hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > چرا پرتاب ماهواره ظفر شکست خورد و "ظفر ۲" کِی پرتاب می‌شود؟

چرا پرتاب ماهواره ظفر شکست خورد و "ظفر ۲" کِی پرتاب می‌شود؟

تلاش برای قرار دادن ماهواره «ظفر» در مدار زمین عصر روز یکشنبه ناکام ماند و ماهواره‌بر سیمرغ به سرعت مورد نیاز برای قرار دادن ماهواره در مدار زمین نرسید.


احمد حسینی، سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع در گفتگو با شبکه خبر درباره عدم موفقیت پرتاب این ماهواره گفت: «در ماموریت پرتاب ماهواره ظفر توسط ماهواره‌بر سیمرغ همه فرآیند‌های پرتاب فضایی از قبیل: مونتاژ مراحل ماهواره‌بر و ماهواره، تست‌های پیش پرتاب، تزریق سوخت و پیش فشارگذاری، به طور کامل به انجام رسید،  فرآیند پرتاب و استارت موتور‌های مرحله ۱ ماهواره‌بر و جدایش مراحل و استارت موتور مرحله ۲ به درستی انجام شد و در انتهای مسیر، ماهواره‌بر به سرعتِ مورد نیاز جهت تزریق ماهواره در مدار مورد نظر نرسید.»

سخنگوی فضایی وزارت دفاع با اشاره به اینکه بخشی از اهداف تحقیقاتی این پروژه در پرتاب این ماهواره محقق شده، افزوده است: «داده‌های تله متری از فرآیند پرتاب به طور کامل احصاء شد که با تحلیل این داده‌ها و تطبیق عملکرد زیر سیستم‌ها با طراحی انجام شده، بهینه‌سازی‌های لازم جهت پرتاب آتی انجام خواهد شد.»

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران روز یکشنبه با انتشار توئیتی از پرتاب ماهواره بر سیمرغ خبر داده بود.
 
چرا پرتاب ماهواره ظفر شکست خورد و

وی همچنین با انتشار چند پیام صوتی که روی تصاویر ماهواره‌ای از زمین میکس شده است و آنرا «صدای ایران» نامگذاری کرده، نوشته است: «از هزاران پیام دریافت‌شده، این ویدیو ساخته شد و بزودی از ماهواره ظفر در فضا منتشر می‌شود.»

ایران تاکنون نتوانسته است بطور موفقیت‌آمیز ماهواره‌ای را در مدار زمین قرار دهد و مقامات کشورمان امیدوار بودند که آزمایش روز یکشنبه موفقیت آمیز باشد و برای نخستین بار ایران را در گروه کشور‌هایی قرار دهد که قادر به فرستادن ماهواره به مدار زمین هستند.

شایان ذکر است پرتاب ماهواره ظفر با برنامه ناسا برای پرتاب یک ماهواره به فضا همزمان شده بود. این ماهواره ماهواره مدارنورد خورشید موسوم به «سولار اوربیتر» است که ناسا و آژانس فضایی اروپا آن را با همکاری یکدیگر روز یکشنبه ۲۰ بهمن (۹ فوریه) از مرکز پایگاه هوایی کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب کرد.

اما ماهواره‌بر ۴ موتوره ایران قرار بود ماهواره را ابتدا به ارتفاع ۹۰ کیلومتری ببرد و پس از رسیدن به ارتفاع مورد نظر دستور جدایی صادر می‌شود و در مرحله دوم این ماهواره‌بر، ماهواره را به ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری می‌برد. این ماهواره‌بر با سرعت ۷۴۰۰ کیلومتر در ساعت به سوی مدار زمین حرکت خواهد کرد.
 
چرا پرتاب ماهواره ظفر شکست خورد و

ماهواره ظفر که در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است از پایگاه فضایی امام خمینی در سمنان پرتاب شد و قرار بود در صورت موفقیت ۲.۵ سال در مدار زمین بماند.
 

روایت آذری جهرمی از سقوط ماهواره ظفر

آذری جهرمی پس از مراسم پرتاب ماهواره ظفر در جمع خبرنگاران با اشاره به جزئیات این پرتاب گفت: ماهواره ظفر به مدار ۵۴۰ کیلومتری رسید؛ ولی از آنجایی که برای قرار گرفتن ماهواره در مدار نیاز است که به سرعت هفت هزار و ۴۰۰ کیلومتری برسد، ماهواره‌بر به این سرعت لازم نرسید.

وی ادامه داد: در پرتاب ماهواره "پیام" دلیل ناموفق بودن آن مدار الکترونیک بوده است؛ ولی در ماهواره ظفر اشکال از موتور ماهواره‌بر بوده است.

جهرمی خاطرنشان کرد: این امر موجب شد که ماهواره دچار افت سرعت شود و در نتیجه در مدار قرار نگیرد و در اقیانوس هند سقوط کرد.
 
به گفته وی، در پرتاب ماهواره "ظفر ۱" در ثانیه ۴۰۰ ماهواره‌بر شتاب لازم را نداشت و ماهواره با افت شتاب مواجه شد و نتوانست به سرعت لازم برسد.
 
چرا پرتاب ماهواره ظفر شکست خورد و
 

"ظفر" در اقیانوس هند سقوط کرد

ماهواره ظفر پس از ۸ دقیقه نتوانست در مدار قرار گیرد و با سرعت ۶ هزار و ۵۳۳ کیلومتر بر ساعت در ارتفاع ۵۴۱ کیلومتری باقی ماند و ارتباط زمینی آن قطع شد و به گفته وزیر ارتباطات این ماهواره در اقیانوس هند آرام گرفت.
 

پرتاب "ظفر ۲" در خردادماه سال آینده

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه این ماهواره در دو نسخه "ظفر ۱" و "ظفر ۲" طراحی و ساخته شده است، خاطرنشان کرد: ماهواره "ظفر ۲" در خردادماه سال آینده پرتاب خواهد شد.
 

«ماهواره ظفر» قرار بود تصویر شهید سردار سلیمانی را مخابره کند

برنامه ریزی شده بود که در صورت در مدار قرار گرفتن این ماهواره، اولین تصویری که از ماهواره ظفر مخابره شود تصویر سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس باشد که در حمله پهپادی آمریکا در عراق به شهادت رسید.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام