hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی روسیه در آتش بس غزه رای نداد

شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی روسیه در آتش بس غزه رای نداد

با وجود بحران انسانی در غزه، نمایندگان آمریکا،‌ انگلیس و فرانسه، قطعنامه روسیه برای الزام رژیم صهیونیستی به توقف حملات به نوار غزه را وتو کردند.

قطعنامه پیشنهادی روسیه برای برقراری آتش بس فوری در سرزمین های اشغالی فلسطین میان نیروهای مقاومت و رژیم اسرائیل، دوشنبه شب به وقت محلی در نشست شورای امنیت با ممانعت کشورهای غربی رای نیاورد.

سه عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه به قطعنامه پیشنهادی روسیه رای منفی دادند. در واقع قطعنامه پیشنهادی روسیه با ۴ رای مخالف، ۶ رای ممتنع و ۵ رای موافق به تصویب نرسید و نتوانست حداقل ۹ رای بدون وتو را کسب کند.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تصویب قطعنامه پیشنهادی را به منظور آتش بس فوری برای کمک های بشردوستانه ضروری دانست و از اعضای شورای امنیت خواست به این قطعنامه رای مثبت بدهند.

او پس از رای نیاوردن قطعنامه پیشنهادی مسکو برای آتش بس فوری گفت که جهان منتظر است تا شورای امنیت اقدامات بیشتری برای توقف قتل عام و خونریزی انجام دهد اما چنین پیام واحدی توسط دولت های غربی "مسدود" شد.

 سفیر روسیه همچنین گفت: متاسفیم که این شورا (شورای امنیت) گروگان خودخواهی هیات‌ های غربی باقی مانده است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در سخنانیگفت:  اجازه نمی دهیم شورای امنیت به جای حماس، اسرائیل را مقصر بداند.

این دیپلمات آمریکایی با بیان این ادعا که  قطعنامه پیشنهادی روسیه  اشاره‌ای به حملات حماس نداشت، ادعا کرد: حماس عامل بحران انسانی کنونی در غزه است. جنایات حماس یادآور جنایات داعش است. 

گرینفیلد گفت که واشنگتن خواستار قطعنامه ای است که حماس را قاطعانه محکوم و از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می کند. او خواستار آزادی فوری «همه گروگان ها» شد و با اشاره به تلاش ها برای تضمین دسترسی غیرنظامیان غزه به کمک های اولیه بشردوستانه مدعی شد: ما تمام تلاش خود را انجام می دهیم.

باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در توجیه مخالفت لندن با قطعنامه پیشنهادی روسیه مدعی شد: "ما  نمی‌توانیم از قطعنام ه‌ای حمایت کنیم که اقدامات تروریستی حماس را محکوم نکند."

«ژانگ جون» سفیر و نماینده چین در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: نگران تصمیم اسرائیل برای محاصره نوار غزه هستیم. از اسرائیل می‌خواهیم مجازات‌های دسته جمعی علیه ساکنان غزه را متوقف کند.

دیپلمات ارشد چین در سازمان ملل تاکید کرد: محافظت از غیرنظامیان باید اولویت همه طرف ها باشد.

شورای امنیت سازمان ملل سر انجام پس از دو نشست غیرعلنی و بی نتیجه ، دوشنبه شب به وقت محلی برابر با ۱۶ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۴ مهرماه جاری، نشستی علنی در دهمین روز از درگیری ها میان نیروهای مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل و پس از یکساعت و نیم رایزنی برگزار شد.

ریاض منصور سفیر و نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: آنچه در غزه اتفاق می افتد یک عملیات نظامی نیست، بلکه حمله و کشتار غیرنظامیان بیگناه است. اسرائیل تمام خانواده ها را در غزه کشت.

سفیر فلسطین از "مجازات دسته جمعی" غیرقانونی و غیراخلاقی سخن گفت و از شورای امنیت سازمان ملل خواست که به ه "آوارگی اجباری" فلسطینیان پایان دهد.

ریاض منصور از شورای امنیت خواست نگاهی به زندگی پر از درد و رنج و شجاعت در غزه بیندازد و  تاکید کرد: "هیچ جایی در غزه امن نیست."

سفیر فلسطین در سازمان ملل بر لزوم پرهیز از «تبعیض و استانداردهای دوگانه»  تاکید کرد و گفت که شورای امنیت مشتاق محکوم کردن حملات حماس است اما به نظر می رسد اشتیاق کمتری به  توقف قتل عام در غزه داشته باشد.

گیلعاد اردان سفیر و نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل نیز با تکرار ادعاهای این رژیم در این نشست مدعی شد: حماس به دنبال نابودی یهودیان است.

سفیر رژیم اسرائیل مدعی شد: اسرائیل نه برای انتقام بلکه برای محافظت از خود باید حماس را نابود کند.

در ابتدای این نشست، لانا نصیبه سفیر و نماینده امارات متحده عربی پیش از رای گیری درخواست  کرد دیپلمات ها پیش از شروع نشست با یکدیگر رایزنی کنند که انها پس از یک ساعت و نیم رایزنی به جلسه بازگشتند و  ابتدا قطعنامه پیشنهادی روسیه را به رای گیری گذاشتند که به تصویب نرسید. برزیل نیز که ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، قطعنامه ای پیشنهاد کرده است.

این نشست از نظر تعداد حضور دیپلمات های هر کشور در زمره شلوغ ترین جلسات شورای امنیت بود. علاوه بر ۱۵ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت و دیپلمات های آنان ، نمایندگان فلسطین و رژیم اسرائیل نیز در این نشست حضور داشتند.

سفیر مصر نیز در حاشیه این نشست در زمره دیپلمات های فعال بود.در نشست غیرعلنی شورای امنیت در جمعه شب قطعنامه پیشنهادی روسیه برای برقراری آتش بس مسکوت مانده بود.

منابع دیپلماتیک جمعه شب به وقت محلی برابر با ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۱ مهرماه جاری در گفتگو با ایرنا در نیویورک در خصوص دومین نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ میان فلسطین و رژیم اسرائیل در پی عملیات طوفان الاقصی گفتند: در این نشست، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده که با همه طرفها و کشورها برای کاهش تنش در منطقه در ارتباط است.

منابع دیپلماتیک افزودند: دبیرکل سازمان ملل در این نشست اقدامات حماس را محکوم اما از وضعیت نوار غزه و ضرب الاجل رژیم اسرائیل برای تخلیه غزه بسیار ابراز نگرانی کرده و گفته است که هرگونه اقدام این رژیم می تواند فاجعه انسانی رقم بزند.

این منابع اضافه کردند: دبیرکل سازمان ملل بر فراهم کردن دسترسی های بشردوستانه به نوار غزه و و رسیدن بدون مانع کمک ها و نیز رعایت حقوق بشردوستانه تاکیده کرده است.

به گفته این منابع، اعضای شورای امنیت همچنین از تلاش های کشور مصر درباره نوار غزه قدردانی کرده اند.

منابع دیپلماتیک همچنین درباره دیگر نگرانی های مطرح شده در این نشست غیر علنی شورای امنیت گفتند: یکی از نگرانی های مهم مطرح شده دیگر در این نشست، سرازیر شدن تنش ها به کرانه باختری و لبنان بوده است.

منابع دیپلماتیک در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره قطعنامه پیشنهادی روسیه برای ایجاد آتش بس فوری و کمک های بشردوستانه گفتند: قطعنامه پیشنهادی روسیه در این نشست مسکوت گذاشته شد.

به گفته منابع دیپلماتیک، روسیه همچنین از غیرعلنی بودن نشست شورای امنیت بشدت انتقاد کرده بود.

به نوشته ایرنا، نیروهای مقاومت فلسطین از شنبه ۱۵ مهرماه برابر با ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه جانبه و بی نظیری با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی آغاز کرده‌اند.

با آغاز عملیات و حملات نیروهای مقاومت فلسطین فقط در ۲۰ دقیقه، ۵ هزار راکت به سمت مواضع صهیونیست‌ها روانه شد و هم‌زمان با آن پاراگلایدرهای حماس بر فراز سرزمین‌های اشغالی به پرواز درآمدند تا آسمان برای اشغالگران ناامن‌تر از همیشه شود.

رژیم صهیونیستی که در میدان نبرد با مقاومت فلسطین غافلگیر و شکست مفتضحانه‌ای را طی چند روز گذشته متحمل شده با اقدامی غیر انسانی تمام گذرگاه‌های غزه را بسته تا مقاومت فلسطین را ناگزیر به توقف عملیات دلاورانه «طوفان الاقصی» کند.

سازمان ملل متحد در ششمین روز درگیری میان نیروهای مقاومت فلسطین و اسرائیل اعلام کرد ارتش اسرائیل به این سازمان اطلاع داده است که "کل جمعیت غزه در شمال این منطقه باید ظرف ۲۴ ساعت آینده به جنوب غزه نقل مکان کنند." اما سخنگوی نیروهای رژیم اسرائیل اعلام کرده است هر گونه ضرب الاجل "ممکن است رعایت نشود."

پس از دستور رژیم اسرائیل به بیش از یک میلیون ساکن شمال غزه برای خروج به جنوب این منطقه، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که وضعیت غزه «به شکل خطرناکی بحرانی شده است.»

 

منبع: sharghdaily-901197

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام