سکاهای باستانی ـ جنگجوها و دامداران عشایری هندوایرانی که در استپهای اروپا و آسیا میزیستند ـ پوست انسان را به چرم تبدیل میکردند.
به گزارش راهنماتو، نتایج یک مطالعه جدید ادعای مورخ باستانی یونان، هرودوت را تأیید میکند که میگفت سکاها (حدود ۸۰۰ ق. م تا ۳۰۰ م) از گوشت انسان چرم درست میکردند.
محققان ۴۵ نمونه از چرم را از ۱۸ گورستان در ۱۴ محوطه باستانی در جنوب اوکراین تجزیهوتحلیل کردند. نتایج پژوهش آنها در ۱۳ دسامبر در نشریه PLOS One منتشر شد. اشیاء چرمی در زمانهای متفاوت طی چند دهه اخیر گردآوری شده بودند.
هرودوت همچنین گفته است که سکاها اسبهایشان را با سر دشمنانشان تزیین میکردند. آیا ممکن است آنها علاوه بر اینکه معتقد بودند سرها نشانهای از دلاوری است، باور داشتند که نگهداری این سرها روی زین اسبها آنها را به سمت طعمه و قربانی هدایت میکند؟»
سکاها تنها انسانهای تاریخ نبودند که از پوست انسان به عنوان چرم استفاده میکردند. مثلا صحافی کتاب با استفاده از پوست انسان از دوران باستان تا کنون ادامه یافته است. تحقیقات سایت Live Science در سال ۲۰۲۰ درباره میزان استفاده از بقایای انسان فاش کرد که نسخه سال ۱۹۱۷ کتابی با عنوان «بیماریهای پوست» نگارش دکتر ریچارد سوتون، در فیس بوک به فروش گذاشته شده بود و فروشنده ادعا کرده بود که این کتاب با پوست انسان صحافی شده است.
منبع: fararu-693943