hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > توضیحات علیزاده طباطبایی درباره‌ی پرونده‌ی فروش الکل در کرج

توضیحات علیزاده طباطبایی درباره‌ی پرونده‌ی فروش الکل در کرج

این پرونده‌ مربوط به فروش الکل‌های متانول به‌جای الکل اتانول در کرج است که متاسفانه عده‌ای آن را خریده‌اند و‌ پس از مصرف فوت کرده‌اند. این نوع الکل را کسی برای مصرف خوراکی به دیگران نمی‌فروشد. همانطور که اگر کسی اسید بخرد و‌ بخورد با اسیدفروش برخورد نمی‌شود.

به گزارش شبکه شرق، محمود علیزاده طباطبایی، وکیل یکی از متهمان پرونده‌ی فروش الکل در کرج انتقاداتی را به حکم دادگاه این پرونده که در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است مطرح کرده که در ادامه می‌خوانید: 

«این پرونده‌ مربوط به فروش الکل‌های متانول به‌جای الکل اتانول در کرج است که متاسفانه عده‌ای آن را خریده‌اند و‌ پس از مصرف فوت کرده‌اند. این نوع الکل را کسی برای مصرف خوراکی به دیگران نمی‌فروشد. همانطور که اگر کسی اسید بخرد و‌ بخورد با اسیدفروش برخورد نمی‌شود.

بر اساس مستندات پرونده‌ی یکی از متهمان این پرونده که به اعدام محکوم شده‌ و شغلش فروش لوازم بهداشتی است و به‌طور طبیعی الکل هم می‌فروشد، او گفته که الکل اتانول را به شکل معمول می‌فروخت اما این بار به جای الکل اتانول، الکل متانول آوردند و او هم نتوانسته تشخیص دهد که این الکل، متانول است.

اما بحث اصلی این است که کسی این نوع الکل‌ها که در فروش لوازم بهداشتی فروخته می‌شود را برای اینکه با آن شراب درست کنند نمی‌فروشد. بر اساس قاعده‌ی «اقدام» کسی که خودش علیه خودش اقدامی کند مسئولیت این اقدام با دیگری نیست.

از سوی دیگر بنا بر ماده‌ی ۳ قانون مواد خوراکی و آشامیدنی اگر ماده‌ای به جای ماده‌ی دیگر فروخته شود و موجب مرگ شود سه تا ده سال حبس دارد.

ماده‌ی ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی می‌گوید «هر کس به‌طور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور، احراق و تخریب، پخش مواد سمی و میکروبی و خطرناک یا دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آنها گردد به گونه ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع گردد مفسد فی الارض محسوب و به اعدام محکوم می‌گردد»

بنا بر تبصره‌ی همین ماده، «هرگاه دادگاه از مجموع ادله و شواهد قصد اخلال گسترده در نظم عمومی، ایجاد ناامنی، ایراد خسارت عمده یا اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع یا علم به مؤثربودن اقدامات انجام شده را احراز نکند و جرم ارتکابی مشمول مجازات قانونی دیگری نباشد، با توجه به میزان نتایج زیانبار جرم، مرتکب به حبس تعزیری درجه پنج یا شش محکوم می‌شود»

بر این اساس، بر فرض اینکه عمل متهمان این پرونده را مصداق افساد بدانیم، اولا در سطح گسترده نیست و در سطح استان البرز بود، قانون می‌گوید «در سطح کشور»؛ ثانیاً ناامنی را برای کسانی ایجاد کرده که الکل می‌خرند و با آن مشروب درست می‌کنند.

من با قاضی دیوان  هم صحبت کردم و به او گفتم آن کسی که الکل را فروخته نمی‌دانست که قرار است با آن مشروب درست کنند، گفتند باید می‌دانست. در پاسخ عرض کردم که ما سند صحیح‌السند از امام صادق داریم که از ایشان می‌پرسند که ما به کسانی انگور می‌فروشیم که می‌دانیم با آن مشروب تولید می‌کنند که امام در پاسخ فرمودند مسئولیت کار آنها با شما نیست.

این متهم الکل فروخته است، او که مشروب فاسد نفروخته است که موجب مرگ شود. این نوع بی دقتی‌ها به اعتبار قوه قضاییه لطمه می‌زند. من فکر نمی‌کنم هیچ حقوقدانی بتواند از این اقدام دفاع کند. حاضر هستم با هر حقوقدانی که مدعی است مجازات چنین اقدامی اعدام است مناظره کنم و ثابت کنم که مجازات آن اعدام نیست.

 

 در دیوان عالی کشور و به سرعت در حال تایید حکم دادگاه هستند. قاضی دیوان عالی می‌گوید که این عمل «نوعا کشنده» است آیا فروش الکل نوعا کشنده است؟ با این استدلال کسی که فروشنده‌ی چاقو است هم اقدامش نوعا کشنده است!»

 

منبع: sharghdaily-908789

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام