محمدجواد ساوری در خصوص آخرین وضعیت مرمت برج آجری قابوس در گنبدکاووس، اظهار کرد: گنبدکاووس اصلیترین زون منطقه تاریخی استان گلستان به لحاظ وجود تنها برج آجری جهان است.
وی تصریحکرد: این شهرستان دارای ظرفیتهای گردشگری، تاریخی و مذهبی بالقوه زیادی است که در سالهای گذشته به دلیل عدم توجه و ترکفعل مدیران مغفول ماندهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گلستان خاطرنشانکرد: با توجه به ثبتجهانی گنبدقابوس، یک اثر فاخر و یک برند در استان و کشور است و باید زیرساختهای گردشگری در آن با کمک و همکاری بخشخصوصی فراهم شود.
وی ادامه داد: در سفر اول رئیسجمهور به استان گلستان مبلغ ۱۲ میلیارد تومان برای مرمت گنبد این برج آجری مصوب شده که در سال مالی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تخصیص پیدا میکند ، همچنین مبلغ ۱۰ میلیارد تومان نیز از طرف شهرداری گنبدکاووس برای محوطهسازی این برج هزینه میشود.
ساوری گفت: تلاش داریم تا در سفر دوم رئیسجمهور به استان گلستان، اعتباری برای بدنه سازه و اطراف برج نیز در نظر بگیریم ضمن اینکه استاندار گلستان تلاش دارد از منابعملی برای این بنای تاریخی جهان، اعتباراتی را دریافت کند.
گردشگری کشاورزی بهترین ظرفیت گردشگری در گلستان
وی با اشاره به ظرفیت استان گلستان در حوزه گردشگری کشاورزی بیانکرد: در حال حاضر صنعت گردشگری در جهان یک صنعت پولساز و روز دنیا است و میتوان از این ظرفیت در استان برای توسعه گلستان استفاده کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گلستان با اشاره به شهرتاریخی جرجان و دیوار تاریخی گرگان ابرازکرد: معذوراتی در حوزه شهر تاریخی جرجان و دیوار تاریخی گرگان وجود دارد که با نگاه حفظ و صیانت از آثار تاریخی و میراث استان گلستان تلاش داریم با اصلاح قوانین که وظیفه نمایندگان مجلس است، ساختار اداری را اصلاح کرده و شهرتاریخی جرجان را احیا و بازآفرینی کنیم.
ساوری یادآورشد: بخشهای زیادی از دیوار بزرگ گرگان در گنبدکاووس و دیگر مناطق از بین رفته و سازههایی از آن در شهرستان کلاله موجود است که نیاز به بازسازی دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری بالقوه در گنبدکاووس ابراز کرد: وجود صنایع دستی ترکمن، اسب ترکمن، بیابانهای اطراف شهرستان، مجموعه سوارکاری عوامل مهم در جذب و ماندگاری گردشگر است و با توجه به این ظرفیتها میتوان دهکده بومگردی گردشگری ترکمن را در اطراف این شهرستان ایجاد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گلستان خاطرنشانکرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون موافقت اصولی گردشگری به مبلغ ۵۳۳ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی با اشتغالزایی ۶۷۱ نفر در گنبدکاووس صادر شدهاست.
وی ادامه داد: از محل تبصره ۱۸ مشاغل خانگی و تسهیلات ارزانقیمت با کارمزد چهار و ۱۰ درصد نیز به ۱۰۶ فقره پرونده با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال به هنرمندان پرداخت شده و در طول سه سال هنرمندان گنبدی، توانستند ۱۲ میلیارد تومان صنایع دستی خود را بفروش برسانند.
ساوری گفت: سهم هنرمندان گنبدی از محل صادرات صنایعدستی در سال گذشته سه میلیون و ۴۰۰ هزار دلار است.