hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > تاریخ شروع دهه فاطمیه 98 (دهه فاطمیه اول و دوم)

تاریخ شروع دهه فاطمیه 98 (دهه فاطمیه اول و دوم)

تاریخ شروع دهه فاطمیه ۹۸ (دهه فاطمیه اول) روز دوشنبه ۱۶ دی ماه ۹۸ و تاریخ شروع دهه فاطمیه دوم روز دوشنبه ۷ بهمن ۹۸ است.
 قرن‌ها از شهادت بانوی دو عالم گذشته و تاریخ دقیق شهادت ایشان همچنان بر همگان پوشیده است. برای تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) روایت‌های مختلفی از ۴۰ روز تا هشت ماه پس از رحلت پیامبر (ص) ذکر شده است. اما میان علمای شیعه دو تاریخ ۷۵ روز بعد رحلت پیامبر و ۹۵ روز بعد رحل ایشان معتبر است. با توجه به تاریخ رحلت پیامبر در ۲۸ صفر از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ جمادی الأوّل، را «فاطمیه اوّل» می‌خوانند و بنا به روایت ۹۵ روز، از تاریخ ۳ تا ۵ جمادی الثانی را «فاطمیه دوم» می‌خوانند.

از قدیم الایام روز‌های بین ۱۰ تا ۲۰ جمادی الاول (بنا به روایت ۷۵ روز) را دهه فاطمیه اول و تاریخ ۱ تا ۱۰ جمادی الثانی (روایت ۹۵ روز) دهه فاطمیه دوم گفته می‌شود. اما تاریخ شروع این دو دهه فاطمیه در سال ۱۳۹۸ چه روزی است؟
 

تاریخ شروع دهه فاطمیه ۹۸

دهه فاطمیه اول ۹۸: این دهه از روز دوشنبه ۱۶ دی ماه ۹۸ شروع و در تاریخ پنجشنبه ۲۶ دی ماه ۹۸ به پایان می‌رسد.
دهه فاطمیه دوم ۹۸: این دهه از روز دوشنبه ۷ بهمن ۹۸ شروع و در تاریخ چهارشنبه ۱۶ بهمن ۹۸ به پایان می‌رسد.
 
نکته:‌ در تقویم شمسی سال ۹۸ شهادت حضرت فاطمه (س) در روز چهارشنبه ۹ بهمن به ثبت رسیده و این روز تعطیل است.
توجه: توجه داشته باشید مراسم روضه دهه اول فاطمیه از شامگاه یکشنبه ۱۵ دی شروع می‌شود و تا شامگاه پنجشنبه ۲۶ دی ماه ادامه می‌یابد. همچنین مراسم روضه دهه دوم فاطمیه از شامگاه یکشنبه  ۶ بهمن شروع می‌شود و تا شامگاه سه شنبه ۱۶ بهمن ادامه می‌یابد.
 

تاریخ شهادت حضرت فاطمه در منابع شیعی

  • روایت علامه مجلسی از تاریخ شهادت حضرت فاطمه
در میان روایات مختلف درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا (س)، آن قولی که برای ما قابل اعتناست روایات رسیده از ناحیه ائمه هدی (ع) می‌باشد. به نقل مرحوم علامه مجلسی، مرحوم ابوالفرج اصفهانی در کتاب مقاتل الطالبین این گونه اظهار نظر کرده است:
«مدت زمان حیات فاطمه زهرا (س) بعد از وفات پیامبر (ص) مورد اختلاف قرار گرفته است، به طوری که کمترین زمان ذکر شده در این رابطه ۴۰ روز و بیشترین زمان هشت ماه می‌باشد، اما آنچه نزد ما مسلم و مورد قبول است روایات رسیده از امام باقر (ع) است که حضرت می‌فرماید: به درستی که زمان رحلت صدیقه کبری (ص) سه ماه بعد از رحلت پیامبر مکرم اسلام (ص) بود.»
 
  • روایت طبری شیعی
همچنین مرحوم طبری شیعی در کتاب دلایل الامامه به سلسله اسناد خود روایاتی از حضرت امام صادق (ع) نقل می‌کند که حضرت می‌فرماید: «حضرت صدیقه طاهره (س) در ماه جمادی الاخر روز سه شنبه، سه روز از ماه گذشته در سال ۱۱ هجری از دنیا رفتند.»
 
  • روایت کلینی
اما دسته دوم دیگری از روایات صحیحه هم این مدت را ۷۵ روز ذکر کرده اند از جمله این روایات، روایت مرحوم کلینی از امام صادق (ع) است که حضرت می‌فرماید: «به درستی که توقف فاطمه (س) در این دنیا پس از پدر گرامی اش ۷۵ روز بود.» این دسته از روایات هم مبنای نظر برخی از علمای شیعه از جمله مرحوم کلینی گردیده است.
 

علت اختلاف در تاریخ شهادت و شروع دهه فاطمیه

ممکن است دلیل اختلاف در این دو دسته از روایات صحیحه رایج نبودن نقطه گذاری بر کلمات در زمان صدور روایات باشد. توجه به شباهت «خمسه و سبعون» با «خمسه تسعون» موید این معنا است.
امتیاز: 5 (از 1 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو