حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدیان معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی در گرگان گفت: نخستین مولفه، توجه به علم، تفکر و تعقل است و در این چارچوب، رسول اکرم(ص) در احادیث مختلف مسلمانان را به علم اندوزی توصیه کرده اند. هیچ کس به اندازه آن حضرت بر اهمیت علم و آگاهی تاکید نداشته است و در همین چارچوب، در مکتب پیامبر ما، یک ساعت تفکر، از ۷۰ سال عبارت بالاتر دیده شده است.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری افزود: علمای استان گلستان متوجه نکته های راهبردی هستند و اولویت ها را به خوبی در این استان می شناسند و نماینده ولی فقیه در استان نیز به خوبی در این استان نقش خود را این همدلی اقوام ایفا کردند.
وی با بیان اینکه پیامبر(ص) معمار تمدن اسلامی است، ادامه داد: آن حضرت برای این تمدن نقشه دقیق داشتند و براساس این نقشه تمدن اسلامی را طراحی و مهندسی کردند.
حجت الاسلام محمدیان گفت: امروز برای احیای تمدن اسلامی و بازگشت به آن دوران پرافتخار عزت اسلامی چاره ای جز استفاده از مولفه های تمدن ساز نداریم که پیامبر(ص) بنیان های آن را تاسیس کرد.
وی با بیان اینکه پیامبر(ص) پنج شاخصه را در شکل گیری تمدن اسلامی انجام داد، افزود: توجه به علم نخستین شاخصه پیامبر(ص) در شکل گیری تمدن اسلامی بود که یک جریان مهمی را ایجاد کردند.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: قرآن کریم هدف از آفرینش را علم معرفی کرده است، انسان لحظه ای نباید آرام بنشیند و خداوندی که همه چیز را متقن آفریده از بندگانش می خواهد که در همه کارها محکم باشند.
وی خاطرنشان کرد: تنبلی، سستی و ضعف در زندگی پیامبر(ص) بسیار مظلوم است و رسول گرامی اسلام از کمترن کارها آغاز کرد و تا یک دوره نیز با انسان سازی دنیا را متحول کرد.
حجت السلام و المسلمین محمدیان ادامه داد: مولفه دوم مد نظر پیامبر اکرم(ص) برای تمدن سازی، کار و تلاش است. ایشان برای اهل کار و تلاش جایگاه والایی قائل بودند و جامعه اسلامی را به کار حلال و احسن توصیه میکردند.
وی گفت: سومین مولفه، ایجاد مسئولیت اجتماعی و تقویت روحیه جمع گرایی در جامعه است و بر اساس همین آموزه، سرنوشت جامعه در مکتب اسلامی به هم پیوند خورده است.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: تقویت مکارم اخلاقی، معنویت و عرفان، چهارمین مولفه است و در این زمینه، شخص پیامبر اکرم (ص) الگوی عملی تمام عیار رعایت مکارم اخلاقی در جامعه بودند.
حجت السلام و المسلمین محمدیان خاطرنشان کرد: جهاد در راه خدا و مبارزه با ظلم، طاغوت و استکبار، مولفه پنجم در تمدن سازی اسلامی است و در همین چارچوب؛ عدالت، پرچمی بود که ایشان به عنوان پرچم اجتماعی اسلام برافراشته کردند.
وی تصریح کرد: روحیه جهادی والای ملت فلسطین در هفتههای اخیر آنها را به الگوی تمام عیار جامعه بشری تبدیل کرده است و در نتیجه این روحیه، گرایش به اسلام و آموزههای قرآنی در جوامع غیر مسلمان افزایش قابل توجهی داشته است.