عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به ابتلای حدود ۸۵۰ هزار نفر در ایران به لکنت، درباره عوامل ابتلا به این اختلال گفتاری و نحوه درمان آن توضیح داد.
به گزارش خبرفوری، مرتضی فرازی به مناسبت روز جهانی آگاهی بخشی نسبت به لکنت زبان گفت: در هر جامعه تقریباً یک درصد افراد به لکنت مبتلا هستند و میتوان گفت حدود 800 هزار تا 850 هزار نفر در ایران دچار لکنت هستند.
فرازی ادامه داد: سن آغاز لکنت 2.5 تا 5 سالگی است و این اختلال بین دختران و پسران نیز به یک نسبت رخ میدهد اما وقتی کودکان بزرگ میشوند دختران بهبودی خودبهخودی بیشتری دارند و پسران بیشتر به دریافت خدمات گفتاردرمانی نیاز پیدا میکنند به طوری که شیوع لکنت در سنین بزرگسالی در مردان دچار این اختلال نسبت به زنان، سه برابر است.
وی گفت: علت دقیق این اختلال در علوم پزشکی شناخته نشده است اما در بروز این اختلال، چندعامل دخیل هستند که از جمله آنها میتوان به مسائل وراثتی و ژنتیکی، عوامل محیطی، سرشتی و... اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بیان کرد: مطالعات انجام شده نشان میدهد علت بروز اختلال لکنت در کودکان به میزان 30 تا 60 درصد جنبه ژنتیکی دارد و بیشتر، از پدر به فرزند منتقل میشود.
فرازی درباره درمان اختلال لکنت نیز تأکید کرد: در صورت مشاهده علائم لکنت خانوادهها سریعتر فرزند خود را نزد آسیب شناس گفتار و زبان ببرند تا شدت این اختلال کاهش یابد.
دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه داد: این اختلال در کودکان بهبودپذیرتر است و در افراد بزرگسال میزان بهبودی قدری کمتر است؛ البته بزرگسالان انگیزه بیشتری برای رفع این اختلال دارند و کودکان چون انگیزه یادگیری و تمرین ندارند همکاری کمتری با درمانگر دارند.
وی با ارائه توصیههایی به خانوادهها برای کمک به رفع اختلالات گفتاری فرزندانشان تأکید کرد: خانوادهها با کودک دچار لکنت، رفتار نامناسب نداشته باشند؛ ادای کودک را درنیاورند و خوددرمانی نکنند. همچنین هرچه روابط اعضای خانواده با یکدیگر بهتر باشد و کودک در آرامش روانی به سر ببرد؛ روند بهبودی و درمان او راحتتر خواهد بود.
به گفته این متخصص گفتاردرمانی، هزینه هر جلسه گفتاردرمانی در مراکز دولتی حدود 70 تا 90 هزار تومان است و در مطبهای خصوصی و کلینیکها به ازای 45 دقیقه درمان، حدود 400 تا 500 هزار تومان است.
منبع: etemadonline-637359