محمود بابائیان با اشاره به توصیههای طب سنتی در مورد آنفلوآنزا و بیماریهای همراه با تب شدید، اظهار کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که علائم مشابه با سرماخوردگی اما با شدت بیشتری را دارد، از علائم مهم آن تب ناگهانی، دردهای عضلانی، اسهال، استفراغ و دل پیچه است.
وی با بیان اینکه در طب سنتی ایران جهت درمان بیماریهای سریع، حاد و پیشرونده همراه با تب مانند آنفلوانزا توصیههایی برای کنترل علائم آورده شده است،افزود: از دستورات مهم استراحت کافی، پرهیز از فعالیتهای شدید بدنی، کنترل خشم و عصبانیت، اضطراب و دوری از هر عامل افزایش دهنده حرارت مانند عدم برخورد با هوای آلوده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان معتقد است از موراد دیگر کمک کننده در درمان آنفلوانزا استفاده از غذاهای کم کالری و آب پز مانند سوپهای ساده کم گوشت و حتی بدون گوشت است که حاوی هویج، جعفری، گشنیز و شلغم باشد.
وی تصریح کرد: برای کنترل تب در بیماری ویروسی آنفلوانزا علاوه بر دستورات قبلی میتوان از دمنوش بنفشه استفاده کرد، همچنین شستشوی سر و صورت با کمک آب بنفشه در کنترل این بیماری بسیار مؤثر است.
بیشتر بخوانید:
تفاوت "آنفلوآنزا" با "سرماخوردگی"/هشدار درباره موج دوم آنفلوآنزا
آنفلوانزا شدیدا مسری است/انتقال ظرف ۳۰ دقیقه از طریق دست آلوده
خوددرمانی در آنفلوانزا ممنوع
اگر کودک به آنفلوآنزا دچار شد چه باید کرد؟
عوارض واکسن آنفلوانزا چیست؟
به گفته بابائیان برای کاهش علامت درد عضلانی این بیماری استفاده از باد کش گرم در محل درد تأثیر مثبتی دارد و استفاده از بادکش اطراف ستون فقرات بدن میتواند برای تسریع درمان کمک کننده باشد.
متخصص طب سنتی گفت: در صورتی که بیمار دارای علامت تهوع است، استفاده از سماق، آب سیب و میوه به پخته برای کاهش تهوع بسیار کمک کننده است، نکته مهم این است در مراحل اولیه و علائم گرم بیماری استفاده از داروهای گرم مانند زنجبیل، فلفل و پیاز میتواند علائم را تشدید کند.
بابائیان تاکید کرد: در صورت تشدید علائم بیماری ویروسی آنفلوانزا و استفراغ شدید، خواب آلودگی و تنگی نفس بایستی حتماً بیمار مراجعه به متخصص مربوطه را داشته باشد تا تحت مراقبتهای خاص قرار گیرد.
متخصص طب سنتی، اظهار کرد: در واقع اشخاص با رعایت دستورات بهداشتی در مکانهای عمومی و پرهیز از روبوسی و شستشوی مرتب دستها میتوانند از ابتلا به بیماری ویروسی آنفلوانزا پیشگیری کنند.