به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، عباس علی آبادی در حاشیه مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس صندوق ضمانت صادرات ایران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به حجم و ظرفیت اقتصاد کشور، باید ظرفیت صندوق ضمانت صادرات چند برابر شود. در گام اول سرمایه صندوق باید بیش از دو میلیارد دلار و در آینده بیش از این رقم باشد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف صنعت، استفاده از روشهای متداول و غیر متداول برای تامین امنیت تجارت است، در پاسخ به سوالی درباره اختلال در سامانه جامع تجارت، گفت: این جنس مشکلات فنی مرتب پیش میاید و حل میشود.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال ایسنا درباره واردات خودروهای دست دوم گفت: آیین نامه واردات خودروهای دست دوم در دولت مصوب شده و هیئت دولت هم باید آن را ابلاغ کند و ابلاغکننده وزارت صمت نیست.
علی آبادی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره چالشهای تامین ارز واردات خودرو نیز گفت: ارز در تجارت و فعالیت اقتصادی ابزاری است که بین ساختارهای اقتصادی مختلف کارکرد دارد و روی همه چیز هم اثر دارد. در موضوع تامین ارز نگرانی دولت این است که یک اقدام نسنجیده، اقتصاد کشور دچار تاثیر و معیشت مردم با تغییر نرخ ارز دچار خطر شود. بنابراین دولت با احتیاط عمل میکند.
اما به گفته وی در حوزه واردات خودرو برنامهریزی انجام شده و نگرانی از اینکه هیچ بخشی از اقتصاد دچار آسیب شود وجود ندارد. همچنین ارز همه مواردی که در مورد خودرو برقی اعلام شده، تامین شده است.
وزیر صمت با بیان اینکه واردات در حوزه خودرو برای رفع ناترازی انجام میشود، تصریح کرد: ابعاد ناترازی در حوزه خودرو با سایر کالاها متفاوت است. در برخی کالاها مانند گندم، داشتن یک کیفیت قابل قبول کافی است. اما در مورد خودرو تنوع رنگ، مدل، تکنولوژی و غیره وجود دارد که همه میتوانند ناترزی ایجاد کنند. تا زمانی که ناترازی در این حوزهها وجود داشته باشد، واردات را مناسب میدانیم و برای رفع ناترازیها برنامهریزی میکنیم. همچنین سعی میکنیم با وضع تعرفه، رقابت سودمند و مناسبی که به نفع ظرفیت ملی باشد ایجاد کنیم.
هدفگذاری افزایش ۱۰ برابری سرمایه صندوق ضمانت صادرات
وزیر صمت با بیان اینکه در حال برنامهریزی برای اتصال شرکتهای دانش بنیان به شرکتهای بزرگ هستیم، گفت که سرمایه فعلی صندوق ضمانت صادرات کافی نیست و هدفگذاری شده این سرمایه با افزایش ۱۰ برابری به دو میلیارد دلار برسد.
منبع: eghtesadnews-615230