hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > راستی آزمایی حرف‌های وزیر دولت سیزدهم/ وزیر آموزش و پرورش نمی‌داند در این کشورها بخاطر آلودگی هوا، مدارس مکرر تعطیل می‌شود؟

راستی آزمایی حرف‌های وزیر دولت سیزدهم/ وزیر آموزش و پرورش نمی‌داند در این کشورها بخاطر آلودگی هوا، مدارس مکرر تعطیل می‌شود؟

دنیای اقتصاد نوشت: وزیر آموزش و پرورش هفته گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت، از عدم‌تعطیلی مدارس در جهان به‌دلیل آلودگی هوا گفت.

به گزارش شبکه شرق، به‌ منظور راستی‌آزمایی این ادعای وزیر، سه کشور چین، هند و مکزیک را که در گروه آلوده‌ترین مناطق جهان قرار داشته و دارند، مورد بررسی قرار گرفت.

مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که سه شهر دهلی، پکن و مکزیکوسیتی که با شروع فصل سرد با چالش بحران آلودگی هوا مواجه می‌شوند، نه تنها اقدام به تعطیلی مدارس می‌کنند بلکه زمان‌بندی مشخصی برای این تعطیلات تا رسیدن به حد مطلوب درنظر می‌گیرند.

به گزارش بلومبرگ، اختلالات ناشی از کیفیت پایین هوا، کشورهای زیادی از جهان را نیز درگیر کرده است و شهرهای بزرگ کشورهایی همچون هند و چین بیشترین سهم از ۱۰۰ شهر آلوده جهان را به خود اختصاص داده‌اند. اما چین از سال ۲۰۱۷ به بعد با سلسله اقداماتی به‌منظور کاهش آلودگی هوا، توانست وضعیت را بهبود دهد. در مقابل هند در حال حاضر، ۶۵ شهر آلوده جهان از ۱۰۰ شهر را به خود اختصاص داده است. با وجود این، این کشورها با شروع زمستان که سطوح آلودگی هوا افزایش چشمگیری می‌یابد سیاست‌هایی مبنی بر کنترل آلودگی هوا و «کاهش اختلالات ناشی از سطوح بالای آلودگی» را اجرایی می‌کنند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن از حجم بالای آلودگی بکاهند.

مقامات محلی پکن که از ۳۰ اکتبر با آلودگی شدید هوا در سطح هشدار نارنجی قرار گرفت، مانع از پرواز بسیاری از هواپیماها شدند، چند بزرگراه اصلی را بستند و محدودیت‌های ترافیکی برای وسایل نقلیه سنگین آلاینده، اعمال کردند. همچنین از گروه‌های آسیب‌پذیر همچون کودکان، سالمندان، افراد مبتلا به آسم و بیماری‌های ریوی و قلب خواستند که در معرض مستقیم دود و آلودگی قرار نگیرند. به همین منظور در ماه نوامبر برای حدود یک هفته مدارس تعطیل شدند.

تعطیلی 10 روزه مدارس در دهلی

در همین حال، بخش‌های عظیمی از شمال هند همچنان در مه دودها خفه می‌شوند و در طول فصل زمستان با کاهش دما، ناپدید شدن بادها و آتش زدن مزارع کشاورزان در سراسر منطقه به اوج خود می‌رسد. بر اساس ردیاب کیفیت هوا IQAir، در 30 روز منتهی به 9 نوامبر، سطح ریزذرات خطرناک موسوم به PM2.5 در دهلی نو به طور متوسط 14 برابر بیشتر از پکن بود.

بر اساس گزارش IQAir، سال گذشته 65 شهر از 100 شهر آلوده در هند بود، در حالی که چین تنها 16 شهر داشت. این در حالی است که پیش از این، این چین بود که در این فهرست پیشتاز بود و در سال 2017، حدود سه‌چهارم از آلوده‌ترین شهرهای جهان توسط IQAir در چین و تنها 17 مورد در هند بود.

علاوه بر تعطیلی مدارس به مدت 10 روز، مقامات برای کنترل مه‌دود، از آب‌پاش‌ها و ابزارهای ضددود استفاده می‌کنند و برای رانندگانی که از خودروهای بنزینی و دیزلی استفاده می‌کنند یا اتوبوس‌ها و کامیون‌هایی که مه ایجاد می‌کنند، جریمه20هزار روپیه‌ای (240 دلار) اعلام کرده‌اند. در همین حال، پزشکان به ساکنان توصیه کرده‌اند که از ماسک استفاده کنند و تا حد امکان از بیرون رفتن از منزل پرهیز کنند؛ زیرا مه‌دود می‌تواند باعث عفونت‌های تنفسی، آنفلوآنزا و حملات آسم شود. همچنین مسابقات ورزشی نیز لغو شدند.

مقابله ناکام مکزیک با آلودگی

مکزیک نیز دیگر کشور آلوده جهان است که مانند بسیاری از مناطق جهان با تجربه آلودگی هوای محیط،‌ زیسته است.در مراکز بزرگ شهری، آلودگی هوا در مناطق مختلف مکزیک جریان دارد و در مکزیکوسیتی، پایتخت این کشور، آلودگی هوا به‌طور مداوم ادامه دارد و اغلب برای روزها در طول وارونگی دمای زمستان و دوره‌های فعالیت کم‌باد باقی می‌ماند.

مکزیکوسیتی با حمایت دولتی از صنعتی شدن، رشد جمعیت و افزایش استفاده از حمل‌ونقل موتوری، که در مجموع به عنوان «معجزه مکزیکی» شناخته می‌شود، تقریبا از دهه 1940 تا 1990، به یک نیروگاه صنعتی و آلوده‌ترین شهر جهان تبدیل شد. اگرچه سیاست‌هایی در جهت کنترل آلودگی هوا در پیش گرفت اما موفقیت چندانی به‌دست نیاورد و در سال 2019، رتبه 48 آلوده‌ترین شهر جهان را به دست آورد. از این رو، باتوجه به فشاری که از سوی سازمان‌های جهانی بر بهداشت عمومی این شهر وارد شد، سیاست‌های مقابله با کیفیت هوا در شهرهای مختلف ادامه دارد و دولت مکزیک اقدامات سه‌سطحی را در پیش گرفته است. همچنین در حال به‌روز کردن چارچوب نظارتی و کنترل آلاینده‌ترین بخش‌ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای برآمده است. البته برنامه‌هایی چون سیستم حمل‌ونقل پایدار و کارآمد را برای اهداف بلندمدت خود مبنی بر کاهش آلودگی هوا در پیش گرفتند. اما در طرح‌های موقتی کوتاه‌مدت در زمان اوج مه‌دودها و آلودگی شهرها، اقدامات فوری همچون تعطیلی مدارس، کاهش فعالیت‌های ساخت‌وساز و محدودیت‌های ترافیکی را دنبال می‌کنند تا به‌صورت موقت آلودگی هوا را کنترل کنند.

 

منبع: sharghdaily-910971

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام