دکتر «محمدجواد راعی» افزود: آلومینیوم فسفید یا همان محصولی که تحت عنوان قرص برنج در برخی از عطاری ها به طور قاچاق تهیه و عرضه می شود، سم بسیار مهلکی است که عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد.
او ادامه داد: خاصیت سمی این محصول به علت متصاعد شدن گاز فسفین بوده و مواجهه با این ماده سمی چه به صورت عمدی (از راه خوردن قرص برنج) و چه به صورت اتفاقی (استنشاق گاز متصاعد شده از قرص برنج) در انسان، آسیب های جبران ناپذیری را به اندام های حیاتی مانند قلب، کلیه ها، کبد و ریه وارد می آورد.
این مقام مسئول در علوم پزشکی شیراز با اشاره به عوارض جبران ناپذیر مسمومیت با قرص برنج، تاکید کرد: از نگهداری محصولات خطرناک مانند سم قرص برنج در منزل، آشپزخانه و کمد اجتناب کنید، زیرا گاز حاصل از آن می تواند کشنده باشد.
او بیان کرد: با حذف سم قرص برنج از فهرست رسمی سموم مجاز کشور و ممنوعیت عرضه قرص برنج در عطاری ها و سم فروشی ها، اما این سم توسط قاچاقچیان به کشور وارد میشود.
دکتر راعی توصیه کرد: شهروندان می توانند برای پیشگیری از آفتزدگی غلات و حبوبات در منزل، به جای استفاده از قرص برنج که بسیار سمی و کشنده است، از سیر و نمک که کاملاً بیخطر است، استفاده کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: کارشناسان مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو با شماره 190 ، آماده پاسخگویی در ساعات اداری به شهروندان هستند.