جستجو
رویداد ایران > تندرستی > پیشگیری و درمان > آلرژی فصل بهار؛ علائم، علت و درمان خانگی حساسیت با طب سنتی

آلرژی فصل بهار؛ علائم، علت و درمان خانگی حساسیت با طب سنتی

حساسیت فصلی از مشکلات شایع بهار است. علائم آلرژی فصلی در بزرگسالان و کودکان و درمان آن در بهار با طب سنتی و خانگی را در ادامه مطلب برای مطالعه شما آورده ایم:

آلرژی فصلی در بهار برای بسیاری آزاردهنده است و زندگی روزمره را با اختلال مواجه می کند. در این مطلب ضمن توضیح آلرژی و حساسیت فصلی به ویژه در بهار علائم آن در کودکان و بزرگسالان را شرح داده و راهکارهای طب سنتی و درمان خانگی آن را برایتان آورده ایم:


آلرژی فصلی چیست؟

آلرژی در فصل بهار معمولا با علائم های مانند عطسه، سرفه، خارش، آب‎ریزش بینی، التهاب گلو و ریزش اشک همراه است.زمانی که فرد مبتلا به آلرژی فصلی می شود،بدن او به طور مداوم آنتی بادی هایی تولید می کند که وارد سلول و باعث آزاد شدن هیستامین و سایر مواد شیمایی می شود.در نتیجه با گشاد شدن رگ ها و با ایجاد ورم بینی و چشم از وراد شدن آلرژی به بدن جلوگیری می کند. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعاتی از علائم، علت، نشانه ها و درمان آلرژی در فصل بهار را در اختیار شما قرار دهیم.

آلرژی فصل بهار

آلرژی برای چه ایجاد می شود؟

آلرژی (به فرانسوی: allergie ) یا حساسیت واکنش بیش از اندازه سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل گوناگون است. کسانی که دچار حساسیت می‌شوند دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند که در برابر مواد ظاهراً بی‌‌زیان موجود در محل زندگیشان واکنشی بیش از اندازه نشان می‌دهند. در ادامه علت و علایم آلرژی و حساسیت در فصل بهار را در ویدیوی زیر مشاهده می کنید.

علائم آلرژی در فصل بهار

بدن افراد مبتلا به حساسیت در فصل بهار،آنزیمی ترشح می کند که باعث متورم شدن بافت ها و گشاد شدن عروق خونی می شود که علت اصلی آبریزش بینی و آبریزش چشم است و در نهایت باعث بروز مشکلات تنفسی،شوک و حمله قلبی می شود.علائم حساسیت فصل بهار به شرح زیر است:

حساسیت پوستی یکی از آلرژی های فصل بهار است که در کل 3 نوع می باشد و هر کدام علائم متفاوتی دارند. از جمله:

آلرژی فصل بهار

علت حساسیت در فصل بهار

درمان آلرژی و حساسیت فصل بهار

درمان آلرژی و حساسیت فصل بهار از طریق تجویز دارو و درمان های خانگی امکان پذیر است که در ادامه به معرفی هر دو روش می پردازیم.

درمان دارویی آلرژی فصل بهار

 

آلرژی فصل بهار

درمان خانگی آلرژی فصل بهار

درمان حساسیت فصل بهار در طب سنتی

برای درمان حساسیت فصل بهار در طب سنتی بهتر است از کاهو، خاکشیر و نعنای تازه استفاده کنید.همچنین باید استفاده از ادویه و غذاهای با طبع گرم را برای جلوگیری از حساسیت در این فصل کاهش دهید.افراد مبتلا به حساسیت می توانند انواع آش،نان سبوس دار و سبزی ها تازه برای کم کردن خارش بهاری مصرف کنند.روغن نارگیل و آبلیمو چون خاصیت ضد قارچ دارند برای کاهش التهاب و خارش مفید هستند.

در کل برای درمان آلرژی فصل بهار با طب سنتی می توانید موارد زیر را به کار ببرید: 

آلرژی فصل بهار را با این نوشیدنی خانگی درمان کنید

غذاهای تشدیدکننده آلرژی

برنامه غذاهای بهبود دهنده آلرژی فصلی

آلرژی در کودکان

تشخیص آلرژی

جهت تشخیص آلرژی یا همان حساسیت فصلی بهار بهتر است به پزشک متخصص آلرژی یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید. پزشک متخصص به منظور تشخیص حساسیت شما و نوع آن ممکن است از آزمایش‌های مختلفی استفاده نماید. پزشک ممکن است چندین آزمایش از جمله موارد زیر را برای تشخیص آلرژی بهاری انجام دهد:

عوارض آلرژی فصل بهار

پیشگیری از حساسیت های بهاری

پرسش های متداول

آلرژی چیست و چگونه بوجود می آید؟

آلرژی یا حساسیت های فصلی ناشی از واکنش نابجای سیستم ایمنی بدن فرد حساس به مواد تنفسی خارج بدن (در اغلب موارد گرده های گیاهان) می باشد.

آیا حساسیت فصلی فقط مختص به فصل بهار است؟

خیر. ابتلا به حساسیت فصلی در هر فصلی ممکن است اما در فصل‌های بهار و پاییز بیشترین تاثیرات خود را بر افراد می‌‎گذارد.

چه کسانی به حساسیت‌های فصلی مبتلا می‌شوند؟

حساسیت فصلی، مشکلی است که ابتلا به آن به دسته محدود و خاصی از افراد تعلق نداشته و هر فردی ممکن است در فصول مختلف به آن مبتلا شود.

تفاوت آلرژی و سرماخوردگی در چیست؟

تفاوت آلرژی و سرماخوردگی در علائم ظاهری است.سرماخوردگی اغلب با خستگی، تب و بدن درد همراه است و آلرژی دارای علائمی چون آب‌ریزش چشمی، خارش و گاه حساسیت‌ه‎ای پوستی است.

برای درمان آلرژی و حساسیت لازم است به چه پزشکی مراجعه کرد؟
برای درمان آلرژی و حساسیت لازم است به پزشک متخصص آلرژی یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.

آیا حساسیت فصلی مختص بزرگسالان است؟

خیر. حساسیت فصلی در هر فردی با هر گروه سنی احتمال وقوع دارد. حساسیت فصلی بسیاری از کودکان و بزرگسالان را درگیر می‌کند.
چه ورزش هایی برای آلرژی فصلی مفید است ؟

ورزش های که برای آلرژی فصلی مفید هستند عبارتند از یوگا و پیلاتس.

علائم آلرژی فصل بهار در کودکان چیست؟
علائم آلرژی فصل بهار در کودکان شامل عطسه، سرفه، خارش، آب‎ریزش بینی، التهاب گلو و ریزش اشک از چشم می باشد.
علائم آلرژی در کودکان در چه فصلی بیشتر دیده می شود؟
 فصل بهار و پاییز 

دمنوش های برای مقابله با آلرژی در فصل بهار چیست؟

دمنوش زنجبیل،دمنوش نعنا،بادرنجبویه،شیرین بیان،چای سبز برای آلرژی فصل بهار مفید است.
با سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم که من فصل بهار و پاییز صبحها که از خواب پامیشم خیلی عطسه میکنم البته من "پولیپ بینی" دارم اما عمل هم نکردم ناگفته نماند که این فصلها بینیام هم میگیرد صدام عوض میشه "اسپری بینی" هم دارم اما بعد از یک مدت خودش خوب میشه تشکراز شما دکتر عزیز
 این درمان موقتی که انتخاب کردید خوب است اما برای درمان قطعی باید با جراحی این "پولیپ" رفع شود زیرا پولیپها هم در بینی و هم در سینوس نیز میتوانند ایجاد شوند.
حدود چهار سال است که در ایام تابستان که هوا گرم میشود حساسیتم شروع میشود به طوری که اگر زیر باد پنکه و کولربروم بینیام کامل میگیره و شروع به آبریزش میکند و با توجه به اینکه در جنوب زندگی میکنم تحمل این شرایط برام خیلی سخت شده تا به حال به هر پزشکی مراجعه کردهام یه مقدار قرص و آمپول تجویزکرده که فایدهای نداشته است لطف کنید من رو راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم ؟
 مورد شما آلرژیک است که مربوط به بینی و یا سینوسها نیز میشود. بهترین کار،دوری از موارد حساسیتزا، استفاده از ماسک که مرطوب آنها بهتر است و همچنین استفاده از داروهای ضدآلرژی همچون، آنتیهیستامین خوراکی و یا اسپری استنشاقی داخل بینی است البته قبل از همهی اینها مراجعه به کلینیکهای ویژه آلرژی بهترین گزینهی پیشنهادی من به شما است.
آیا حساسیتهای فصلی مکرر میتواند باعث کم شنوایی شود ؟
 در صورتیکه احتقان و التهاب ناشی از حساسیت بینی و گرفتگی آن مکررا تکرار و طولانی باشد، شاید منجر به اختلال عملکرد شیپورهای استاش(راه هوادار شدن گوش میانی) از طریق بینی بیانجامد و منجر به کاهش درصدی از شنوایی و ناراحتی ناشی از آن شود که البته چندان شایع نبوده و نیز با درمان خودآلرژی برطرف میشود.

آیا آلرژی مادرزادی است؟

خیر، بدن وقتی در تماس با ماده‌ای خاص قرار می‌گیرد، واکنش آلرژیک ایجاد می‌کند. همهٔ آلرژی‌ها در دوران کودکی ایجاد نمی‌شوند. گاهی ممکن است یک فرد بزرگسال برای اولین‌بار دچار آلرژی شود، حتی با اینکه قبلاً بارها با عامل آلرژی‌زا در تماس بوده است.

نحوه پیشگیری از آلرژی بهاری چگونه است؟

 ماسک زدن هنگام بیرون رفتن از خانه در فصل بهار

 زیاد قرار نگرفتن در محیط بیرون از خانه در فصل بهار

 بستن در و پنجره و استفاده از تهویه هوای مطبوع

 بالا کشیدن شیشه‌های خودرو هنگام رانندگی و...

آیا تزریق آمپول ضد حساسیت توصیه می‌شود؟

آمپول ضد حساسیت معمولا به‌عنوان آخرین راه برای درمان آلرژی استفاده می‌شود. پس هیچ‌گاه برای تزریق آمپول ضد حساسیت اصرار نداشته باشید و تصمیم‌گیری را برعهده پزشک متخصص بگذارید.

چه گیاهانی باعث حساسیت فصل بهار می‌شوند؟

فهرستی از گیاهانی که ممکن است باعث علائم حساسیتی شوند در ادامه آورده شده است:

بید، کاج، توت، چنار، نخل، بلوط، راش و...


والدین از چه سنی باید به وجود علائم حساسیت بهاری در کودکشان توجه کنند؟
معمولا شروع علائم از ۴سالگی است. هرچه کودک بزرگ‌تر می‌شود ممکن است علائم بدتر شود و کمتر به دارو پاسخ دهد؛ بنابراین بهتر است برای تشخیص و درمان به پزشک اطفال مراجعه کنید.
آیا مالش چشم در زمان حساسیت مضر است؟
بله. مالش چشم علائم بیماری را بدتر می‌کند و موجب عفونت می‌شود. می‌توانید به‌عنوان جایگزین، از قطره‌های چشمی نرم‌کننده، کمپرس سرد یا آنتی‌هیستامین‌های خوراکی بدون نسخه استفاده کنید.
آیا حساسیت فصلی باعث ایجاد سیاهی دور چشم می‌شود؟
بله. حساسیت، علاوه ‌بر خارش چشم، گاهی باعث سیاهی زیر چشم نیز می‌شود. برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.
آیا ارتباطی بین استرس و آلرژی بهاری وجود دارد؟
بله. با اینکه استرس عامل ایجاد حساسیت فصلی نیست، ذهنی رها می‌تواند علائم آلرژی را کمتر کند و استرس این علائم را شعله‌ور می‌کند؛ بنابراین سعی کنید زمانی را برای شادی و استراحت در نظر بگیرید.
آیا می‌توان آلرژی را درمان کرد؟
شما نمی‌توانید آلرژی را درمان کنید؛ اما می‌توانید علائم آن را درمان یا کنترل کنید و با کمی تغییر در سبک زندگی‌تان، در معرض عوامل حساسیت‌زا قرار نگیرید.
 اگر به منطقه دیگری نقل‌مکان کنم ممکن است آلرژی از بین برود؟

خیر. اگر حساسیت شما به‌علت گرده گیاهان است، ممکن است در منطقه جدید هم علائم حساسیتی را از خودتان نشان دهید.

 هیچ‌وقت حساسیت نداشته‌ام، اما ناگهان علائم آلرژی را از خود نشان دادم. چرا؟
ایجاد حساسیت ناگهانی در بزرگ‌سالی چندان عجیب نیست. گاهی ممکن است بدن ما بعد از چند سال به یک ماده واکنش نشان دهد، که دلیلش مشخص نیست.



سخن آخر

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
گروه تحریریه
گروه تحریریه پایگاه خبری رویداد ایران