.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران از محدودیت ورود کالاهای فناوری و سنگ‌اندازی‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک ایران پیش‌روی تجار آی‌تی خبر داد.

به گزارش «شرق» وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۱۹ آذر ثبت سفارش کالاهای آی‌تی را محدود کرده و این موضوع باعث اعتراض تجار حوزه فناوری شده است. تجار می‌گویند چنانچه محدودیت‌های واردات اقلام آی‌تی ادامه داشته باشد، تعداد درخور توجهی از شرکت‌ها ورشکسته و تعطیل خواهند شد و فعالان اقتصادی این حوزه مجبورند سرمایه خود را به کشورهای همسایه انتقال دهند.

در همین زمینه، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با اشاره به محدودیت جدید اعمال‌شده در بخش ثبت سفارش اقلام آی‌تی گفت: در ماه‌های پایانی سال تقاضای شرکت‌ها برای خرید اقلام آی‌تی زیاد شده است. این در حالی است که محدودیت‌های جدید برای تجار این صنف سبب شده عرضه کالا به بازار کاهش پیدا کند.

به گفته محمدرضا فرجی‌تهرانی، تجار آی‌تی با مشکل تازه‌ای روبه‌رو شدند و اخیرا مجوز واردات برای همه صنوف ۸۵ درصد کاهش یافته است.

او توضیح داد: اخیرا وزارت صمت ورود اقلام آی‌تی را که در این شرایط تحریمی به سختی وارد کشور می‌شود، محدود کرده است. در واقع تجار از طریق شرکت‌های خارجی خود اقلام به‌روز دنیا را برای مردم ثبت سفارش می‌کنند، اما یکباره سقف ثبت سفارش اکثر تجار کالاهای آی‌تی در ایران محدود می‌شود.

محمدرضا فرجی‌تهرانی می‌گوید: این سنگ‌اندازی‌ها و مختل‌کردن فعالیت تجار باعث ورشکستگی شرکت‌های بزرگ آی‌تی خواهد شد و در نهایت دود آن به چشم دولت می‌رود. این نوع تصمیمات عجولانه تبعات سنگینی برای دولتمردان دارد. نخستین تبعات آن ورود اقلام قاچاق به داخل و همچنین خروج ارز از کشور است که باعث افزایش نوسان ارز و گرانی کالا در بازار می‌شود.

تبعات منفی دیگر این تصمیم، ورشکستگی اعضای صنف فناوران است. در این مواقع شرکت‌های واردکننده برای نجات بنگاه خود مجبورند نیروی انسانی خود را تعدیل کنند که به بی‌کاری جوانان در کشور دامن خواهد زد.

او در ادامه بیان می‌کند: واردکنندگان آی‌تی برای اینکه اقلام بروز این صنف را در شرایط تحریمی وارد کشور کنند، از شرکت‌های مادر نمایندگی گرفته و پای شرکای تجاری خود مثل شرکای دوبی، بحرینی و قطری را برای سفارش کالا به میان می‌کشند، اما دولت با اعمال چنین محدودیت‌هایی ناهماهنگی‌هایی را برای این فعالان اقتصادی ایجاد می‌کند که باعث دلسردی آنها در ادامه مسیر می‌شود. البته دلسردی واردکنندگان و کوچ سرمایه‌های آنها به کشورهای ثالث یک طرف ماجراست. متأسفانه چنین برخوردهایی از سوی دولتمردان در نهایت سبب بی‌اعتباری تجار ایرانی در کشورهای دیگر می‌شود.

به گفته فرجی‌تهرانی، مصرف اقلام آی‌تی در تمام کشورها سیر صعودی دارد. در کشور ما هم از مدارس و ارگان‌های پژوهشی گرفته تا سایر حوزه‌های خدماتی نیاز مبرمی به اقلام آی‌تی دارند. این در حالی است که اعمال محدودیت‌ها در ایران سبب می‌شود اقلام به‌روز با هزینه‌های سرسام‌آوری وارد کشور شود .

فرجی تأکید کرد: متأسفانه علی‌رغم گوشزدها، اقلام تجار آی‌تی در گمرک خاک می‌خورد و گمرک اجازه ترخیص این کالاها را به صاحبان آنها نمی‌دهد.

کاهش سهمیه سوخت آزاد

تسنیم خبر داد سهمیه بنزین سه هزار تومانی در کارت‌های سوخت شخصی از 150 لیتر به صد لیتر کاهش یافت.

این رسانه نوشت لازم به ذکر است که سهمیه 60‌لیتری بنزین یارانه‌ای هزارو 500 تومانی تغییری نکرده است و مردم در استفاده از کارت‌های جایگاه‌های سوخت محدودیتی ندارند و می‌توانند پس از استفاده از سهمیه بنزین آزاد کارت‌های سوخت خود، از کارت‌های سوخت جایگاه‌ها نیز استفاده کنند.

همچنین ذخیره سهمیه بنزین هزارو 500 تومانی که تا پیش از این، 9 ماه و به‌ میزان حداکثر 540 لیتر بود، از این پس به شش ماه و حداکثر 360 لیتر کاهش یافت.

از این‌رو، امکان ذخیره سهمیه‌های بنزین هزارو 500 تومانی در کارت‌های سوخت بیش از 360 لیتر وجود ندارد و اگر کارت سوختی به این میزان سهمیه بنزین هزارو 500 تومانی داشته باشد، سهمیه جدید به این کارت در ماه‌های آتی واریز نخواهد شد. سقف مدت ذخیره‌سازی در کارت سوخت قبل از شیوع کرونا هم شش ماه بوده که با همه‌گیری ویروس کرونا به 9 ماه افزایش یافته بود و اکنون به روال گذشته برگشت.

بنا بر توضیح تسنیم، کاهش سهمیه بنزین آزاد در راستای کاهش قاچاق سوخت انجام شده است.

 

منبع: sharghdaily-915827

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام