hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > (عکس) چین ایستگاه فضایی خود را کامل کرد

(عکس) چین ایستگاه فضایی خود را کامل کرد

خدمه‌ی ماموریت شنژو ۱۶ چین، هنگام بازگشت از فضا و عزیمت به زمین، تصاویر شگفت‌انگیزی از ایستگاه فضایی تیان‌گونگ ثبت کردند. این تصاویر پروضوح، اولین عکس‌های گرفته‌شده از ساختار کامل ایستگاه فضایی چینی‌ها از زمان ورودش به مدار زمین محسوب می‌شوند.

تصاویر جدید منتشرشده، برای اولین‌بار ساختار کامل ایستگاه فضایی تیان‌گونگ را از زمان ورود آن به مدار نزدیک زمین نشان می‌دهند.

خدمه‌ی ماموریت شنژو ۱۶ چین، هنگام بازگشت از فضا و عزیمت به زمین، تصاویر شگفت‌انگیزی از ایستگاه فضایی تیان‌گونگ ثبت کردند. این تصاویر پروضوح، اولین عکس‌های گرفته‌شده از ساختار کامل ایستگاه فضایی چینی‌ها از زمان ورودش به مدار زمین محسوب می‌شوند.

خدمه‌ی شنژو ۱۶ پیش از بازگشت به زمین، کنترل ایستگاه فضایی را به خدمه‌ی شنژو ۱۷ که در ۲۶ اکتبر به تیان‌گونگ وارد شدند، سپردند. سه فضانورد چینی شامل فرمانده جینگ هایپانگ، زو یانگژو و گوئی هایچائو سپس در ۳۰ اکتبر سوار بر کپسول شنژو خود تیان‌گونگ را ترک کردند و در همان روز، مدار نزدیک زمین را پشت سر گذاشتند.

وقتی فضانوردان چینی درحال حرکت به سمت زمین بودند، دوربین‌هایشان را به سمت خانه‌ی موقت سابق خود چرخاندند و تصاویر خیره‌کننده‌ای را از این ایستگاه مداری واقع برفراز زمین ثبت کردند.

اولین ماژول تیان‌گونگ به نام تیان‌هه که در فاصله‌ی ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتر از سطح سیاره قرار دارد، در سال ۲۰۲۱ به مدار نزدیک زمین وارد شد. شنژو ۱۲ به‌عنوان اولین خدمه‌ی تیان‌هه در ۱۶ ژوئن همان سال به ایستگاه فضایی رسیدند. آن‌ها ۹۰ روز را در پایگاه مداری جدید چین گذراندند که سه برابر طولانی‌تر از ماموریت تمام فضانوردان قبلی این کشور بود.

110

111

ماژول‌های دوم و سوم ایستگاه فضایی تیان‌گونگ با نام‌های ونتیان و منگتیان، در سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب شدند. با اتصال هر سه ماژول به یکدیگر، ساخت ایستگاه فضایی جدید چین که ۵۵ متر طول، ۷۷ تن وزن و تقریبا یک‌ششم ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) حجم دارد، به پایان رسید.

از آن زمان، تیان‌گونگ که معنای نامش «کاخ بهشتی» است، به‌طور منظم میزبان گروه‌های سه‌نفره از فضانوردانی بوده است که مجموعه‌ای از آزمایش‌های علمی مهم را انجام داده‌اند. سازمان فضایی انسانی چین (CMSA) قصد دارد تیان‌گونگ را برای دست‌کم یک دهه در مدار نزدیک زمین حفظ کند.

خدمه‌ی شنژو ۱۶ که پنجمین گروه ساکن در ایستگاه فضایی بودند، با انجام پیاده‌روی فضایی، پرورش سبزیجات و اجرای سخنرانی زنده از فضا، کاوش‌های علمی انجام‌شده در تیان‌گونگ را تداوم دادند.

تصاویر خیره‌کننده‌ی شنژو ۱۶ شاید تیان‌گونگ را در شکوه کاملش نشان بدهند، اگر سازمان فضایی انسانی چین برنامه‌ی جدیدش را اجرا کند، به زودی رنگ خواهند باخت. این سازمان چهارم اکتبر در چهل‌وهفتمین کنگره بین‌المللی فضانوردی در باکو اعلام کرد که قصد دارد ایستگاه فضایی را با سه ماژول اضافی گسترش دهد و تعداد کل ماژول‌های آن را به عدد ۶ برساند.

علاوه‌براین، CMSA قصد دارد ماژولی جدید را در قالب یک تلسکوپ فضایی کلاس هابل به نام شونتیان به تیان‌گونگ بفرستد. این تلسکوپ فضایی با چرخش در مدار زمین به‌همراه ایستگاه فضایی، از قابلیت تعمیر، سوخت‌گیری و حتی ارتقا در آینده برخوردار خواهد بود.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-164186

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو