hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > به‌خاطر تحریم‌ها؛ عراق ترکمنستان را در واردات گاز جایگزین ایران کرد!

به‌خاطر تحریم‌ها؛ عراق ترکمنستان را در واردات گاز جایگزین ایران کرد!

عراق واردات گاز طبیعی از ترکمنستان را در آینده نزدیک، پس از امضای توافق اولیه میان دو کشور برای تامین گاز به منظور کمک به تامین گاز مورد نیاز بغداد برای تولید برق، آغاز خواهد کرد.

عراق به رغم این که منابع نفت و گاز فراوانی دارد،  مجبور است برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه های برق خود، از کشورهای همسایه از جمله ایران، گاز وارد کند. این کشور فاقد تاسیسات برای فرآوری گازهایی است که به همراه نفت از میادین نفتی عظیم خود استخراج می‌کند و همچنان حجم زیادی مشعل سوزی دارد.

به گزارش ایسنا، عراق، گاز و برق از ایران وارد می‌کند، اما تحریم های آمریکا علیه بخش انرژی ایران، پرداخت پول این واردات را دشوار کرده است. هر چند آمریکا، با قراردادهای انرژی عراق و ایران برای تامین برق و گاز عراق، موافقت کرده اما بغداد را تحت فشار قرار داده است تا وابستگی خود به واردات انرژی از ایران را کاهش دهد. توافق با ترکمنستان ممکن است به این هدف کمک کند.

عزت صابر، معاون وزیر نفت عراق در امور گاز روز پنجشنبه اظهار کرد: در جریان سفر مقامات عراقی به ترکمنستان، طبق تفاهم نامه همکاری که برای این منظور تهیه شده است، با واردات مقادیری گاز برای تامین بخشی از نیاز نیروگاه‌های برق عراق، توافق شد.

این مقام عراق انتظار دارد تا پیش از پایان سال میلادی جاری، این توافقنامه که شامل جزئیات واردات گاز و مکانیزم های بین دو کشور است، امضا شود.

ترکمنستان خارج از آسیای مرکزی چندان شناخته شده نیست اما طبق آمار شرکت بریتیش پترولیوم، این کشور صاحب چهارمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی در جهان به میزان ۱۹.۵ تریلیون متر مکعب است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، تولید گاز ترکمنستان اندک بوده و در سال ۲۰۲۰، به حدود ۵۹ میلیارد متر مکعب رسید و به دلیل مصرف داخلی اندک، عمده آن به چین صادر شد. این کشور به همسایگانش در آسیای مرکزی هم گاز صادر می‌کند.

منبع: etemadonline-629069

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو