به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، چنین ال ای دی هایی در حوزه های مختلف از جمله پزشکی کاربرد دارند. هرچند هر روز اخباری درباره ابزارهای الکترونیکی ارتجاعی منتشر می شود، اما ساخت اجزای چنین دستگاه هایی بسیار فراتر از توانایی های افراد است.
گروهی از محققان دانشگاه واشنگتن به رهبری پروفسور چوان وانگ این جوهر را ابداع کرده اند. البته باید اشاره کرد قبلا محققان جوهرهایی ساخته بودند که با استفاده از آنها در پرینترهای جوهر افشان ال ای دی های ارتجاع پذیر تولید می شد.
استفاده از آن جوهرها در خودکارها نیازمند تغییر میزان ترشوندگی (توانایی مایع در حفظ تماس با سطح جامد) و بهبود قابلیت نوشتن با آنها بود. همچنین پژوهشگران باید قابلیت جوهر برای به کارگیری روی سطوح متخلخل یا فیبری (مانند کاغذ یا پارچه) را بدون سرازیر شدن یا ترکیب شدن شان با یکدیگر، ارتقا می دادند.
به طور معمول ال ای دی ها با قرار دادن قطعات مانند ساندویچ ساخته می شوند. آنها از حداقل ۳ لایه آندی، تابشی و کاتدی تشکیل می شوند.
در این تحقیق ۳ خودکار به طور جداگانه و روی یکدیگر به کار رفتند و جوهرهای آنها بدون ترکیب شدن با دیگری، نقش خود را انجام دادند. یک جوهر حاوی پلیمرهای رسانا، دیگری حاوی نانوسیم های فلزی و سومی شامل مواد کریستالی به نام پروسکایت است.
هنگامیکه این ترکیب از جوهرهای انعطاف پذیر به جریان برق متصل می شود،می تواند طیفی از رنگ های مختلف را منتشر کند.
وانگ در این باره می گوید: ال ای دی های ارزان و قابل تغییر فرصت هایی در حوزه آموزش ، پارچه های رسانا مانند لباس های درخشنده و همچنین بسته بندی های هوشمند به وجود می آورند. یکی از کاربردهای جذاب این بخش در حوزه پزشکی است.
این تحقیق اخیرا در ژورنال« نیچر فتونیکز» منتشر شده است.
منبع: mehrnews-5859376