همانطور که قبلا اعلام شده بود اینستاگرام در تیررس قوه قضائیه برای فیلتر شدن قرار گرفته و ممکن است دسترسی به آن محدود شود. چندی پیش بود که «حجتالاسلام محمد مصدق»، معاون اول دادستان کل کشور، گفت: برخی از سلبریتیها با استفاده از اینستاگرام به بهانه کمک به افراد بیبضاعت، پول جمعآوری میکنند که همین موضوع باعث کلاهبرداریهای بسیاری شده و دادستانی کل کشور نیز به عنوان مدعیالعموم به این مسئله ورود کرده است. مصدق ادامه میدهد: «در همین راستا فیلترینگ اینستاگرام در دستورکار قرار گرفته و آقای خرمآبادی در معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور به صورت جدی پیگیر این موضوع شده است و باید ببینیم چه اتفاقی میافتد.»
هنوز ساعاتی از این اظهارنظر نگذشته بود که وزیر جوان دولت دوازدهم دست به توئیتر شد و گفت: « موضوع پیگیری برخی برای «فیلتر» سرویسهای مختلف اینترنتی تازگی ندارد. آنچه تازگی دارد طرح یک موضوع قدیمی توسط برخی رسانهها برای انحراف افکار عمومی از مطالبهگری«شفافسازی» سوءاستفادهکنندگان ارزی اخیر است.»
همان موقع این درگیری رسانهای نشان از آن داشت که اینستاگرام در فهرست سیاه قرار گرفته است و باید منتظر دلایل دیگر برای فیلتر اینستاگرام و توجیه افکار عمومی بود. اتفاقی که پیش از این برای دیگر شبکههای اجتماعی خارجی در ایران رخ داده و در آخرین مورد تلگرام قربانی آن شده بود.
یک هفته بیشتر از این هشدارها نگذشته بود که ماجرای دستگیری و پخش اعترافات مائده هژبری و چند شاخ اینستاگرامی نوجوان به میان آمد و حسابی نقل گپ و گفت فضای اجتماعی کشور شد. اتفاقی که پیشتر به نظر میرسید برای آگاهسازی خانوادهها و البته خط و نشانی برای دیگر شاخهای اینستاگرامی بود اما نتیجهای برعکس داد و اغلب افراد از تمامی طیفهای سیاسی به این اقدام صدا و سیما تاختند.
در همین بین محمد جواد آذری جهرمی در یک برنامه رادیویی درباره فیلترینگ اینستاگرام که زمزمههای آن مطرح است، گفت: « همانطور که قبلا گفتم، این زمزمهها مطلب جدیدی نیست و موضوع بستن شبکههای اجتماعی از سال ۹۲ شکل گرفت و به نظرم زمزمههای اخیر یک بحث برای به انحراف کشاندن افکار عمومی از موضوع شفافسازی بود و اتاق فکرهایی پشت آن قرار دارد.»
وی با بیان اینکه پیش کشیدن موضوع دختر خانمی که در اینستاگرام فعال بود و فیلتر این شبکه اجتماعی، حاصل تصمیم اتاق فکرهایی بود که منافعشان از موضوع شفافسازی ارزی به خطر افتاده است، گفت: « البته نه اینکه بگویم صداوسیما و مسئول محترمی که در این موارد مصاحبه کرده است، اتاق فکر هستند.»
آذری جهرمی یادآور شد:
« وقتی فضای کشور روی مطالبه شفافسازی قرار گرفته تا تکلیف ارزهایی که گرفته شده است مشخص شود، یک باره خانمی تبدیل به سوژه خبری بزرگی میشود که کل دنیا شروع به صحبت کردن درباره او میکنند که به نظر من طبیعی نیست.»
باوجود مباحث مطرح شده باید منتظر شد و دید آیا این اتاق فکر در حرکت بعدی خود اینستاگرام را به عنوان آخرین شبکه اجتماعی بینالمللی در ایران به دو دلیل سوءاستفاده سلبریتیها از نیت خیر مردم و شاخهای اینستاگرامی فیلتر میکند یا قرار است یکی دو چشمه دیگر از نابهکاری اینستاگرام با کلی سر و صدا مشاهده کنیم. در این بین نیز باید منتظر ماند و دید دولت دوازدهم در مقابل فیلتر شدن اینستاگرام باز هم دست روی دست خواهد گذاشت یا اقدام مؤثری برای رفع فیلتر شبکههای اجتماعی خواهد کرد. دولتی که سرمنشاء سیاستهایش، منشور حقوق شهروندی است و از ابتدای کار خود تلاش بسیاری داشته تا از طریق فضای مجازی، بخشی از مشکل اشتغال در ایران را
حل کند.
این شبکه به زودی فیلتر خواهد شد!
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران