نویدرضا فرهانی افزود: در حافظه تاریخی ایران زمین از دوره مادها تا کنون کاشت گل و گیاه و توسعه فضای سبز و باغهای ایرانی سابقه دیرینه دارد تا جایی که ایران از دیرباز با داشتن بیش از ۸۰۰۰ گونه گیاهی که ۱۵۰۰ گونه آن؛ گیاهان انحصاری محسوب می شوند به کشور گل و بلبل شهرت داشته است.
وی گفت : استانگلستان نگارستان ایران نیز با داشتن بیش از ۱۷۰۰ گونه گیاهی بومی و شرایط ویژه جغرافیایی و تنوع خاص اقلیمی؛ یکی از بهترین مقاصد تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی در ایران می باشد.
در حال حاضر تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی در قالب گلدان؛ نشا و درخت و درختچه زینتی در سطحی بالغ بر ۳۷ هکتار گلخانه و ۵۰ هکتار فضای باز در حال انجام و با ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم حدود ۲۵۰۰ نفر مشغول به فعالیت می باشند و از این سطح؛ سالیانه معادل ۳۰ میلیون گلدان/ اصله با هدف عرضه به بازارهای داخل و خارج استان تولید پرورش می گردد.
سرپرست مدیریت باغبانی گفت: با توجه به پتانسیلهای متعدد استان و نزدیکی به مرزهای شمالی کشور و سهولت صادرات؛ میتوان با توسعه کشتهای فضای باز و گلخانه ای محصولات گل و گیاهان زینتی و تنوع بخشی به تولید و ایجاد بستر مناسب نگهداری و بسته بندی؛ به جایگاه مناسب در صادرات هم چشم داشت.