hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > نابینایان با این عینک‌ هوشمند از طریق صدا می‌ببینند

نابینایان با این عینک‌ هوشمند از طریق صدا می‌ببینند

محققان با الهام از خفاش‌ها که از پژواک‌یابی برای دیدن استفاده می‌کنند، عینک‌های هوشمندی ساخته‌اند که اطلاعات بصری را به اصواتی منحصر به فرد تبدیل می‌کند.

محققان با الهام از نحوه استفاده خفاش از مکان‌یابی پژواک، دست به توسعه عینک‌های هوشمند خود زدند که آن را دستگاه صوتی فوویدت (FAD) نامیدند.

محققان با الهام از خفاش‌ها که از پژواک‌یابی برای دیدن استفاده می‌کنند، عینک‌های هوشمندی ساخته‌اند که اطلاعات بصری را به اصواتی منحصر به فرد تبدیل می‌کند. فناوری این عینک‌ها توانایی افراد نابینا و کم‌بینا را برای حرکت در محیط اطرافشان افزایش می‌دهد و می‌تواند جهان را برای افراد کم‌بینا تغییر دهد.

الهام از بینایی خفاش

فناوری کمکی شامل طراحی تکنولوژی‌هایی است که افراد دارای ناتوانی‌های حسی را قادر می‌سازد بر موانع موجود در زندگی روزمره خود غلبه کنند. نابینایی یا کم‌بینایی بر توانایی فرد برای انجام فعالیت‌های روزمره زندگی و شرکت در فعالیت‌ها و تعاملات اجتماعی تأثیر می‌گذارد.

حوزه وسیعی از تحقیقات فناوری کمکی با استفاده از بازخورد دیداری، لمسی و شنیداری به‌عنوان ابزاری برای تقویت حواس مرتبط است. اکنون، محققان دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) عینک‌های هوشمند نسل جدیدی موسوم به لمس آکوستیک را توسعه داده‌اند که اطلاعات بصری را به نماد‌های صوتی متمایز، به‌عنوان وسیله‌ای برای کمک به افراد کم‌بینا برای «دیدن» تبدیل می‌کند.

با این عینک‌ هوشمند افراد نابینا از طریق صدا می‌ببینند

در این مطالعه از چهار آیتم استفاده شد؛ کاسه، کتاب، فنجان و بطری.

آن‌ها دریافتند که این دستگاه به‌طور قابل توجهی توانایی افراد کم‌بینا را برای تشخیص و رسیدن به اشیا، بدون تلاش ذهنی زیاد افزایش می‌دهد.

«هاو یوآن ژو»، سرپرست و نویسنده مسئول این مطالعه گفت:

«بازخورد شنیداری کاربران را قادر می‌سازد تا اشیا را با دقت قابل‌توجهی شناسایی کرده و به آن‌ها دست یابند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که لمس آکوستیک این پتانسیل را دارد که یک روش موثر برای تقویت حسی جامعه کم‌بینا ارائه دهد.»

با برخی تغییرات، فناوری لمس آکوستیک می‌تواند به بخشی جدایی‌ناپذیر از فناوری‌های کمکی تبدیل شود و به افراد کم‌بینا اجازه می‌دهد بهتر از قبل به محیط خود دسترسی داشته باشند.

این مطالعه در مجله PLOS One منتشر شد.

منبع: دیجیاتو

منبع: fararu-677457

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو