hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > همایش آموزشی شناسه کالا، تجارت داخلی و سیستمی سازی سامانه ثبت سفارش برنج

همایش آموزشی شناسه کالا، تجارت داخلی و سیستمی سازی سامانه ثبت سفارش برنج

نخستین همایش آموزشی شناسه کالا ، تجارت داخلی و سیستمی سازی سامانه ثبت سفارش برنج صبح روز چهارشنبه ٣١ خرداد با مشارکت انجمن واردکنندگان برنج ایران، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو به میزبان اتاق بازرگانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن واردکنندگان برنج در ابتدای این همایش کریم اخوان رییس انجمن واردکنندگان برنج با قدردانی از همکاری وزارت صمت، وزارت جهاد و کشاورزی، سازمان غذا و دارو و اتاق بازرگانی در برگزاری این همایش گفت: امیدوارم با برگزاری این همایش و تحول در ساز و کار ثبت سفارش و شناسه کالا روند فعالیت ها در این بخش بهبود یابد و شاهد تسهیل و تسریع در فرایند امور مرتبط با واردات برنج باشیم. به منظور آشنایی اعضای انجمن واردکنندگان با سامانه شناسه کالا و ثبت سفارش، این همایش آموزشی با تعامل دستگاه های مربوطه برگزار می شود و می تواند در این بخش تحول آفرین باشد.

تسریع و شفافیت در ثبت سفارش و واردات

در ادامه حمید محله ای سرپرست دفتر خدمات نگهداری و فنی‌مهندسی وزارت صمت با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش و تحولات صورت گرفته در موضوع شناسه کالا و روند ثبت سفارش گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته و روندی که با همکاری نهادهای مسئول آغاز شده، ساز و کار ثبت سفارش منوط به صدور شناسه کالا و ثبت دقیق اطلاعات و جزییات مرتبط با این حوزه خواهد بود. برنج یکی از اولین کالاهایی بود که در فهرست ثبت سفارش و تجارت داخلی قرار گرفت. پیش از این، شناسه برنج به صورت عمومی ثبت می شد و پروسه IRC در سازمان غذا و دارو زمان بیشتری ثبت می کرد. با توجه به اینکه با ثبت سفارش در وزارت جهاد کشاورزی کار پیچیده تر هم شد اتفاق مهمی در این بخش تحقق یافته است. در این حوزه می توانیم با هماهنگی وزارت صمت ،بهداشت و جهاد شناسه اختصاصی صادر کنیم که موجب می شود اظهار واردات بهتر و راحت تر انجام شود. با صدور شناسه اختصاصی مشخصات برنج به شکل دقیق قابل ثبت خواهد بود و روند انجام واردات به شکل دقیق قابل مشاهده و پیگیری است.

همایش آموزشی شناسه کالا، تجارت داخلی و سیستمی سازی سامانه ثبت سفارش برنج

سیستم سازی و کاهش مراجعات حضوری

میثم جاهدی مدیرکل خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه همایش با اشاره به مزایای استفاده از سامانه جامع اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در ثبت سفارش برنج وجود داشت و عدم انطباق شناسه کالا با IRC در برخی موارد، از فروردین ماه تلاش مضاعف و اقدام جهادی اتفاق افتاد و هماهنگی و همکاری خوب سه دستگاه به منظور ثبت سفارش برنج با همکاری و مشارکت بخش خصوصی موجب ایجاد تحولی در این بخش شد که دستاوردهای ارزشمندی دارد. اول اینکه با استفاده از این سامانه زمان ثبت سفارش کاهش خواهد یافت. همزمان شرکت ها امکان رصد و تایید یا رد ثبت سفارش را پیدا می کنند. موضوع بعدی شفافیت و سرعت عمل برنامه ریزی سالانه فصلی است که به صورت دقیق دنبال می شود. در حوزه برنج با توجه به اهمیت برنامه ریزی و زمان بندی، تخصیص منابع ارزی بر اساس میزان ثبت سفارش انجام می شود و در این روند جریان ورود کالا به کشور به شکل دقیق قابل رصد خواهد بود. یک مسئله هم شفاف سازی فرایندها با سیستمی سازی است که موجب کاهش مراجعات حضوری خواهد شد. در نهایت تسریع و شفاف سازی در این فرایند موجب جلوگیری از بروز سوء تفاهم ها می شود.شفافیت در تصمیم گیری و دست یابی به اطلاعات دقیق سیستماتیک همچنین حذف برخی افراد که به شکل دستی در این روند اثرگذار بودند، موجب خواهد شد تصمیم گیری و سیاست گذاری بر اساس اطلاعات دقیق و با توجه به سهم بازار صورت بگیرد. به زودی و بعد از برنج موضوع واردات چای نیز مورد پیگیری قرار گرفته و در این سامانه راه اندازی خواهد شد. در نهایت خوشحالیم که فرایندها در این روند، سیستمی و منظم می شود.

ضرورت یکپارچه سازی سامانه های ملی

سالار ساکت نایب رییس انجمن واردکنندگان برنج ایران نیز ضمن قدردانی از وزارت صمت و جهاد کشاورزی در خصوص این همایش گفت: یکی از مشکلات تا کنون این بوده که فرایندها در چند سامانه دنبال می شد و بعضا برای انجام ثبت سفارش لازم بود بارها اطلاعات مورد نظر را وارد کنید و با گذشت چندین ساعت به هیچ نتیجه ای نمی رسیدید. یکپارچه شدن سامانه های ملی یکی از نیازهای ضروری در این بخش است. لازم است که بخش مورد نیاز در سامانه های بانک مرکزی و گمرک هم به این فرایند اضافه شود و همگی در سامانه جامع تجارت تجمیع شود و پنجره ای واحد به جهت انجام کلیه امورات واردات برای هر شخص حقیقی یا حقوقی ایجاد شود. حقیقت این است که ما در این حوزه همچنان عقب هستیم و لازم است کاغذ بازی ها در این بخش تمام شود.
دفتر خدمات بازرگانی جهاد و وزارت صمت می توانند در این بخش تصمیم سازی های بزرگی را رقم بزنند. بازمهندسی فرایندها اهمیت زیادی دارد و می تواند ایرادات و اشکالات در جریان فرایند جاری را اصلاح کرده و موجب حذف گلوگاه ها و تسریع روند شود. الگوبرداری از تجارب موفق جهانی در این حوزه یک الزام است.
گفتنی است در ادامه این همایش آموزشی کارشناسان سامانه جامع تجارت، وزارت صمت و جهاد کشاورزی همچنین سازمان غذا و دارو روند استفاده از سامانه جامع، ثبت سفارش و دریافت کد IRC را با حضور نمایندگان کلیه شرکت های فعال در حوزه واردات و تجارت برنج تشریح کردند.

منبع: khabaronline-1780432

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام