باستانشناسان معتقدند که یک قدم به کشف کشتی نوح نزدیکتر شدهاند. گروهی در حال حفاری یک سازند زمینشناسی در ترکیه هستند که نمونههایی از سنگ و خاک را به عنوان ویرانههای یک کشتی در خود جای داده است.
این پروژه، در سال ۲۰۲۱ آغاز شده و اکنون در حال پیشرفت است. تجزیه و تحلیلهای اولیه نشان میدهند که نمونههای به دست آمده حاوی مواد رسی هستند.
بنابر نظر محققان، فعالیتهای انسانی روی این تپه قایقشکل بین ۵,۵۰۰ تا ۳,۰۰۰ سال قبل از میلاد وجود داشته است.طبق کتاب مقدس مسیحیان، کشتی نوح در «کوههای آرارات» در ترکیه مستقر شده است.
این سازند زمینشناسی واقع در منطقه دغوبایزید، از زمان کشف آن در سال ۱۹۵۶ به عنوان مکان احتمالی کشتی نوح شناخته شده است. گفته شده که این کشتی، ۱۵۶ متر طول، ۲۶ متر عرض و ۱۵ متر ارتفاع دارد.
تیمی از کارشناسان به رهبری دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه اندرو و دانشگاه ابراهیم چچن، حدود یک سال در این مکان کار کرده و نمونههایی را جمعآوری میکنند که معتقدند کلید تأیید داستان کتاب مقدس است.
اولین بخش از کار آنها در سال ۲۰۲۲ آغاز شد. در ابتدای کار، آنها ۳۰ نمونه از قطعات سنگ و خاک را جمعآوری و در آزمایشگاه ITU بررسی کردند.
پروفسور فاروک کایا، معاون رئیس دانشگاه AİÇÜ گفته است: «طبق اولین یافتههای به دست آمده از مطالعات، فعالیتهای انسانی در این منطقه از دوره کالکولیتیک بین سالهای ۵,۵۰۰ تا ۳,۰۰۰ قبل از میلاد وجود داشته است.
نمیتوان که تنها با مشابهت تاریخی با قطعیت ادعا کرد که کشتی نوح اینجاست. ما باید برای مدتی طولانی کار کرده و نتایج نهایی را کشف کنیم.»
با این حال، دکتر اندرو اسنلینگ از دانشگاه سیدنی، قبلاً گفته بود که کشتی نوح نمیتواند در کوه آرارات باشد؛ زیرا این کوه، تا قبل از فروکش کردن سیل تشکیل نشده بود.
اگرچه داستان نوح به عنوان یک رویداد تاریخی در نظر گرفته میشود، اکثر محققان و باستانشناسان به تفسیر تحتاللفظی این داستان اعتقادی ندارند.
در این واقعه، خداوند به نوح دستور میدهد تا یک کشتی بزرگ بسازد که بتواند خود، خانوادهاش و تعدادی از حیوانات را نجات دهد. در واقع، شرارت و فساد انسانها باعث شد که عذاب الهی نازل شود.
خداوند، نوح را تنها مرد عادلی میداند که ارزش نجات را دارد و به او دستور میدهد که کشتی بزرگی بسازد.
هنگامی که نوح وظیفه خود را به پایان رسانده و خداوند «دو تا از هر نوع حیوان» را به کشتی فرستاد، سیل مهیبی فرا میرسد.
منبع: عصر ایران
منبع: faradeed-158982