در تازهترين اظهارنظر مصطفي ميرسليم به تسنيم گفته است: «من شخصا سند محکمي که نشاندهنده وابستگي بنيصدر به بيگانگان باشد، نديده و نيافتهام اما بنيصدر با آن ويژگي آقازادگي و بهعلاوه نداشتن تسلط بر نفسانيات که ترکيب شده بود با اطرافياني اغلب غيرانقلابي و فرصتطلب و خانوادهاي که چندان مراعات اقتضاي ظاهر انقلاب را هم نميکردند، گرفتار خودشيفتگي شد و اين خودشيفتگي او را به سقوط در دامان ننگين منافقان کشاند. منافقان با تحليل شرایط او، بهراحتي و سريعا توانستند او را که منزوي شده بود، طعمه خود کنند».
رحيم صفوي و 2موضع متضاد
سيديحيي رحيمصفوي، فرمانده سابق سپاه، به فاصله دو سال دو اظهارنظر متضاد درباره بنيصدر داشته است. او خرداد 89 در حاشيه همايش شب خاطره گفته بود: «بنيصدر چه در دوران جنگ و چه در ارتباط با منافقين به صورتي کاملا آگاهانه اقدام به خيانت کرد و اين امري محرز است». او با رد اين ادعا که «بنيصدر تنها مرتکب اشتباه شده و قصد خيانت به ملت و کشور را نداشته است»، گفته بود: «اين فرد چند ماه قبل از جنگ فرمانده کل قوا بود و اين در حالي است که با هشدارهاي متعددي که به او مبني بر احتمال وقوع جنگ از سوي عراق ميشد، از در اختيار قراردادن سلاح و مهمات به نيروهاي سپاهي و ارتشي و نيز آمادهکردن آنان خودداري ميکرد». اين در حالي است كه او خرداد 87 در برنامه محرمانهای که از شبکه سه سيما پخش ميشد، در پاسخ به سؤال مجري برنامه مبنيبر اينکه «ميگويند بنيصدر در جنگ و دفاع خيلي به ما خيانت کرد، ولي هيچکس نگفته خيانت او چه بود»، اظهار كرد: «من هم نميتوانم کلمه خيانت را به کار ببرم. بلکه نفهمي او را دربرابر موضع خودش که رئيسجمهور بود و فرمانده کل قوا بود، اما انقلاب اسلامي را درک نکرده بود و عظمت امام را و اينکه بالاخره بايد تابع امام باشد. البته از مسئله جنگ هم چيزي نميفهميد».
همان زمان علي شمخاني، وزير سابق دفاع، هم اظهارنظري مشابه صفوي كرده بود. او در برنامه «مثلث شيشهاي» که به صورت زنده از شبکه تهران پخش ميشد، شركت كرده بود. مجري برنامه از او سؤال كرد: «جريان نامهاي که بعد از فتح خرمشهر برخي فرماندهان نظامي به بنيصدر نوشتند و دستور عقبنشيني ايشان را تقبيح کردند، چه بود؟» كه شمخاني پاسخ داد: «بنيصدر اصلا آن موقع نبود. بنيصدر تا زماني که در خاک ايران بود و فرمانده کل قوا بود، هيچ عمليات موفقي انجام نداد، بنيصدر در عمليات سال 59 که ميخواست خرمشهر را آزاد کند و شکست خورد و فاجعه هويزه رخ داد، قصد خيانت نداشت! بنيصدر دنبال پيروزي بود و اگر پيروز ميشد، تانکهايي که به سمت بصره ميرفتند تانکهايي در تهران به سمت کرسيهاي قدرت ميرفتند و ميگفت من عامل پيروزيام. بنابراین بنيصدر خيانت نکرد». واكنش كيهان اما به اين دو اظهارنظر قابل پيشبيني بود كه در ستون خبرهاي ويژه خود در چهارم خرداد 87 مطلبي با نام «اظهارات تعجببرانگيز دو فرمانده»، اين سخنان شمخاني را در كنار صحبتهاي سرلشكر رحيم صفوي قرار داد و نوشت: «دو نفر از فرماندهان دفاع مقدس در برنامههاي تلويزيوني جداگانهاي در اظهاراتي شگفتانگيز، بنيصدر را از اتهام خيانت در جنگ تبرئه كردند».
بنيصدر سوژه هيئت دولت احمدينژاد
سخنان دو نظامي سابق سوژه خبرنگاران در حاشيه جلسه هيئت دولت آن سال هم شد. خبرنگاري از محسنياژهاي، وزير وقت اطلاعات، پرسيد: «اعلام كردهاند كه بنيصدر خائن نيست. به نظر شما خائن است؟» او گفت: «قطعا خائن است». اين خبرنگار اما در ادامه خطاب به وزير اطلاعات گفت يكي از وظايف وزارت اطلاعات اين است كه اين موضوع را پيگيري كند كه اژهاي گفت: «هر كسي اظهارنظر كرد ما اين وظيفه را نداريم كه پيگيري كنيم چرا تو اين اظهارنظر را كردي. يعني شما فكر ميكنيد وزارت اطلاعات بايد هر كسي حرفي زد پيگيري كند؟»
وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم درحاشيه نشست دولت در پاسخ به سؤالي درباره اظهارات اخير رحيم صفوي و شمخاني درباره بنيصدر گفت: «من اگر بخواهم يك جانبداري از برخي از اين عزيزان و فرماندهان گرامي كه خود زخمديده آن دوران هستند و بخش زيادي از آزار عملكردهاي بنيصدر متوجه اين اشخاص بوده است، داشته باشم، شايد درست اين است كه نميتوان گفت همه اقدامات بنيصدر خيانت بوده است. هنوز پرونده ماجراي طبس در اين زمينه گشوده نشده است. اقدامات مشكوكي در اين حادثه رخ داد كه مسئوليت آن متوجه بنيصدر بوده است و بايد اين پرونده گشوده و بررسي شود».
بنیصدر خائن بود یا نبود؟
بنيصدر بالاخره خائن بود يا نبود؟ در سالهاي اخير برخي چهرههاي سياسي مواضع عجيب، متضاد و گاه متناقضي درباره بنيصدر اتخاذ كردهاند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران