hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > برگزاری سومین همایش ملی «روان‌شناسی و سلامت» در دانشگاه شیراز

برگزاری سومین همایش ملی «روان‌شناسی و سلامت» در دانشگاه شیراز

سومین همایش ملی «روان‌شناسی و سلامت» با موضوع «سازگاری تا بهزیستی»، با حضور رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور و جمعی از روان‌شناسان، دانشگاهیان و مسئولان فارس برگزار شد، در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.

رئیس دانشکده علوم‌تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز در آیین گشایش این همایش با اشاره به تأثیر مسائل سلامت روان در جامعه بیان کرد: ما نیاز داریم که برای حوزه سلامت روان جامعه یک نقشه‌ی راه تدوین کنیم.

دکتر نورالله محمدی با بیان اینکه این دانشکده هر دوسال یک‌بار همایشی را در راستای سلامت روان با محوریت‌های موضوعی خاصی در تناسب با نیاز روز جامعه برگزار می‌کند، گفت: محور اصلی این همایش «از سازگاری تا بهزیستی» است.

او با بیان اینکه دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است و حدود نیم‌قرن از تأسیس این دانشکده می‌گذرد، افزود: در پی مطالعاتی که انجام داده‌ایم، محورهای مهمی را از حوزه‌ی  سلامت روان استخراج کرده‌ایم.

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز ادامه داد: احساس خوب‌بودن، انعطاف‌پذیری، تجربه‌های گروهی هدفمند، احساس پیشرفت و حرکت، فعالیت‌های اجتماعی و مشارکتی این ۶ محور را تشکیل می‌دهد.

محمدی با اشاره به اینکه  همه‌ی انسان‌ها باید احساس پیشرفت خودشکوفایی داشته باشند، تصریح کرد: همه‌ی افراد باید در زندگی به خود و دیگران احترام بگذارند و یک برنامه ‌یمدون برای این کار داشته باشند.

وی با بیان اینکه ما نیاز داریم که برای حوزه‌ی سلامت روان جامعه یک نقشه راه تدوین کنیم، افزود: دانشجویانی که در حوزه‌ی روان‌شناسی تحصیل می‌کنند به دنبال ترویج سلامت روان باشند؛ چراکه سلامت روان یکی از نیازهای نخستین افراد جامعه است.

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه بسیاری از اندیشمندان و فیلسوفان ما سلامت روان را معادل سعادت و کمال انسان می‌دانند، یادآور شد: ما متولیان روان‌شناسی باید نقش مهمی را در سلامت روان انسان‌ها ایفا کنیم.

محمدی با بیان اینکه علاقه‌ی اجتماعی یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های سلامت روان است که می‌تواند انسان را درگیر کارهای اجتماعی و روابط مثبت برای رشد خود و دیگران کند، افزود: از دیگر شاخصه‌ی مهم در سلامت روان آگاهی است که می‌تواند زمینه خودشکوفایی، رشد استعدادها و اندیشه هر فردی را فراهم کند.

به‌گفته‌ی رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز سلامت روان، حرکت آگاهانه و امیدوارانه در جهت شکوفایی استعدادهای هر انسان است.

دبیر علمی سومین همایش ملی روان‌شناسی و سلامت نیز گفت: این دوره از همایش با محوریت سازگاری و موضوع «از سازگاری تا بهزیستی» در نظر گرفته شده است.

دکتر راضیه شیخ‌الاسلامی افزود: واقعیت این است که جهان امروز از شتاب فزاینده‌ای برخوردار است و همه‌ی ما انسان‌ها لحظه به لحظه بحران‌هایی را تجربه می‌کنیم که اگر شیوه‌ی تعامل صحیح با آن را ندانیم، مغلوب جهان هستی خواهیم شد.

شیخ‌الاسلامی با بیان اینکه آنچه لازمه‌ی مقابله‌ی مؤثر با این بحران‌ها هست؛ برخورداری از ویژگی سازگاری است؛ در تعریف سازگاری گفت: سازگاری درحقیقت توانایی فعالانه‌ی برخورد مؤثر با محیط برای دستیابی به اهداف است.

او ادامه داد: این توانایی مستلزم برخورداری از دو ویژگی انعطاف‌پذیری (قدرت ایجاد تغییر در خود) و اثرگذاری (قدرت ایجاد تغیر در جامعه) است که هردو لازم و ملزوم هستند.

شیخ‌الاسلامی گفت: ویژگی سازگاری است که انسان را از دیگر موجودات جهان جدا می‌کند؛ چراکه در دیگر موجودات به‌صورت خودکار است، اما در انسان‌ها این ویژگی به‌صورت هوشیارانه و فعالانه هم تعریف شده است.

دبیر علمی سومین همایش ملی روان‌شناسی و سلامت ابراز امیدواری کرد که یافته‌های علمی جدید، سودمند و به‌روز پژوهشگران در زمینه‌ی عوامل پرورش‌دهنده‌‌ی ویژگی آگاهانه و خودمختارانه سازگاری انسان که زمینه‌ساز بهزیستی او می‌شوند، در این همایش به جامعه عرضه شود و از  این نظر، گامی در راستای خدمت به مسائل جامعه برداریم.

در این همایش 2 روزه، شماری از شرکت کنندگان مقالات و پژوهش‌های علمی خود را ارائه کردند.

 

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو