استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای پهناور کشورمان است که قدمت تاریخی دارد. از شهر سوخته با قدمت باستانیاش گرفته تا جاذبههای زیبای طبیعی چابهار همگی ازجمله مواردی است که میتواند پای گردشگران زیادی را به این استان باز کند.
به گزارش فرادید، چابهار یکی از شهرهای بندری استان سیستان و بلوچستان است که دارای جاذبههای طبیعی و گردشگری بسیاری است. این بندر با راه داشتن به آبهای آزاد و اقیانوس از نظر اقتصادی و گردشگری موقعیت بسیار ارزشمندی دارد و دارای جاذبههای گردشگری فراوانی است که یکی از آنها سواحل زیبای مکران است. در این مطلب میخواهیم سفری کوتاه و دیدنی به چابهار و سواحل مکران داشته باشیم؛ پس در این سفر رویایی با ما همراه باشید.
سواحل مکران از نظر موقعیت جغرافیایی و تاریخی
سواحل مکران یا مکوران واقع در بندر چابهار یکی از مکانهای مهم و زیبای استان سیستان و بلوچستان است که قدمت تاریخی بسیار زیادی دارد، به طوری که در کتاب تاریخی هردوت، مورخ یونانی که در قرن پنجم میلادی نوشته شده است، از این سواحل با نام یکی از استانهای ایران یاد شده است.
سواحل مکران از نظر جغرافیایی در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاکستان قرار دارد که در امتداد دریای عمان گسترده شده است. سواحل مکران از این نظر که به اقیانوس و آبهای آزاد راه دارد، از نظر اقتصادی و گردشگری بسیار دارای اهمیت است.
غارهای بان مسیتی
یکی دیگر از جاذبههای دیدنی بندر چابهار غارهای زیبا و رازآلود بان مسیتی است که در نزدیکی روستای تیس قرار دارد. این غارها که از یک غار طبیعی و دو غار دستکند تشکیل شدهاند، روی دامنه کوه شهبازبند و در ارتفاع ۲۵۴ متری از سطح زمین قرار گرفته است.
بان در اصطلاح بلوچی به معنای مرد خداپرست و مسیتی به معنای پرستشگاه است، به همین دلیل باستان شناسان معتقدند این غارها در گذشته محل پرستش و انجام آیینهای مذهبی مانند قربانی کردن بوده است. همچنین طبق شواهد باستان شناسی این مکان نوعی گورستان نیز بود و مردم محلی براساس آئینی مقدس، مردگان را درون گودالهای متصل به چاههای دریایی میانداختند تا به آب دریا برسند. درون غار اصلی بان مسیتی که به صورت نیم دایره است، مقبرهای مکعبی از جنس سنگ قرار دارد که گنبدی گچی بالای آن ساخته شده است. بازدید از غارهای بان مسیتی در شب نیز بسیار جذاب و چشم نواز است.
ساحل بریس
ساحل و اسکه بریس یکی از زیباترین سواحل صخرهای است که در سواحل مکران قرار دارد. اسکله بریس درحال حاضر یکی از مراکز فعال ماهیگیری استان سیستان و بلوچستان است و تردد مدام قایقهای صیادی با رنگهای مختلف چشم انداز زیبایی را در این اسکله به وجود آورده است. کوههای مریخی یا مینیاتوری که در بالا به آن اشاره کردیم، تا ساحل بریس امتداد دارند و همین مسئله بر زیبایی بندر بریس افزوده است.
زیبایی بندر بریس هنگام غروب آفتاب دوچندان میشود، به همین دلیل بسیاری از گردشگران در این ساحل کمپ میزنند تا شاهد غروب و طلوع خورشید در این ساحل زیبا باشند. از دیگر جاذبههای بندر بریس پدیده موج افشان است که طی آن موج دریا با فشار زیاد از لا به لای سوراخهای شکل گرفته در سنگهای ساحلی با شدت زیاد به سمت بالا پرتاب میشود و نوعی فواره طبیعی و بسیار چشم نوازی را به وجود میآورد.
منبع: fararu-665805