hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > لزوم پرهیز از تولید آثار تزئینی در جشنواره گرافیک رضوی

لزوم پرهیز از تولید آثار تزئینی در جشنواره گرافیک رضوی

شیخ رضایی، طراح گرافیک و تصویرساز با تأکید بر اینکه تولیدات هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی باید از جنبه‌های صرفاً تزئینی فاصله گرفته و به سمت رفع نیازهای مادی و معنوی جامعه و مردم با تکیه بر اندیشه‌های توحیدی امام رضا(ع) حرکت کند، گفت: رفتارسازی، کنش‌گری اجتماعی و ترویج و تثبیت سنن حسنه باید به‌عنوان اهداف تولیدات هنری دنبال شود.

به گزارش رویداد ایران از قم، محمد صابر شیخ رضایی در حاشیه برپایی کارگاه پوستر رضوی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: ما به دنبال گسترش نگاه هنرمندان نسبت به ابعاد مختلف زندگانی امام رضا(ع) هستیم و نمی‌خواهیم همانند گذشته فقط به جنبه‌های تزئینی و آثار مبتنی بر زیبایی شناسی آرایه‌های آستان مقدس حضرت رضا(ع) توجه کنیم.
وی، رفتارسازی، کنش‌گری اجتماعی و تثبیت یک رفتار مثبت را نیازمند توجه به جایگاه مردم در خلق آثار هنری دانست و گفت: مردم باید در محوریت تخاطب کار قرار گیرند تا اثر هنری تولید شده برای آنان ضمن داشتن ویژگی جذابیت بصری، خاطره‌انگیز یا خاطره ساز بودن، منجر به رفتارسازی در آنان شود.
استاد ایده‌پردازی کارگاه پوستر رضوی، بر کنار زدن خرافات پیرامون سنن زیارت و فرهنگ عامه و تثبیت سنت‌های نیکو به‌عنوان اهداف مهم در تولید آثار گرافیکی تأثیرگذار نام برد و افزود: نخ تسبیح همه تولیدات هنری باید مردم باشد در این راستا باید نگاه کریمانه امام رضا(ع) به انسان‌ها و مؤمنین به عنوان ابر رحمت و آفتاب روشن‌گر که میان فقیر و ثروتمند، مرکزنشین و حاشیه نشین، معتقد و غیرمعتقد تفاوتی قائل نمی‌شدند، مورد توجه قرار گیرد.
شیخ رضایی با اشاره به اینکه آثار جشنواره رضوی باید از ساختارهای تزئینی خارج و به سمت‌وسوی کاربردی‌ هدایت شود، گفت: در دوره‌های گذشته کارهایی که خوشایند مردم بوده باشد مشاهده شده است اما در این دوره باید کارهایی که مخاطب را به تفکر وادار می‌کند دنبال شود، هر که به اندیشه‌های توحیدی و ولایت اهل بیت رجوع می‌کند بخشی از مسیر زیارت با پای دل را پیموده و ما باید به دنبال ترویج این اندیشه‌ها باشیم.
وی با تأکید بر اینکه وحدت‌آفرین بودن حضرت رضا(ع) نیز در آثار باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: تکنیک و اجرا در هر اثری اختصاصی و متفاوت است اما رسالت اثر هنری در این کارگاه، ایجاد جاذبه بصری، اطلاع‌رسانی و در نهایت اثر بخشی است که منجر به تغییر یک رفتار می‌شود.
این هنرمند گرافیست افزود: در شاخه‌های هنری تنها ایجاد جذابیت مقصد هنرمند نیست و ما باید تلاش کنیم که جامعه ما رضوی شود و این موضوع فقط در حد یک شعار نباشد بلکه در حوزه‌های مختلف از جمله شیوه ارتباط مردم با مسئولان و همچنین تعامل بی نقص مسئولان با مردم مورد توجه قرار گیرد.
شیخ رضایی تصریح کرد: بخشی از وظیفه هنرمندان در جشنواره رضوی این است که اندیشه‌های امام رضا(ع) را از زاویه خدمت به خلق خدا، رفع مشکلات، رفع فاصله طبقاتی و رسیدن جامعه به یک نقطه ثبات و امنیت روانی و اقتصادی ترویج دهد.
کارگاه پوستر رضوی به‌عنوان یکی از سلسله برنامه‌های هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی از چهارشنبه سوم اسفندماه کار خود را در مجتمع حضرت معصومه(س) شهر قم آغاز کرده و تا جمعه پنجم اسفندماه با حضور هنرمندان کشوری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو