hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > مد اینستاگرامی آرایش کودک و سلامتی که قربانی می‌شود

مد اینستاگرامی آرایش کودک و سلامتی که قربانی می‌شود

با گسترش استفاده خانواده‌ از دنیای مجازی و به رخ کشیدن ظاهرها امروزه با کودکان زیادی مواجه می‌شویم که به دست والدین خود آرایش می‌شوند.
 این روزها متاسفانه شاهد کودکان زیادی هستیم که به دست مادرانشان آرایش  می شوند، از طرفی تبلیغ این  فقر فرهنگی از سوی  سلبریتی‌های به ظاهر روشن فکر هم  روز به روز رو به افزایش است.
با گسترش استفاده خانواده‌ها از دنیای مجازی (به خصوص اینستاگرام) و به رخ کشیدن ظاهرها و الویت دادن به زیبایی، متاسفانه والدینی هستند که برای یک عکس آتلیه‌ای ساده کودک را به آرایشگاه می بردند و آرایش سنگین روی چهره معصوم او انجام می دهند؛ همین امر به صورت ناخودآگاه به کودک القا می‌کند که بدون آرایش  زیبا نیستی  و اگر می‌خواهی دیده شوی و مورد توجه عموم و تحسین همگان قرار گیری باید صورتت را  آرایش کنی.

علاقه به آرایش کردن از چه سنی آغاز می شود؟

زیبا عراکی پژوهشگر حوزه کودکان  درباره معضل آرایش کودکان، گفت: علاقه به آرایش کردن در کودکان دختر از سنین ۴ الی ۶ سال آغاز می شود، در این سن کودکان  با توجه به ظاهر زیبا و فریبنده لوازم آرایشی کنجکاو هستند تا به این لوازم دست بزنند و حتی سوالاتی از والدین در این زمینه بپرسند، البته این امر کاملا طبیعی است و جزو مراحل رشد دختران  محسوب می شود و اولیا نباید کوچکترین انگ اخلاقی و روحی به کودکان بزنند.
این پژوهشگر حوزه کودکان اظهار کرد: متاسفانه  آرایش و استفاده از لوازم آرایشی در سنین پایین در کشور رو به افزایش است، البته باید توجه داشت که بر اساس تحقیقات پژوهشگران در کشورهای جهان سوم میزان تمایل افراد به آرایش  کردن بالاست، در حالی که برعکس آن  در کشورهای پیشرفته و صنعتی  کودکان به هیچ عنوان آرایش  نمی کنند و در میان خانم های مسن آرایش  بسیار ملایم دیده می شود.
 عراکی با اشاره به عوارض آرایش در کودکان گفت: عوارض زیادی در استفاده  از لوازم  آرایشی کودکان عنوان شده است، پوست حساس و لطیف کودکان به سرعت آسیب  می بیند وعوارض آرایش  کردن روی چهره کودک از عوارض آرایش کردن روی چهره بزرگسالان بیشتر است.
او ادامه داد: تولیدکنندگان مواد آرایشی همگی به دنبال سود دهی بیشتر خود هستند. آنها از مواد نامرغوب با مضرات بالا و قیمت پایین به سود خود می اندیشند.
عراکی  اظهار کرد: مواد آرایشی مورد استفاده کودکان در بیشتر موارد مایع هستند، اما باید توجه داشت که رژ، برق لب و ریمل منبع بالایی از باکتری های مضر هستند که ضرر آن مستقیم  بر روی چهره  زیبای  کودکتان مشهود خواهد شد. از طرفی لوازم آرایشی مادر با کودک معمولا مشترک است و همین امر باعث انتقال میکروب می گردد.
این پژوهشگر حوزه کودکان تصریح کرد: والدین بعداز دیدن آرایش بر روی صورت کودکشان از لفظ چه خوشگل شدی استفاده می کنند اما نمی‌دانند با همین کلمه چه برسر شخصیت کودک خود می آوردند.
آرایش کودک

مضرات استفاده از لوازم آرایش در کودکان

عراکی اظهار کرد: تمام لوازم آرایشی حاوی مواد شیمیایی خطرناک هستند که با استفاده مکرر باعث عوارض جبران ناپذیری در بلند مدت برای پوست کودک خواهد داشت.
او با اشاره به عوارض پوستی آرایش کودکان، گفت: آکنه،  کک و مک صورت، خشک شدن و شکنندگی  مژه های چشم ،سفیدی و بی رنگ شدن  لب ها، آبریزش بینی  و چشم، خارش و سوزش پلک و ریزش ابرو، سرطان پوست، عفونت چشم، تبخال پیری زود رس چهره از عوارض استفاده از لوازم آرایشی در کودکان است افزون بر این‌ها شادابی  طبیعی پوست به مرور کاهش می یابد.
عراکی گفت: محققان حتی پیشنهاد می کنند از زدن لاک های طولانی مدت و پی در پی در ناخن کودک خودداری شود؛ چرا که عوارضی مانند خشک شدن ناخن و شکنندگی آن را در بر دارد.

آسیب های روحی که آرایش کردن به کودکان وارد می کند

او اظهار کرد: با آرایش عزت نفس کودک ازبین می رود چون ناخودآگاه به او القا می شود بدون استفاده از این لوازم آرایش زیبا نخواهد شد، همچنین دیده شده آرایش کردن مداوم کودک باعث بلوغ زود رس در او می شود .
عراکی ادامه داد: کودک در نوجوانی دچار بحران هویت می شود و برای جلب توجه و زیبایی کارهایی مانند: سوراخ کردن لب و نگین زدن به بینی  انجام می دهد  در حالی که در این سنین باید تمرکز نوجوانان در موفقیت های درسی باشد.
این پژوهشگر حوزه کودکان اظهار کرد: در هنگام مواجهه با آرایش کودکان از برخورد چکشی با کودک جدا خودداری شود. به کودکتان آموزش  دهید، اگر شاهد آرایش  کودکتان بودید، با لطافت و مهربانی کلام به او  بگویی بدون آرایش زیباتری و این آرایش، مانع  دیدن چهره نازنین تو است، با او در این مورد صحبت  کنید،  دائم به او اعتماد به نفس دهید و تلقین کنید که او زیبا، دوست داشتنی و نور امید خانه شماست.
آموزش کودک

والدین این توصیه ها را آویزه گوش کنند

او ادامه داد: به کودکتان بگویید اگر در اطراف خود کسانی را می‌بیند که آرایش  می کنند، این افراد نشاط پوست شان با افزایش سن  از بین می‌رود و مجبورهستند مقداری آرایش  کنند که چهره شان بی روح نباشد، به او بگویید بهترین آرایش در صورت لبخند همیشگی است، والدین به محض دیدن آرایش روی چهره کودک نباید شگفت زده شوند و بگویند چه زیبا شده ای.
عراکی بیان کرد: مادرهای گرامی می توانند از جایگزین آرایش استفاده  کنند، از جمله موهای کودک را به مدلهای مختلف و با کش های رنگین  ببندید، از گل‌سرهای زیبا،  شال و هد بندهای عروسکی، کیف های  فانتزی، جوراب های رنگی، لباس‌های شاد و دستبدهای دست ساز با سلیقه خودتان استفاده کنید.
این پژوهشگر حوزه کودکان گفت: مادرها توجه داشته باشند  الگوی رفتاری کودکان  از ۴ سالگی شما مادران عزیز هستید پس دقت کنید لوازم آرایشی  به مقدار زیاد استفاده نکنید و برای کودک خود به نشانه روشنفکری این لوازم را خریدداری نکنید.
آرایش کردن کودکان

نقش والدین و خانواده درکم رنگ کردن آرایش در بین کودکان

او با بیان اینکه کشور ما درصدر آمار  استفاده از لوازم  آرایشی در بین کشورهای منطقه قرار دارد، گفت: والدین باید به جای تمرکز بر روی آرایش  صورت به مراقبت های پوستی  دقت کنند به عنوان مثال از  کرم های ضد آفتاب و ماسک های گیاهی استفاده کنند.
این پژوهشگر حوزه کودکان گفت: خانواده پایه گذارترین قدم برای فرهنگ سازی کم رنگ کردن آرایش در بین کودکان، نوجوانان و زنان است.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام