hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > همه‌چیز درباره‌ی آنفلوآنزا؛ بیماری شایع این فصل

همه‌چیز درباره‌ی آنفلوآنزا؛ بیماری شایع این فصل

آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی است که ریه ها، بینی، و گلو را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب علائمی مانند سرفه، بدن درد و گلودرد می شود. این بیماری به واسطه یک عفونت ویروسی شکل می گیرد.

چند هفته ای است موج شدید آنفلوآنزا در کشور ما شیوع پیدا کرده و به گفته مسئولان وزارت بهداشت طی هفته گذشته ۳هزار و ۷۲۲ مورد مبتلای به بیماری حاد تنفسی در بیمارستان‌های سراسر کشور بستری شده‌اند که از این تعداد، بالغ بر ۳۴۲ مورد قطعی آنفلوآنزا بوده است. بیماری شبه سرماخوردگی که می تواند عامل مرگ افراد را رقم می زند.
به گفته متخصصان در جلوگیری و درمان آنفلوآنزا مهم‌ترین عامل کنترلی رعایت بهداشت فردی است. اگر علائمی، چون آبریزش بینی، تب، بدن‌درد و... دارید، از رفتن به محل کار و یا فرستادن کودک دارای این علائم به مدرسه، به مدت دو تا سه روز جدا خودداری کرده و دست ندهید و روبوسی نکنید. همچنین اگر آبریزش بینی دارید از دستمال کاغذی یکبار مصرف استفاده کرده و بلافاصه دست‌شان را با آب و صابون بشویید. باید توجه کرد که شست‌وشوی مکرر دست‌ها منجر به قطع زنجیره عفونت‌های ویروسی می‌شود.
انواع آنفلوآنزا را بهتر بشناسیم؟
چهار نوع آنفلوآنزا شامل A، B، C و D می شوند. آنفلوآنزای A و آنفلوآنزای B در هر زمستان موجب همه گیری این بیماری در نقاط مختلف جهان می شوند. آنفلوآنزای نوع C معمولا خفیف تر از انواع A و B است و به راحتی پخش نمی شود. نوع D آنفلوآنزا بیشتر احشام و نه انسان را تحت تاثیر می دهد.
دانشمندان آنفلوآنزای A را بر اساس پروتئین هایی که روی سطح ویروس وجود دارند به دو زیرنوع اضافه تقسیم کرده اند. این پروتئین ها شامل هماگلوتینین (H) و نورآمینیداز (N) می شوند که به ویروس در اتصال به سلول ها در بدن کمک کرده و موجب عفونت می شوند.
۱۸زیرنوع مختلف H که از H۱ تا H۱۸ را در بر می گیرند و ۱۱ زیرنوع N از N۱ تا N۱۱ وجود دارند. همچنین، هر زیرنوع دارای سویه های مختلف هستند که هرچه بیشتر ویروس را تحت تاثیر قرار می دهند.
برخی سویه های ویروس آنفلوآنزا A، مانند ویروس H۵N۱ یا آنفلوآنزای پرندگان، گاهی اوقات انسان ها را نیز آلوده کرده و موجب بیماری جدی می شوند. کارشناسان به دقت این سویه ها را زیر نظر داشته و تلاش می کنند چگونگی تغییر آنها و این که چگونه ممکن است بر مردم تاثیرگذار باشند را پیش بینی کنند.
جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا در کشورهای پیشرفته بسیار جدی گرفته می شود، زیرا علاوه بر تهدید سلامت، موجب کاهش کارایی و افزایش تعداد روزهای غیبت از محل کار می شود که مزید بر خسارت های مالی درمان می شود. پیشگیری از شیوع با آموزش های ساده ای مثل شستشوی مکرر دست و نیز ارتقاء سلامت عمومی به ویژه تغذیه مناسب امکان پذیر است. تغذیه مناسب با بهبود سطح ایمنی از بروز آنفلوآنزا جلوگیری می کند. همچنین استفاده از راهکارهای تغذیه ای می تواند به کاهش دوره و شدت علائم آنفلوآنزا کمک کند.

 بیشتر بخوانید: 

چه کسانی باید برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند؟
دانش‌آموزان برای پیشگیری از آنفلوآنزا این نکات را رعایت کنند
تفاوت "آنفلوآنزا" با "سرماخوردگی"/هشدار درباره موج دوم آنفلوآنزا

کمبود تخت بستری و واکسن آنفلوآنزا در گیلان نداریم
مازیار محمدی، رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه موج آنفلوآنزا در کشور و استان در حال کاهش است، افزود: با توجه به اینکه انواع رفتار آنفلوآنزا قابل پیشگیری نیست اما انجام مراقبت های بهداشتی مهمترین اصل در کنترل این بیماری بشمار می آید.
این پزشک عمومی تصریح کرد: از آنجایی که بیماری آنفلوآنزا می تواند همه طبقات اجتماعی را درگیر و جامعه را دچار مشکل کند بنابراین برای جلوگیری و محدود کردن این ویروس لازم است مبتلایان از حضور در محل کار، مدارس و مراکز پرجمعیت خودداری کنند.
محمدی با بیان اینکه کمبودی در زمینه تخت‌های بستری برای مبتلایان به آنفلوآنزا در استان وجود ندارد گفت: کمبود واکسن آنفلوآنزا در گیلان نداریم.
رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به موج نگرانی ایجاد شده در خصوص بیماری آنفلوآنزا گفت: ۹۸ درصد مبتلایان به آنفلوآنزا علائمی مانند سرماخوردگی ساده دارند و تنها دو تا سه درصد مبتلایان به آنفلوآنزا دچار بیماری شدید تنفسی می شوند که نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مراقبت های درمانی دارند و معمولا این طیف از افراد دارای بیمار زمینه ای هستند.
وی ارتقا آگاهی مردم و رعایت نکات بهداشت فردی را از مهمترین راهکارهای مقابله با بیماری آنفلوآنزا عنوان و خاطرنشان کرد: انجام تبلیغات وسیع از سوی صداوسیما و رسانه ها، پخش انواع کلیپ ها و نصب بنرهای آموزشی در مراکز پرجمعیت و ... از اقدامات پیشگیرانه در زمینه مقابله با بیماری آنفلوآنزا است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی در استان صورت گرفته است.
شناسایی ۵۸ مبتلا به ویروس آنفلوآنزا در گیلان
فردین مهرابیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت شیوع بیماری آنفلوآنزا در گیلان اظهار کرد: بیماری آنفلوآنزا یکی از بیماری های مسری است که در کنار سایر بیماری هایی که علائم شبیه به آنفلوآنزا دارند مثل سرماخوردگی و عفونت های شبه آنفلوآنزائی و... در فصول پاییز و زمستان شایع می شود.
وی افزود: طیف وسیعی از ویروس ها سبب مجموعه علائم سرماخوردگی مثل تب خفیف، سرفه، آبریزش بینی، بی حالی و درد عضلانی می شوند. عفونت های شبه آنفلوآنزایی با علائم مشابه سرماخوردگی با شدت بیشتر و احتمال درگیری ریه، بروز می کنند.
مهرابیان با بیان اینکه عفونت های آنفلوآنزای انسانی با شروع ناگهانی تب و لرز و سایر علائم مشابه سرماخوردگی و عفونت های شبه آنفلوآنزایی ها اما با شدت بیشتر، بروز می کند، خاطرنشان کرد: اهمیت  تشخیص و شناسایی عفونت آنفلوآنزا از سندرم های مشابه فوق الذکر این است که آنفلوآنزا در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان زیر ۵ سال و بیماران واجد بیماری های زمینه ای مثل دیابت کنترل نشده، نارسایی قلبی و کبدی و بیماران نقص ایمنی، با علائم و عوارض شدیدتر و ناتوان کننده بروز کرده و در موارد نادری سبب مرگ خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: بنابراین تشخیص آنفلوآنزا از طریق گرفتن نمونه (سواپ حلقی) و آزمایش ژنتیکی ویروس انجام می شود و در صورت مثبت شدن آزمایشات تشخیصی تخصصی، درمان های لازم انجام خواهد شد.
مهرابیان با اشاره به اینکه پیش بینی شروع آنفلوآنزا امکان پذیر نیست، افزود: موج ابتلا به بیماری آنفلوآنزا، امسال در مقایسه با سال گذشته کمی زودتر و با سرعت بیشتری اتفاق افتاد. تیپ ژنتیکی آنفلوآنزای سال گذشته در اغلب موارد از نوع H۳N۲ بود، در صورتیکه تیپ ویروس آنفلوآنزا امسال اکثرا H۱N۱ است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه هر دو تیپ در گروه ویروس های آنفلوآنزای انسانی هستند، ولی تیپ امسال واجد خصوصیات سرایت سریعتر و بیشتر است و بنابراین موج آنفلوآنزای امسال زودتر و پرسر و صداتر ظاهر شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان یادآور شد: با مراقبت و پایش مستمر آنفلوآنزای امسال که از ابتدای مهرماه شروع شد، تاکنون منجر به درمان سرپایی نزدیک به ۱۸۰۰ نفر و بستری ۵۵۵ نفر که با علائم مشابه آنفلوآنزا مراجعه کرده بودند، شد.
مهرابیان ادامه داد: پس از انجام آزمایشات تخصصی، ۵۸ نفر مبتلا به ویروس آنفلوآنزا تشخیص داده شدند و درمان تخصصی مربوطه انجام گرفت. متاسفانه علیرغم اقدامات درمانی، شش نفر فوت شدند که اکثرا به علت مراجعه دیرهنگام و وجود بیماری زمینه ای بوده است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو