دانشگاه توکیو بازوهای روباتیکی تولید کرده که با اتصال به بدن کاربر، او را تبدیل به سایبورگ می کند.
پژوهشگران دانشگاه توکیو هدف از تولید این بازوهای روباتیک پوشیدنی را ابزاری برای کمک به کارهای بیشتر و احتمالا تعامل اجتماعی عنوان کردهاند.
این اندامهای روباتیک که به پشت کاربر متصل میشوند میتوانند اضافه یا کم شوند و حتی چند نفر میتوانند آنها را با هم مبادله کنند.
پس از آنکه دستگاه اصلی روی بدن کاربر بسته شد، کاربر میتواند تا ۶ بازو را به خود متصل کند. این بازوها با ماژولهای دستی عرضه میشوند که بسته به وظایف کاربر میتوان آنها را متصل کرد. نکته قابل توجه این است که این بازوها را میتوان توسط کاربر یا از راه دور کنترل کرد.
تعامل اجتماعی از طریق بازوی روباتیک
این دستگاه که از هوش مصنوعی بهره میبرد برای ایجاد تعامل اجتماعی بین چند کاربر طراحی شده است. این موضوع به این معنی است که در آینده احتمالا افرادی را میبینیم که اندامهای روباتیک پوشیدنی را به عنوان بخشی از تعاملات اجتماعی روزانه خود مبادله میکنند یا آنها را در اختیار دیگران میگذارند.
کاربرانی که برای آزمایش این ابزار انتخاب شده بودند با این بازوها چنان آمیخته شدند که پس از جدا شدن از آن، با نوعی احساس دلتنگی نسبت به آن روبه بودند.
پژوهشگران دانشگاه توکیو میگویند: ما در حین آزمایش ها متوجه شدیم که بدن دقیقا میتواند اتصال یا جدایی این ابزار را درک کند.
ادغام انسان و ماشین
پژوهشگران دانشگاه توکیو کار خود را کمک به حوزه رو به رشد طراحی یکپارچه انسان و ماشین توصیف می کنند.
به گفته آنها «ما معتقدیم که تحقیق اتوبیوگرافیکال ما به پروژههای آینده با هدف طراحی سایبورگهای دیجیتال و بهطور کلی رویکردهای ادغام انسان و ماشین کمک خواهد کرد».
این ابزار به ویژه میتواند به سالخوردگان و افرادی که دست یا پای خود را در سوانح مختلف از دست داده اند، کمک کند.
همچنین این اتفاق میتوانند گامی برای رسیدن به آیندهای باشد که در آن فناوری «سایبورگ دیجیتال» به روند اصلی تبدیل شود.
منبع: همشهری
منبع: faradeed-154129