hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > چگونه مِه به آب آشامیدنی پاکیزه تبدیل می‌شود؟

چگونه مِه به آب آشامیدنی پاکیزه تبدیل می‌شود؟

در مطالعه جدید، محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ، نوع جدیدی از توری مه را ساخته‌اند که آب جذب‌شده را تصفیه می‌کند.

دانشمندان موفق به ساخت تور یا فنس جمع‌آوری مه‌ با انرژی خورشیدی شده‌اند که آب را جذب و آلودگی را پاک می‌کند.

به گزارش وب‌سایت نیواطلس، فنس‌های جذب مه در مناطق مه‌آلود و کم‌آب، به‌معنای واقعی کلمه نجات‌دهنده هستند. نقطه ضعف این فنس‌ها این است که علاوه بر مه یا قطرات ریز آب، آلودگی هوا را نیز جذب می‌کنند. دانشمندان در مؤسسه فناوری فدرال زوریخ، به‌تازگی شبکه‌های مه‌ای ساخته‌اند که از نور خورشید برای تجزیه مولکول‌های آلاینده خطرناک استفاده می‌کند. بارش باران در برخی مناطق مانند کوه‌های شمال شیلی که اغلب در مه غلیظ پوشیده‌اند، همزمان ناامیدکننده و طنزآلود است. قطرات موجود در این مه‌ها معمولا آن‌قدر کوچکند که نمی‌توانند به‌صورت باران ببارند، اما می‌توان آنها را در سطوح خاصی جذب و متراکم کرد. مردم محلی مدت‌هاست که از شبکه‌ها و تورهای مه برای جمع‌آوری آب و ریختن آن در لوله‌ها و مخازن استفاده می‌کنند.

با این حال، در بسیاری مناطق، آلودگی جوی می‌تواند آب جمع‌آوری‌شده را هم آلوده کند و در نتیجه نوشیدن این آب و یا حتی پخت‌وپز با آن ناایمن خواهد بود. در مطالعه جدید، محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ، نوع جدیدی از توری مه را ساخته‌اند  که آب جذب‌شده را تصفیه می‌کند.

این توری از سیم فلزی که با پلیمرهای خاصی و همچنین دی‌اکسید تیتانیوم پوشیده‌شده، ساخته شده است. مخلوط پلیمری برای به حداکثر رساندن راندمان تشکیل قطرات طراحی شده تا در سریع‌ترین زمان ممکن، آب جذب‌شده از شبکه خارج شود. اکسید تیتانیوم نیز به‌عنوان یک کاتالیزور شیمیایی عمل می‌کند که در صورت قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش خورشید، ترکیبات آلی را تجزیه می‌کند.

این تیم با استفاده از مه مصنوعی که آلاینده‌هایی مانند گازوئیل و بیسفنول‌ای به آن اضافه شده بود، شبکه مه را آزمایش کردند. تورها توانستند حدود ۸درصد از مه آب جمع‌آوری کنند و در عین حال حدود ۹۴درصد از آلاینده‌ها را از بین ببرند. تنها ۳۰دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای فعال کردن اکسید تیتانیوم به‌مدت ۲۴ساعت کافی بود و به آن این توانایی را داد که حتی در مناطقی که نور خورشید بسیار کمی دریافت می‌کند، عملکرد خوبی داشته باشد.

به‌گفته محققان، این سیستم نه‌تنها مه را جمع‌آوری می‌کند، بلکه آب برداشت‌شده را نیز تصفیه می‌کند و می‌توان از آن در مناطقی با آلودگی جوی مانند مراکز شهری پرجمعیت استفاده کرد. این فناوری نه‌تنها می‌تواند برای تامین آب آشامیدنی تمیزتر در مناطق مورد نیاز استفاده شود، بلکه می‌تواند به بازیابی آب باکیفیت بالا از بخار حاصل از برج‌های خنک‌کننده نیروگاه‌ها هم کمک کند.

منبع: همشهری آنلاین

منبع: faradeed-148145

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام