hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > تغییرات اقلیم منجر به افزایش روزهای آلوده در شهرهای ایران می شود

تغییرات اقلیم منجر به افزایش روزهای آلوده در شهرهای ایران می شود

عضو کارگروه تغییرات اقلیم فرهنگستان علوم با بیان اینکه روند کاهشی وزش باد منجر به افزایش روزهای آلوده در شهرها در ایران می شود، گفت: میانگین سرعت باد دارای روند کاهشی است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجید حبیبی نوخندان عضو کارگروه تغییرات اقلیم فرهنگستان علوم امروز در گردهمایی موزه‌های علوم و دانشگاهی و تغییرات اقلیمی که در موزه علم و فناوری برگزار شد گفت: از زمانی که بشر اقدام به توسعه فعالیت‌ها و محیط زندگی خود کرده، مقوله تغییر اقلیم آغاز شد؛ چرا که در این زمان اقدام به اهلی سازی و پرورش حیوانات، مهاجرت با استفاده از حیوانات رام شده، توسعه قلمرو خود، ساخت سرپناه و مسکن کرده است.

نوخندان، نیاز به آب را از دیگر اقدامات بشر برای تغییر اقلیم دانست و یادآور شد: بشر برای رفع نیاز دایمی خود به آب اقدام به حفر چاه‌ها و قنوات کرد و متعاقب آن کشت محصولات کشاورزی را توسعه داد. توسعه شهرها و تغییر کاربری از اقدامات بشر است.

عضو کارگروه تغییر اقلیم فرهنگستان علوم با اشاره به عوامل موثر در تغییر اقلیم را عوامل طبیعی و انسانی گفت: از ۲۰۰ سال قبل روند افزایش دمای کره زمین و به ویژه از سال ۱۸۵۰ تا ۲۰۲۰ رخ داد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی گفت: بر اساس مطالعات جهانی، با توجه به روند رشد جمعیت، دمای کره زمین تا سال ۲۱۰۰ تا ۶ درجه سانتی‌گراد افزایش خواهد داشت.

وی با بیان اینکه حتی اگر همه مردمان کره زمین از هم اکنون بر اساس پروتکل‌های جهانی مصوب اقدام به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کنند، دمای کره زمین ۲ درجه سانتی‌گراد افزایش دما خواهد داشت گفت: گرمایش زمین در قطبین ذوب یخچال‌ها را به دنبال دارد که این امر بر اقتصاد کشورهایی که مبتنی بر جریان‌های آب و هوایی است تاثیر گذار است.

نوخندان با اشاره به مطالعات جهانی در خصوص تغییر اقلیم در ایران افزود: تا سال ۲۰۹۰ در شمال و شمال غرب کشور کاهش بارش حاکم خواهد شد. همچنین سطح گرمایش جهانی بیشتر منجر به بارش بیشتر می‌شود از این رو نیمه شمالی و غرب ایران در سطوح مختلف گرمایش جهانی، تغییرات بارشی گرایش به کمتر از نرمال را تجربه خواهد کرد و بخش‌های جنوب و جنوب شرقی کشور گرایش به بارش‌های بیشتر از نرمال را دارد.

نوخندان به وضعیت وزش باد در کشور در شرایط افزایش دما تا سال ۲۱۰۰ اشاره کرد و گفت: میانگین سرعت باد در چند شهر بزرگ کشور، علاوه بر نوسانات شدید دارای روند کاهشی بوده است. جزایر حرارتی، گسترش شهرها و تغییرات ساختاری در محیط اطراف آنها، تغییرات الگوهای بارش و دیگر عناصر جوی از جمله عوامل موثر بر این تغییر به شمار می‌رود.

عضو کارگروه تغییرات اقلیم فرهنگستان علوم با بیان اینکه روند کاهشی وزش باد منجر به افزایش روزهای آلوده در شهرها در ایران می شود، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۵ خشکسالی شدیدی بر کشور حاکم بوده ضمن آنکه در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۷ به ازای هر سال یک میلی‌متر از میزان بارش‌های کشور کاسته شده است.

نوخندان با بیان اینکه این تغییرات اقلیمی باعث افزایش ۴ دهم درجه سانتی‌گراد دمای کشور می شود، گفت: یکی از چالش‌های ایران در شرایط تغییر اقلیم، افزایش دمای حداقلی است یعنی از تعداد روزهای سرد و شب‌های خنک کاسته خواهد شد.

به گفته وی، همچنین محصولات کشاورزی ایران نیاز به خواب زمستانی دارد و اگر دمای حداقلی روند کاهشی داشته باشد، محصولات کشاورزی، خواب زمستانی نخواهند داشت که این امر کاهش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی را در پی دارد. کاهش دمای حداقلی همچنین موجب خواهد شد که دیگر کولرهای آبی موثر نخواهد بود و مردم به سمت فناوری‌های دیگری چون کولرهای گازی خواهند رفت.

وی کاهش منابع آبی در حوضه‌های آبریز زاگرس را از دیگر رهاوردهای تغییر اقلیم دانست.

نوخندان تاکید کرد: افزایش رخدادهای سخت امواج گرمایی در منطقه غرب آسیای مرکزی از جمله ایران را در بر می‌گیرد و مقدار اطمینان از نقش انسان در رخدادهای سخت گرمایی در غرب آسیا، بسیار زیاد برآورد شده است.

عضو کارگروه تغییرات اقلیم فرهنگستان علوم گفت: در شمال شرق استان خراسان شاهد جابه جایی بارش‌ها خواهیم بود به این معنا که بارش‌های تابستانی خواهیم داشت که منجر به سیل می شود. همچنین بارش‌های پاییزه به زمستان منتقل شده که این امر کشت پاییزه را مختل می‌کند.

منبع: mehrnews-5726567

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو