hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > فضاپیمایی که به دل طوفان خورشیدی زد!

فضاپیمایی که به دل طوفان خورشیدی زد!

دانشمندان به تازگی تصاویر نادری از این پدیده خورشیدی به نام پرتاب جرم تاجی یا CME منتشر کرده‌اند که انفجار توده‌ای از گاز فوق داغ (پلاسما) است.

یک فضاپیمای ناسا از یک انفجار غول پیکر از خورشید عبور کرد و جان سالم به در برد.

دانشمندان به تازگی تصاویر نادری از این پدیده خورشیدی به نام پرتاب جرم تاجی یا CME منتشر کرده‌اند که انفجار توده‌ای از گاز فوق داغ (پلاسما) است.

مارک میش، دانشمند مرکز پیش‌بینی هوای فضایی سازمان ملی اقیانوسی و جوی، در اوایل سال جاری به Mashable گفت: «این مانند برداشتن تکه‌ای از خورشید و پرتاب آن به فضا است.»

ناسا توضیح داد که این CME در سپتامبر ۲۰۲۲ رخ داد و "یکی از قوی‌ترین پرتاب‌های جرمی تاج (CME) بود که تاکنون ثبت شده است.

خوشبختانه، کاوشگر خورشیدی پارکر آژانس فضایی، که به یک سپر حرارتی قوی مجهز است، برای مقاومت در برابر چنین انفجارهای شدید تشعشع طراحی شده است. کاوشگر پیشرو به دقت رفتار خورشید را بررسی می کند.

خورشید واقعی در عکس قابل مشاهده نیست، اما مکان ستاره ما در سمت چپ صفحه، نمایش داده شده‌است. در ۱۴ ثانیه، جرم تاجی نمایان می‌شود و از چپ به راست عکس می‌گیرد. سپس کاوشگر از انفجار عبور می‌کند و در پایان فیلم به بیرون پرتاب می شود.

این دستاورد کوچکی نبود. آزمایشگاه جانز هاپکینز گزارش داد: «در مجموع، پارکر حدود دو روز را صرف مشاهده جرم تاجی کرد و اولین فضاپیمایی بود که از طریق یک فوران خورشیدی قدرتمند در نزدیکی خورشید پرواز کرد.»

دانشمندان از مشاهدات کاوشگر خورشیدی پارکر با سایر فضاپیماها و تلسکوپ‌ها برای درک بهتر رفتار CMEهای بالقوه مخرب و دیگر انواع آب و هوای فضا، مانند شعله‌های خورشیدی (انفجارهای انرژی از سطح خورشید) استفاده می‌کنند.

ناسا توضیح می‌دهد که برای مثال، CME‌ها می‌توانند ماهواره‌ها را به خطر بیندازند، ارتباطات و فناوری‌های ناوبری را مختل کنند و حتی شبکه‌های برق روی زمین را از بین ببرند.

مشهور است که در سال ۱۹۸۹ یک CME قدرتمند برق را به میلیون ها نفر در کبک، کانادا منتقل کرد. CME در ۱۲ مارس همان سال بر میدان مغناطیسی زمین تأثیر گذاشت و سپس، استن اودنوالد، ستاره شناس ناسا، نوشت: «درست پس از ساعت ۲:۴۴ بامداد در ۱۳ مارس، جریان ها ضعفی را در شبکه برق کبک شناسایی کردند. در کمتر از دو دقیقه، برق کل شبکه برق کبک قطع شد. در طول ۱۲ ساعت خاموشی پس از آن، میلیون‌ها نفر در ساختمان‌های اداری تاریک و تونل‌های زیرزمینی عابر پیاده و آسانسورهای گیر افتاده‌ بودند.»

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-152789

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام