به گزارش اکوایران، هر ساله فصل سرما که شروع میشد، اکثر طباخیهای شلوغ میشد. در طباخیها خوب تهران هم دیگه به تعبیری جای سوزن انداختن نبود. اما یکی دو سال است که خبری در طباخیها نیست. امسال اوضاع طباخیها نسبت به یکی دو سال قبل هم بدتر شده است. چون قیمتها سر به فلک کشیده و تعداد افرادی که طباخی میروند، خیلی کم شدهاند. اگرچه مدتی است که کله پاچه به قولی به یک غذای کلاچری تبدیل شده است. اما رشد قیمت آن در سال جاری قابل تامل است. مرور دادههای سازمان میادین شهرداری تهران نشان میدهد، قیمت یک نیم دست کله پاچه دو سال قبل 86 هزار تومان بود و درحال حاضر قیمت یک نیم دست کله پاچه 280 هزار تومان است. در واقع نیم دست کله پاچه نسبت به دو سال قبل 225 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است.
کله پاچه در میادین تهران
در این روزها اگر قصد خرید کله پاچه خام را هم دارید، باید جیب شما پر پول باشد حتی اگر به سراغ میادین شهرداری تهران میروید. درحال حاضر در میادین تهران کله پاچه نیم دست 280 هزار تومان عرضه میشود.
اما کله کامل براساس نرخنامه سازمان میادین باید 395 هزار تومان بفروش برود. در میادین قیمت هر عدد کله هم بدون مغز و زبان و ... 95 هزار تومان قیمت خورده است. اما اگر بخواهید در کنار این کله، 4 عدد پاچه بخرید، باید 95 هزار و اگر 3 عدد مغز بخرید، باید 210 هزار هزینه کنید.
در میادین قیمت سیرابی ارزانتر است؛ سیراب شیردان گوسفند 85 هزار تومان عرضه میشود. اما سیراب شیردان گوساله 10 هزار تومان گرانتر است.
کله در طباخی چند؟
بررسی میدانی «اکوایران» نشان میدهد، در منطقه 2 تهران در گیشا یک دست کله پاچه 800 هزار تومان است. اما همین یک دست در منطقه 6 تهران در خیابان فتحی شقاقی نزدیک 900 هزار تومان است. در یک طباخی در چیز در منطقه یک، هم یک دست کله پاچه 900 هزار تومان است.
البته اگر از اسنپ فود بخرید بسته به مسافت باید حداقل 30 تا حداکثر 55 هزار تومان هم هزینه حمل بدهید. حال اگر بخواهید از نازی آباد منطقه 16 تهران کله پاچه بخرید حداقل پولی که باید پرداخت کنید 696 هزار تومان است.
موضوع رشد نجومی کله پاچه را همین سه روز پیش رئیس اتحادیه طباخان تهران خبر داد. به گفته عبدالرضا احمدیانفر کمبود عرضه باعث افزایش نجومی قیمت کله پاچه شده است و این موضوع بر میزان تقاضای مردم هم تاثیر گذاشته و در حال حاضر کمتر کله پاچه میخورند.
طبق اظهارات احمدیانفر، یکی از مشکلات بزرگ صنف، کمبود کله به دلیل کاهش کشتار گوسفند در داخل کشور است.
این موضوع را ده روز قبل غلامحسن شیرازی رئیس اتحادیه فروشندگان دل و جگر و قلوه تهران به «اکوایران» گفته بود. او هم گفته بود: مدتی است به جای واردات گوسفند زنده ما واردات گوشت انجام میدهیم برای همین هم کشتار کم است. درحالی که اگر مثل گذشته گوسفند زنده وارد کشور شود و اینجا کشتار شود در این صورت هم گوشت و هم آلایشات دامی فراوان میشود و به این ترتیب قیمتها در این بخش هم پایین میآید.
موضوع کاهش موجودی دامهای سبک ایران را دادههای جدید مرکز آمار هم تایید میکند. موضوعی که چندی پیش «اکوایران» به آن پرداخت. براساس دادههای مرکز آمار موجودی دامهای سبک در ماه شهریور افت 3.8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.
منبع: ecoiran-47132