دوران پس از جنگ جهانی دوم شاهد پیشرفتهای تکنولوژیکی بود که هواپیماهای جنگی را به شکل قابل توجهی قدرتمندتر از قبل کرد.
به گزارش روزیاتو، موتورهای جت، رادار و موشکهای هدایت شونده، تک هواپیماها را سریع تر، توانمندتر و کشندهتر از اسکادران یا تعداد بیشتری از همتایان زمان جنگ خود میکردند. این پیشرفتهای “عصر جت” منجر به برخی پیشرفتهای رکورد سازی و رکورد شکنی شد.
اگر میخواهید به دنبال پرتولیدترین جت جنگنده تاریخ باشید، تنها دو کشور کاندید وجود دارد: ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سابق. این دو کشور در طول جنگ سرد ابرقدرتهایی بودند که بلوکهای مخالف را رهبری کرده و نه تنها متحدان خود در ناتو و پیمان ورشو را مسلح و مجهز نموده بلکه کشورهای غیر متحد خود را نیز تجهیز میکردند. اگر چه کشورهایی مانند فرانسه و سوئد جنگندههای بسیار خوبی ساختند، اما نتوانستند به اندازه یک ابرقدرت برای مشتریان خارجی جذاب باشند.
پرتولیدترین جت جنگنده تاریخ Mikoyan-Gurevich MiG-۲۱ است. میگ-۲۱ که برای ناتو با نام “Fishbed” شناخته میشد، جنگندهای بهینه شده برای نبرد هوا به هوا بود، اما توانایی انجام ماموریتهای محدود هوا به زمین را نیز داشت. این جت بسیار صیقلی و به شکل دارت بود با بالهای کوتاه و کلفت و ورودی هوای موتور که در دماغه داشت. این جنگنده میتوانست به سرعت حداکثری ماخ ۲ برسد و چهار موشک هوا به هوای کوتاه برد و مادون قرمز را حمل کند.
بر اساس دقیقترین آمار موجود، اتحاد جماهیر شوروی دست کم ۱۰،۱۵۸ فروند میگ -۲۱ ساخت که آن را به پرتولیدترین جنگنده دوران پس از جنگ جهانی دوم تبدیل کرد. میگ -۲۱ همچنین به طور رسمی توسط کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان پرتولیدترین هواپیماهای جت نظامی شناخته میشود.
منبع: fararu-688717