hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > داستان غمبار فیلترینگ

داستان غمبار فیلترینگ

چهارشنبه 30 شهریورماه گزارش‌هایی از کاربران مبنی بر اینکه دسترسی‌شان به اینستاگرام بدون فیلترشکن و با IP ایران ممکن نیست اعلام شد. همزمان دسترسی به واتس آپ نیز با محدودیت روبرو شد تا شایعاتی در مورد فیلترینگ این دو پیام‌رسان خارجی به گوش برسد.



چهارشنبه 30 شهریورماه گزارش‌هایی از کاربران مبنی بر اینکه دسترسی‌شان به اینستاگرام بدون فیلترشکن و با IP ایران ممکن نیست اعلام شد. همزمان دسترسی به واتس آپ نیز با محدودیت روبرو شد تا شایعاتی در مورد فیلترینگ این دو پیام‌رسان خارجی به گوش برسد. طبق روال تصمیمات داخلی موضوع ابتدا تکذیب شد و سپس پذیرش صورت گرفت. به هر ترتیب از ۳۰ شهریورماه تا به امروز برخی برنامه‌ها مانند واتس آپ، گوگل پلی، اینستاگرام و ... با فیلتر روبه‌رو شده‌اند. محدودیتی که به نظر نمی‌رسد موقتی باشد از یک‌سو تجربه فیلترینگ در ایران می‌گویند که پلتفرم‌های فیلترشده، رفع فیلتر نمی‌شود؛ مانند تلگرام که هرچند بعد از اعتراضات دی‌ماه ۹۶، مدتی رفع فیلتر شد اما در اردیبهشت‌ماه ۹۷ برای همیشه فیلتر شد. از سوی دیگر اظهارنظرهای چند وقت اخیر مسئولین این حوزه نشان می‌دهد قرار نیست رفع فیلتر اتفاق بیفتد.
در همین زمینه عیسی زارع پور وزیر ارتباطات گفت: برخی پلتفرم‌های بعضا آمریکایی بستری برای اغتشاشات شده بودند که محدودیت‌هایی بر آن‌ها اعمال‌شده است. زارع پور افزود: تا وقتی این پلتفرم‌ها موجب آسیب به کشور شود، محدودیت آن‌ها ادامه پیدا می‌کند و در صورت صلاحدید مراجع ذیصلاح، مجددا محدودیت آن‌ها برداشته می‌شود و مرجع رسیدگی به این مطلب وزارت ارتباطات نیست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه این وزارتخانه مرجع تصمیم‌گیری فیلترینگ پلتفرم‌ها نیست گفت: تلاش می‌کنیم تا مردم برای ارتباط و کارهای عادی خود کمترین مشکل را داشته باشند. وی افزود: ما در این ایام تلاش می‌کنیم تا مردم برای کارهای عادی خود کمترین مشکل را داشته باشند.
اما در عمل برای حل مشکل مردم چه اقدامی صورت گرفته است؟ چه فرد یا ارگانی پاسخگوی افرادی است که از طریق کسب‌وکارهای آنلاین در فضای مجازی تأمین معاش می‌کردند و حالا بیش از دو ماه است که شرایط اقتصادی‌شان بیش‌ازپیش با مشکل روبرو شده است؟ کسی نمی‌تواند این واقعیت را انکار کند که اینستاگرام و واتس‌اپ دو پلتفرم اول مورداستفاده کسب‌وکارها در سال‌های اخیر بوده اند. بنابر گزارش‌های منتشرشده اینستاگرام بستر تأمین زندگی ۹ میلیون ایرانی بوده است که بازاری بین ۱۸ تا ۳۲ هزار میلیارد تومان در کشور داشته. واتس‌اپ نیز پیام‌رسان اول ایرانیان است که سهم آن از کل کاربران اینترنت ایران به بیش از ۷۱ درصد می‌رسید. بر کسی پوشیده نیست که در حال حاضر فیلترینگ فضای مجازی کسب‌وکار، زندگی و اقتصاد بیشتر مردم را با مشکل مواجه کرده است. راه‌حل عملی مسئولین برای حل مشکلات اخیر چیست؟ آیا قرار است 9 میلیون نفر دیگر به جمعیت بیکاران جامعه اضافه شود یا تدبیر دیگری در نظر گرفته‌شده است؟

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نویسنده
ثنا روغنی
ثنا روغنی
خبرنگار و دبیر سرویس روزنامه رویداد امروز

نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو