hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > ۳۳۰ هزار بنای ناپایدار مسکونی در کشور داریم

۳۳۰ هزار بنای ناپایدار مسکونی در کشور داریم

اصفهان- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۳۳۰ هزار بنای ناپایدار مسکونی در کشور وجود دارد که با استفاده از مکانیزم‌های مالی و اعتباری روند مقام سازی آن‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

سید محمد آئینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به به اینکه ۳۳۰ هزار بنای ناپایدار مسکونی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: روند مقاوم سازی این بناها با استفاده از مکانیزم‌های مالی و اعتباری پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با مصوبه ستاد ملی باز آفرینی شهری مرمت و مقاوم سازی بافت‌های تاریخی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: باید توجه داشت که ستاد بازآفرینی شهری بدلیل شرایط خاص بافت‌های تاریخی که بخاطر ارزش‌های فرهنگی، معماری و شهرسازی، حفظ آن‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار بوده با مداخلاتی بیش از بافت‌های فرسوده مواجه است.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه در بافت فرسوده نگاه بر تخریب و نوسازی بنا است، خاطرنشان کرد: اما بناها در بافت تاریخی باید نگهداری شوند و نگاه بر مرمت و مقاوم سازی است.

وجود ۱۱ هزار و ۱۵۰ واحد مسکونی ناپایدار در شهر اصفهان

آئینی با اشاره به اینکه استان اصفهان با حدود ۳۳ شهر دارای بافت تاریخی مصوب بیشترین سهم را در این طرح دارد، گفت: استان اصفهان ۴ هزار و ۴۵۰ هکتار و شهر اصفهان یک‌هزار و ۹۵۰ هکتار بافت تاریخی دارد.‌

وی با بیان اینکه استان اصفهان به تنهایی نزدیک به ۲۰ درصد بافت تاریخی کشور را دارد، خاطرنشان کرد: در بافت تاریخی شهر اصفهان بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن ۱۱ هزار و ۱۵۰ واحد بنای ناپایدار و در سراسر این استان ۴۷ هزار واحد بنای ناپایدار وجود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی به بسته تشویقی ۱۹ گانه مقاوم سازی بافت تاریخی اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته در ستاد ملی بازآفرینی شهری مصوبه‌ای داشتیم مبنی بر اینکه بانک مرکزی با همکاری سازمان برنامه و بودجه، وزارت میراث فرهنگی و دبیرخانه ستاد ملی و شرکت بازآفرینی شهری ظرف سه ماه تسهیلات مرمت و مقاوم سازی واحدهای مسکونی بافت‌های تاریخی را تهیه و به شورای پول و اعتبار ارائه کنند.

۸۰ درصد تسهیلات نوسازی برای مقاوم سازی بافت تاریخی تعلق می‌گیرد

آئینی با بیان اینکه خوشبختانه با پیشنهادات ما در شورای پول و اعتبار موافقت شد و به تصویب رسید، ابراز داشت: بر اساس این مصوبه معادل ۸۰ درصد تسهیلات نوسازی برای مرمت و مقاوم سازی بافت‌های تاریخی تعلق می‌گیرد و این در حالی است که پیش از این مصوبه سیستم بانکی کشور وامی برای مرمت و بازسازی بافت تاریخی نداشت.

وی اضافه کرد: پیشنهاد دوم ما ارائه ودیعه اسکان موقت به ساکنان واحدهای مسکونی بافت‌های تاریخی بود که آن هم مصوب شد و برای اسکان موقت این طرح وام ودیعه مسکن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، در شهر اصفهان ۷۰ میلیون تومان و سایر کلان‌شهرها ۴۰ میلیون تومان قرض الحسنه بدون سپرده‌گذاری با بازپرداخت پنج ساله تعیین شد.

مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری و معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: میزان تسهیلات مرمت و مقاوم سازی بنا در بافت تاریخی نیز در تهران ۳۶۰ میلیون تومان، شهر اصفهان ۳۲۰ میلیون تومان، سایر مراکز استان‌ها ۲۸۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۲۴۰ میلیون تومان و در روستاها ۲۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی در نظر گرفته شده که بازپرداخت آن نیز پنج ساله خواهد بود.

آئینی، ارائه تسهیلات برای مرمت و مقاوم سازی بافت تاریخی را گامی بزرگ در دولت دانست و افزود: مقاوم سازی بافت تاریخی نیاز به کار تخصصی و همکاری بیش از پیش وزارت میراث فرهنگی دارد زیرا باید شاخص‌ها و نمادهای بافت تاریخی و ساختار و هویت آن‌ها حفظ شود اما معتقد هستیم سازه‌ها باید چهارچوب دار باشد که در صورت رخدادهایی چون زلزله تلفات جانی نداشته باشیم.

حریم بناهای میراثی باید حفظ شود

وی با بیان اینکه حریم بناهای میراثی باید حفظ شود اما واحدهای مسکونی در بافت‌های تاریخی را که افراد در آنها ساکن هستند، باید مقاوم سازی کرد، خاطرنشان کرد: اصفهان سابقه زلزله کمی دارد اما تبریز و قزوین و سایر شهرها زلزله‌های مهیب دارند و اگر زلزله رخ داد در بافت تاریخی چه اتفاقی می‌افتد؟ از این رو برای مقاوم سازی بناهای بافت تاریخی بسته‌های تشویقی شهرسازانه نیاز است و باید توجه داشت که اگر سازه چهارچوب داری باشد فرونشست زمین کشته ندارد و سازه باید به گونه‌ای باشد که در صورت وقوع زلزله فرصت فرار به ساکنان را بدهد.

منبع: mehrnews-5836493

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو