hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > اگر دولت به دنبال مجلس دست‌چین و بله‌قربان‌گو است بداند به ضرر خودش خواهد شد؛ چون دیگر اجازه تکرار این دولت را نخواهند داد!

اگر دولت به دنبال مجلس دست‌چین و بله‌قربان‌گو است بداند به ضرر خودش خواهد شد؛ چون دیگر اجازه تکرار این دولت را نخواهند داد!

نماینده فعلی مجلس و ردصلاحیت شده گفت: اگر بخواهند یک مجلس دست‌چین و بله قربان‌گو و کاملا هماهنگ با دولت بچینند مطمئن باشند که نتیجه آن مجلس به ضرر همین دولت خواهد بود و اجازه نخواهد داد که این دولت تکرار شود.

غلامرضا نوری نماینده ردصلاحیت شده بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «بعد از اعلام نتایج بررسی هیات‌های اجرایی، اعتراضات و انتقادات زیادی نسبت به آن وجود داشت و شرایطی به وجود آمد که به نظر می‌رسید عدم تجربه مدیریت سیاسی در کلان وزارت کشور در لایه‌های مختلف تا سطوح فرمانداری‌ها و تشکیل هیات‌های ‌اجرایی به نحوی موثر بوده که کار هیات اجرایی را تحت‌الشعاع خود قرار داده است، فکر می‌کنید این مساله چه اندازه موثر بوده است؟»، گفت: به‌نظر می‌آید ریشه اصلی مشکل اینجاست که وزیر کشوری که انتخاب شد تجربه کار در حوزه سیاسی و اجتماعی نداشت، البته این می‌توانست در انتخاب معاونین، استانداران و فرمانداران به نوعی جبران شود که متاسفانه انتخاب آن‌ها هم در همین مسیر قرار گرفت.

به گزارش ایلنا، بخش هایی از گفت و گوی قزلجه نوری را در ادامه می خوانید:

 

  • یعنی اغلب‌شان افرادی شدند که در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی خیلی تجربه یا سابقه مدیریت نداشتند و اغلب‌شان هم شاید بار اول بود که در این رده‌ها آن هم در مدیریت یک استان یا شهرستان در سیستم اداری و مدیریتی قرار می‌گرفتند.
  • چون این ویژگی و این سبک و سیاق وزارتی در حوزه‌های استانی و شهرستانی هم ادامه پیدا کرد لذا این نقصان متوجه مجموعه بدنه وزارت کشور شد و این کم‌تجربه بودن یا عدم پختگی در این حوزه مشهود است. طبیعتاً در چنین فضایی تصمیماتی هم که گرفته شود، عاری از اشکال نخواهد بود.
  • شاید نمود بارز این مساله همین نتیجه بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی بود که چند هزار نفر و نزدیک به یک سوم داوطلبان نتوانستند تایید صلاحیت دریافت کنند و این یک کار بی‌سابقه‌ای بود که در هیات‌های اجرایی رقم خورد و بعضاً هم فراقانونی عمل شده یا قانون رعایت نشده است.
  • در ادامه آن هم درخواست ارائه مدارک و مستندات خیلی از ردصلاحیت شدگان را بی‌جواب گذاشتند و مدارک را ارائه ندادند یا در مواردی حتی درخواست را هم نپذیرفتند؛ این نشان از یک ناشی‌گری و ناپختگی در حوزه مدیریت سیاسی-اجتماعی در مجموعه وزارت کشور است.
  • ولی این انتظار وجود دارد که شخص رئیس‌جمهور متوجه این موضوع شوند که مسئولیت یک امر بسیار سنگین و خطیری که همانا یک انتخابات سالم و مشارکتی است را در کشور بر عهده دارند خصوصاً بعد از ۲ انتخابات که با مشارکت حداقلی برگزار شد و الان برای این انتخابات خیلی‌ها چشم دوخته‌اند؛ دوستان از یک منظری و دشمنان از منظر دیگری به انتخابات نگاه می‌کنند تا ببینند چه اتفاقی خواهد افتاد.
  • امیدواریم اهمیت این موضوع برای دولت جا بیفتد و بتوانند باقی‌مانده مسیر را جبران کنند خصوصاً با حفظ کامل بی‌طرفی دولت و حفظ سلامت انتخابات و امنیت انتخابات که دو امر مهم است. 
  • البته باتوجه به تجارب و سوابقی که دارند ما مطمئن هستیم در امنیت انتخابات ان‌شاءالله هیچ مشکلی به‌وجود نمی‌آید اما در بحث سلامت انتخابات این افرادی که الان آمدند و در رأس هیات‌های اجرایی هستند، استاندار شدند و در وزارت کشور مسئولیتی دارند، باید بدانند مسئولیت سنگینی در حفظ سلامت انتخابات دارند و باید به‌طور جدی به این موضوع توجه کنند و اجازه ندهند که خدایی ناکرده در رده‌های پایین‌دستی و جاهایی که در مورد امور اجرایی رأی‌گیری‌ها و سلامت انتخابات تصمیم می‌گیرند و عمل می‌کنند، اتفاقات ناشایستی رخ دهد.
  • مساله رعایت بی‌طرفی خیلی مهم است چراکه الان بحث صلاحیت‌ها از هیات‌های اجرایی گذشت و هرچه که بود تمام شده و دولت باید تلاش کند در سلامت انتخابات نقش خوبی را ایفا کند، خصوصا با حفظ بی‌طرفی خودش(دولت) و عوامل اجرایی‌شان در استان‌ها و شهرستان‌ها وگرنه برای دولت هزینه‌تراشی شده و از محبوبیت و مقبولیت آن کاسته خواهد شد.
  • شاید در ابتدا خوشحال باشند به اینکه می‌توانند یک نماینده‌ای را به مجلس بفرستند از یک حوزه انتخابیه اما در قبال آن همه را علیه دولت می‌کنند، تجربه هم نشان داده که این گونه نمایندگانی که اینطور دست‌چین شده می‌آیند در اغلب موارد به اولین و جدی‌ترین مخالفین دولت تبدیل می‌شوند.
  • اما کسانی که این را تعقیب می‌کنند به نظرم باید حتما متوجه باشند که این برای نظام، کشور و مصالح کشور اصلا خوب نیست. ما وقتی می‌توانیم پشتوانه مردمی را برای نظام داشته باشیم، مشارکت مردم را برای توسعه کشور داشته باشیم و اعتماد عمومی را جلب کنیم که افراد بیشتری در انتخابات حضور پیدا کنند و آراء بیشتری را حالا به هر نامزدی که مدنظرشان است، به صندوق بیندازند. یکی از ملزومات همین امر هم حضور نامزدهایی با طیف فکری متنوع در چارچوب قانون اساسی است.
  • اگر خدای نکرده فکرشان بر این اساس باشد که حالا اشکال ندارد مشارکت پایین به نفع ماست، به نظرم این خیانت است و حتما باید این مسیر را بازگردند و حتما به دنبال انتخابات مشارکتی باشند.
  • دولت مطمئن باشد که از یک انتخابات با مشارکت بالا و تنوع کاندیداها مجلسی شکل می‌گیرد و نمایندگانی در مجلس حضور پیدا می‌کنند که بیشترین کمک را به دولت خواهند کرد؛ همین مجلسی که دو سال و نیم با آن کارکردند باید تجربه شود، همان‌هایی که به خودشان نامه زده بودند بیایید رئیس جمهور شوید، همین‌ها بودند که استیضاح‌ها و سوال‌ها را انجام می‌دادند.
  • اصلا شما بروید و بررسی کنید که منتقدین دولت چقدر در مسیر کارها پای دولت را گرفتند؟ بیشتر دست دولت را گرفتند؛ با نقدها و صحبت‌ها و پیشنهادات و راهنمایی‌شان سعی کردند دست دولت را بگیرند پس این تجربه شد، دولت باید بداند که یک مجلس فراگیر که در آن چندصدایی باشد و از مشارکت حداکثری مردم شکل بگیرد بیشترین کمک را به دولت در مسیر خدمت به کشور انجام خواهد داد.
  • اگر بخواهند یک مجلس دست‌چین و بله قربان‌گو و کاملا هماهنگ با دولت بچینند مطمئن باشند که نتیجه آن مجلس به ضرر همین دولت خواهد بود و اجازه نخواهد داد که این دولت تکرار شود.

منبع: etemadonline-641863

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام