آرمان ملی نوشت: رستم قاسمی پیش از سعید محمد دولتی شد. او پس از جنگ ایران و عراق، به قرارگاه خاتمالانبیاء پیوست و در سال ۱۳۸۶ پس از عبدالرضا عابد، بهعنوان فرمانده قرارگاه منصوب شد اما در مردادماه ۱۳۹۰ در پی برکناری مسعود میرکاظمی، توسط محمود احمدینژاد برای تصدی پست وزارت نفت پیشنهاد شد و در ۱۲ مرداد، بهعنوان آخرین وزیر نفت دولت دهم از مجلس رای اعتماد دریافت کرد.
با پیروزی سیدابراهیم رئیسی هم در دولت سیزدهم بهعنوان وزیر راه و شهرسازی فعالیت میکند، اما ظاهرا چندان رضایتی از عملکردهای او نیست. در هفتههای اخیر و پس از انتشار چند عکس از زندگی خصوصی رستم قاسمی موجی از انتقادات از وی آغاز شد البته پیش از این نیز بسیاری از منتقدان وزارت راه و شهرسازی معتقد بودند که قاسمی نتوانسته تاکنون وعده ساخت یک میلیون مسکن در هر سال را برای دولت سیزدهم عملی کند.
احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس گفته بود: «عکسهای منتشر شده از ایشان اهمیتی ندارد. این وزارتخانه با توجه به اینکه بخش عمدهای از اعتبارات عمرانی کشور را از آن دریغ کردیم و آقای وزیر نیز نتوانستند پاسخگوی انتظارات مردمی در حوزه مسکن و عمران باشد به نظر بنده قبل از اینکه موضوع استیضاح ایشان مطرح شود خودشان استعفا خواهد داد.»
بر همین اساس روزگذشته خبرآنلاین نوشت: «یک نماینده مجلس از استعفای رستم قاسمی خبر داد. این نماینده مجلس تأکیدکرد: رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی استعفای خود را تقدیم سیدابراهیم رئیسی کرده و منتظر تأیید رییسجمهور و رفتن از وزارتخانه مذکور است.» تسنیم هم نوشت: «شنیدهها از دولت حاکی از آن است که رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از سمت خود استعفا داده و نامه استعفای خود را نیز تقدیم رئیسجمهوری کرده است.
این در حالی است که هنوز منابع رسمی این خبر را تایید نکردهاند.» عصر دیروز اما عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: با پیگیری که بنده تا این لحظه از منابع مختلف داشتم تا این لحظه استعفای وزیر راه و شهرسازی بهطور رسمی وصول نشده است. اقبال شاکری بیان کرد: بنده تا این لحظه از منابع مختلفی پیگیری داشتم، اما تاکنون استعفای آقای رستم قاسمی را تایید نکردند. براساس پیگیریهای بنده تا این لحظه استعفای وزیر راه و شهرسازی در جایی بهطور رسمی وصول نشده است.
راهکار کنار رفتن رستم قاسمی
برخی نمایندگان که تمایل به برکناری رستم قاسمی از دولت ندارند پیشنهاداتی را مطرح کردند مانند تمرکز بر بیماری او و عدم ادامه کار در کسوت وزیر! ۱۱ آبان اقبال شاکری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، درخصوص طرح چندباره برخی موضوعات درباره کسالت و بیماری رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و ضعف جسمی و ناتوانی در اداره وزارتخانه، گفت: به عقیده من ریاست محترم جمهوری که مسئولیت این کار را دارند باید بررسی کنند که اگر آقای مهندس قاسمی توانایی انجام کار را ندارند، تصمیم دیگری گرفته شود.
من این را به صلاح خود آقای قاسمی عرض میکنم، ما نباید فشار بیاوریم و خدای نکرده ایشان را با مشکلات دیگری مواجه کنیم. بهنظر من اگر اینطور است و این حرفها واقعی است، دولت پیشگام شود و قبل از اینکه خدایی نکرده شرایط بدتر شود، اقدام متناسب داشته باشد.
کارنامه سردار سعید محمد
سردار دیگر سعید محمد است. دیروز در فضای مجازی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه «سعید محمد تصدی شهرداری مشهد و استانداری تهران را رد کرده و در پاسخ چنین عنوان کرده که: «بنا دارد تا در امور دانشگاهی مشغول فعالیت شود. وی به عمد در دولت رئیسی خفیف شد تا حد و مرز خود را در سیاست و کالبد اصولگرایی بداند که حذف وی از گزینههای وزارت راه و برکناری کاملا سیاسی او از هنگام سفر کاری در سمت دبیری شورای علی مناطق آزاد تجاری و حذف وی از تصدی معاونت اجرایی به رغم وعدههای داده شده و.. تنها بخش کوچکی از حذف وجه سیاسی سعید محمد بود.
به نظر میرسد او میخواهد پس از مدتی ریکاوری به طور مستقل و البته با تجدید قوا و همراه کردن برخی سیاستمداران مطرح با خود به عرصه سیاست بازگردد.» اما آیا او توان بازگشت به عرصه سیاست را دارد؟ مردی که دارای عقبه نظامی است چگونه میخواهد اعتماد سیاسیون را برای همراهی با خودش جلب کند؟
در اذهان بسیاری هست وقتی سعید محمد نیت خودبرای ریاست جمهوری را علنی کرد، اسدا... بادامچیان در واکنش به کاندیداتوری سردار سعید محمد گفته بود: «اشخاصی چون سردار سعید محمد که از چهرههای نظامی هستند، برای ورود به انتخابات، ابتدا باید از سپاه استعفا بدهند، چراکه شائبه استفاده از امکانات سپاه را در جامعه ایجاد میکند، درحالیکه خود سپاه این را نمیخواهد. سردار سعید محمد هم درحالحاضر از سپاه کنارهگیری نکرده و استعفا نداده است، بلکه مشاور فرمانده کل سپاه شده است، در نتیجه اگر او میخواهد وارد انتخابات شود، به او خوشامد میگوییم، چراکه ما که نمیتوانیم به او بگوییم که وارد انتخابات نشود. ازاینرو این شائبه که از امکانات سپاه استفاده شود، در جامعه ایجاد میشود.
خود سپاه نیز چنین عقیدهای دارد، چراکه مردم در این حالت میگویند این رئیسجمهور سپاه است؛ بنابراین سپاه هم این را نمیخواهد». مشخص نیست چرا سعید محمد بر سیاسی بودن خودش تاکید دارد. او در فروردین سال گذشته گفته بود: «گیر کشور ما همین سیاسیون هستند. نقطه گرفتاری کشور آنجایی است که کار دست سیاسیون بیفتد.»
او در پاسخ به دانشجویی که پرسید «یعنی شما خودتان را سیاسی نمیدانید؟» گفت: «چرا من خودم را سیاسی میدانم اما روش کار سیاسیون برای اداره کشور جواب نمیدهد. کسی که بخواهد با عینک سیاسی به همه چیز نگاه کند، باعث میشود از اصل موضوع و حل مساله غفلت شود و وارد فضاهایی شود که انرژی کشور را بگیرد، ولی خروجی ندهد.» آیا او که موفقیتی در مسئولیتهای دولتی نداشته و از سوی دیگر اصولگرایان روی خوش به او نشان نمیدهند، درصدد سیاستورزی جدید است؟
۲۱۲۲۰
منبع: khabaronline-1694941