hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > صنعت زعفران خانه‌نشین شد

صنعت زعفران خانه‌نشین شد

رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به خام فروشی ۹۴ درصد زعفران تولیدی کشور گفت: در حال حاضر تنها شش درصد زعفران ایران با برند شرکت‌های ایرانی به فروش می‌رسد.

محسن احتشام در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار داشت: محصول زعفران، فخر خراسان جنوبی است که با معیشت بیش از ۲۰۰ هزار خانوار در خراسان جنوبی و رضوی عجین شده است. او با بیان اینکه این موضوع صادرات زعفران را بااهمیت کرده است، بیان کرد: در حال حاضر در بازار جهانی شاهد قیمت‌هایی از خرید زعفران هستیم که ما این قیمت را منصفانه نمی‌دانیم. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی بیرجند با تأکید بر اینکه باید بتوانیم قیمت منصفانه‌ای برای زعفران در دنیا به وجود آوریم، افزود: قیمت منصفانه سبب می‌شود تا دسترنج کشاورزان با یک قیمت واقعی به فروش برسد. احتشام با بیان اینکه تمام تلاش اتاق بازرگانی در شورای ملی زعفران این است که بتوانیم زعفران کشاورزان خودمان را باقیمت واقعی بفروش برسانیم، بیان داشت: شورای ملی زعفران تلاش دارد با برند سازی و حضور در بازار جهانی و مدیریت بازار صادرات زعفران به سمتی حرکت کند که قیمت زعفران به نفع کشاورزان منصفانه تعیین شود. او ادامه داد: در نظر داریم از تولید تا بسته‌بندی از حقوق مصرف‌کننده هم در داخل و هم در خارج دفاع کنیم تا مصرف‌کننده هم کالای باکیفیت دریافت کند.

خانه‌نشینی صادرکنندگان واقعی زعفران

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی بیرجند با تأکید بر لزوم تفویض بخشی از اختیارات سازمان صنعت، معدن و تجارت به شورای ملی زعفران افزود: این موضوع در جلسه گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی و جنوبی مصوب شد تا شورای ملی زعفران بتواند در فرآیند صادرات و برند سازی و معرفی نشان ملی زعفران حرکت کند.

احتشام با اشاره به اینکه در این راستا هشت خواسته از سوی شورای ملی زعفران مطرح‌شده است، افزود: یکی از این خواسته‌ها پیگیری رفع مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات زعفران در جهت کاهش پدیده قاچاق و صادرکنندگان یک‌بارمصرف است. او اضافه کرد: در حال حاضر معضل اساسی ما در بحث زعفران صادرات از طریق کارت‌های یک‌بارمصرف بوده که صادرکنندگان اصلی و واقعی و صنعت زعفران را خانه‌نشین کرده‌اند. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی بیرجند، هند و چین را دو مصرف‌کننده مهم زعفران ایران دانست و گفت: به دلیل تعرفه ۳۷ درصدی صادرات زعفران به این دو کشور در حال حاضر بخش اعظم زعفران به هنگ کنگ و ویتنام می‌رود و از این طریق وارد چین می‌شود. احتشام ادامه داد: همچنین به خاطر تعرفه صفر بین هند و افغانستان بخش زیادی از زعفران ایران به کشور افغانستان می‌رود و از طریق این کشور به هند صادر می‌شود. او با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود اما هنوز کسی ما را به‌عنوان تولیدکننده نمی‌شناسد، عنوان داشت: بیش از ۹۴ درصد زعفران کشور به‌صورت خام صادر و تنها حدود شش درصد با برند شرکت‌های ایرانی به فروش می‌رسد. او با بیان اینکه باید بتوانیم در بازار جهانی زعفران سهم خود را از زعفران بسته‌بندی با نشان ملی زعفرانی افزایش دهیم، افزود: در راستای سامان‌دهی و سازمان‌دهی تولید و صادرات زعفران طرح ملی صادرات و تولید زعفران در شورای ملی زعفران تدوین‌شده است که باید در هیئت دولت به تصویب برسد.

لزوم افزایش اختیارات مسئولان استانی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی بیرجند، همکاری بخش دولتی با بخش خصوصی در خراسان جنوبی را خوب ارزیابی کرد و افزود: بااین‌وجود باید اختیارات متولیان امر خراسان جنوبی توسط دستگاه‌های اجرایی پایتخت افزایش یابد. احتشام اضافه کرد: انتظار داریم اختیارات استاندار خراسان جنوبی بیشتر شود تا به صنعت‌گر و کارآفرین کمک کند؛ چراکه روند تصمیم‌گیری‌های چندین ساله در تهران کار را با تأخیر مواجه می‌کند. او با تأکید بر اینکه در سال رونق تولید باید اراده بیشتری بر رفع موانع و مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان داشته و از کارآفرینان بیشتر حمایت کنیم، افزود: رفع مشکلات تولیدکنندگان را از بخش دولتی توقع داریم که امیدواریم با اختیارات تفویض شده از مرکز به استان، تولیدکنندگان را توانمند کنیم.او یادآور شد: خراسان جنوبی ازنظر زیرساخت‌ها نسبت به استان‌های توسعه‌یافته ضعیف است و باید تولیدکنندگان استان حمایت و توانمند شوند تا در بازار رقابتی بتوانند فعالیت کنند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد