دکتر بیژن صدریزاده، متخصص بیماریهای عفونی درباره تاریخچه ویروس کرونا اظهار کرد: ویروس کرونا، ویروس خوش نامی نیست، این ویروس پیش از این هم وجود داشته و اتفاقاً سابقه خوبی ندارد زیرا نخستین بار در دنیا سندرمی به نام سندرم تنفسی شدید و حاد ایجاد کرد؛ این سندرم تنفسی، سال 2003 در کانادا بهوجود آمد و تقریباً 10 سال بعد در سال 2012 سندرم تنفسی خاورمیانه را ایجاد کرد که از عربستان شروع شد و به قسمتهای دیگر منتقل شد.
وی افزود: گسترش ویروس کرونا با سرعت زیادی در چین انجام شد و بعد به استرالیا و انگلیس و فرانسه هم رسید و در منطقه ما هم کرونا به عربستان و کویت آمده و این به معنی زنگ خطر و آمادهباش برای کشورهای اطراف است.
صدریزاده ادامه داد: ویروس کرونا، همخانواده ویروسهای سرماخوردگی است؛ با این تفاوت که آنها خطرناک نیستند اما ویروس کرونا خطرناک است زیرا میتواند بیماری شدید ایجاد کند.
وی افزود: ویروس کرونا، هنوز امتحان خودش را پس نداده است و هیچکس نمیتواند بهطور قطعی بگوید بیماریزایی ویروس کرونا تا چه حد بیشتر خواهد شد و تا چه میزان شدت پیدا خواهد کرد؛ آنچه مسلم است این است که ویروس کرونا یک بیماری حاد تنفسی است که با تب و سرفه و تنگی نفس شروع میشود.
بیشتر بخوانید:
ویروسهای "سارس" و "مرس" را بشناسید
ویروس کرونا ناشناخته است
واکسن ویروس جدید کرونا تا ۳ ماه آینده آماده می شود
ویروس کرونا منجر به سقط جنین میشود
چگونه از کروناویروس در امان بمانیم؟
صدریزاده درباره دوره نهفتگی ویروس کرونا تصریح کرد: دوره نهفتگی ویروس کرونا از دو تا 14 روز است یعنی ممکن است فردی مبتلا به کرونا شده باشد اما در دوره نهفتگی باشد و 14 روز بعد علائم به سراغش بیاید و ممکن است فردی که مبتلا به ویروس کرونا شده است 2 تا 14 روز هیچ علائمی از این ویروس نداشته باشد.
وی اضافه کرد: منظور از تماس نزدیک، گفتگو و تماس با فردی در فاصله کمتر از دو متر است که در این فاصله اگر فرد مبتلا به ویروس کرونا عطسه یا سرفه کند قطعا ویروس کرونا از طریق دهان، بینی و چشم طرف مقابل وارد بدنش میشود.
صدریزاده با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت فردی خاطرنشان کرد: افراد، باید هنگام عطسه از دستمال استفاده کنند و اگر دستمال در دسترس نبود در آرنج خودشان عطسه کنند.
این متخصص عفونی درباره استقرار نیروهای اورژانس و دستگاههای حرارت سنج در فرودگاهها یادآور شد: استفاده از دستگاههای تبسنج در فرودگاههای کشور، اقدام مثبتی است البته این اقدام، لازم است اما قطعاً کافی نیست چون ممکن است فرد مبتلا به ویروس کرونا در دوره نهفتگی باشد و اصلاً هیچ یک از علائم کرونا مثل تب و سرفه و تنگی نفس را نداشته باشد و بعد از اینکه وارد کشور شد، علائم بروز کند.
ویروس کرونا میتواند تا ۱۴ روز در بدن فرد مبتلا علامتی نداشته باشد
یک متخصص عفونی با بیان اینکه دوره نهفتگی ویروس کرونا، دو تا ۱۴ روز است، گفت: ممکن است فردی مبتلا به ویروس باشد اما در این مدت، علامتی نداشته باشد؛ رعایت بهداشت فردی باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا میشود.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران